Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Akçadağ Pilavı

Akçadağ Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Akçadağ Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*300 grm kuş başı et
*1, 5 su bardağı pilavlık bulgur
*4 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Toz karabiber

Akçadağ Pilavı Tarifi Yapılışı Memleketimin mis kokulu çok lezzetli ve pratik yemeği
Evet ise ilk olarak eti pişirerek başlıyoruz Düdüklü tencereye 4 su bardağı su bırakıp 15 dk kadar pişiriyoruz Etimizi kevgir kaşıkla alıp suyunu alıyoruz Bulguru et suyunu da bıraktığımız suda haşlıyoruz İçine bir tatlı kaşığı karabiber, haşladığımız et ve tuzu ekliyoruz başka bir tavanın içinde tereyağı ve sıvı yağı etiriyoruz Bulgur suyunu çekince altını kapatıp 5 dk kadar dinlendiriyoruz Daha sonra erittiğimiz yağımızı pilavımıza ekleyip bir kere karıştırıp servise alıyoruz Afiyetler olsun
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt