iltasyazilim
FD Üye
Akçadağ Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*300 grm kuş başı et
*1, 5 su bardağı pilavlık bulgur
*4 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Toz karabiber
Akçadağ Pilavı Tarifi Yapılışı Memleketimin mis kokulu çok lezzetli ve pratik yemeği
Evet ise ilk olarak eti pişirerek başlıyoruz Düdüklü tencereye 4 su bardağı su bırakıp 15 dk kadar pişiriyoruz Etimizi kevgir kaşıkla alıp suyunu alıyoruz Bulguru et suyunu da bıraktığımız suda haşlıyoruz İçine bir tatlı kaşığı karabiber, haşladığımız et ve tuzu ekliyoruz başka bir tavanın içinde tereyağı ve sıvı yağı etiriyoruz Bulgur suyunu çekince altını kapatıp 5 dk kadar dinlendiriyoruz Daha sonra erittiğimiz yağımızı pilavımıza ekleyip bir kere karıştırıp servise alıyoruz Afiyetler olsun
*300 grm kuş başı et
*1, 5 su bardağı pilavlık bulgur
*4 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Toz karabiber
Akçadağ Pilavı Tarifi Yapılışı Memleketimin mis kokulu çok lezzetli ve pratik yemeği
Evet ise ilk olarak eti pişirerek başlıyoruz Düdüklü tencereye 4 su bardağı su bırakıp 15 dk kadar pişiriyoruz Etimizi kevgir kaşıkla alıp suyunu alıyoruz Bulguru et suyunu da bıraktığımız suda haşlıyoruz İçine bir tatlı kaşığı karabiber, haşladığımız et ve tuzu ekliyoruz başka bir tavanın içinde tereyağı ve sıvı yağı etiriyoruz Bulgur suyunu çekince altını kapatıp 5 dk kadar dinlendiriyoruz Daha sonra erittiğimiz yağımızı pilavımıza ekleyip bir kere karıştırıp servise alıyoruz Afiyetler olsun