Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Akciğer Kanserinin En Büyük Sebeplerinden Biri Sigara

Akciğer Kanserinin En Büyük Sebeplerinden Biri Sigara
0
52

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Akciğer Kanserinin En Büyük Sebeplerinden Biri Sigara Nerde fena bir hastalık duysam baş sebebi sigara arkadaşlarım Başımıza ne geliyorsa bu illetten geliyor Ben bana kalırsa sigaranın en büyük düşmanlarından biriyim Ya insan bile bile niçin intihar eder Ya madem hayattan bıktın intihar etmek istiyorursun neden bunu yavaş yavaş acı çeke çeke yapıyorsun mazoşistmisin ya Neymiş çok dertliyim ondan içiyorum yaa bırakın bu işleri o ufacık hastalık sizin derdinize ne tedavi olabilir böyle anca kendinizi kandırıyorsunuz Ast ama herkesin kendine kadar dertleri var hayatta iyice mutlu olan bir insan görmedim ben Ama bir çok insan tanıyorum hayatın sıkıntılarını daha eğlenceli işlerle üzerinden atan ve bunun için keza fiziksel hemde psikolojik olarak dinç olan niçin işin kolayına kaçıyoruz İnsan hayatı bu dek ucuzmu diğer taraftan şu var madem kendinden geçtin zehirliyorsun kendini çevrendeki insanların ne suçu var Onları neden zehirliyorsun pasif içiciler malesef ki sigara içenin kendinden daha çok zarar görür Neyse bu illetin yol açtığı hastalıkları bir saymaya başlasam kim bilir kaç sayfa dolar Demiştim kanser çoğumuzun hatta hepimizin korkulu rüyası diye o sığındığınız sigara sizi göz tarafından kadar kanserin kucağına doğru gönderiyor Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr Demet Çetin, akciğer kanserinin yüzde 90 nedeninin sigara olduğunu söyledi Kanser ölümlerinin yüzde 28'inin akciğer kanserinden kaynaklandığını gösteren Çetin, akciğer kanseri hastalığının son yıllarda arttığını söyledi Çetin, daha önceleri sıklıkla 60 yaşın üzerindeki erkeklerde görülen hastalığın günümüzde kadınlarda da görülmeye başladığını ifade etti Akciğer kanserinin büyük oranda sigara kullanımına alt olarak geliştiği için önlenebilir tek kanser türü olarak tanımlandığını söyleyen Çetin, Ülkemizde her sene 35 kişinin tütün ile ilgili hastalıklardan öldüğü düşünülürse, takriben 1520 bin birey akciğer kanserinden ölmektedir Ülkemizde akciğer kanseri erkeklerde sık görülen kanserken, kadınlarda meme ve genital alan kanserlerinden sonradan üçüncü sıradadır Akciğer kanserinin yüzde 90 nedeni sigaradır Sigara dumanı, akciğer kendini arıtma işini hasara uğratır ve sigara dumanındaki kanser oluşturucu ajanlar normal akciğer hücrelerini etkileyerek kanser oluşumunu başlatır Bir sigara içicisinin kanser olması, hangi yaşta sigara içmeye başladığı, ne kadar süredir sigare içtiği, günde içtiği sigara sayısı ve sigarayı ne dek içine çektiğine bağlıdır Sigara içmeyi vazgeçmek bir kişinin akciğer kanseri olmasını büyük oranda düşürür Benzer şekilde puro ve pipo kullananlar da akciger kanseri olma riskine sahiptirdedi  

858,497Konular
982,125Mesajlar
30,082Kullanıcılar
SEDATcan2525Son üye
Üst Alt