iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
3 Su bardağı un
4 Adet yumurta
2 Çay bardağı nişasta
10 Yemek kaşığı tereyağı
3 Adet limonun suyu
1 Su bardağından fazla tozşeker
1 Su bardağı dövülmüş antepfıstığı
Şerbeti için :
4 Su bardağı su
2 Su bardağı tozşeker
Yarım limon suyu
Hazırlanışı:
Öncelikle tozşeker ile suyu kaynatıp, limon suyunu ekleyin
Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın
Un, yumurta ve limon suyunu yoğurup, parçalar koparın
Üzerini nişasta serpip, yaklaşık 5 dakika dinlendirin
Oklava ile tek tek açın
Tüm yufkaların aralarına eritilmiş tereyağı sürüp, üst üste dizin
Bıçakla kare biçiminde kesin
Uçlarını içe doğru bohça biçiminde katlayın
Biraz daha tereyağı sürüp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 45 dakika pişirin
Önceden hazırladığınız ılık şerbeti üzerine gezdirin
Şerbetini çekince servis yapın
3 Su bardağı un
4 Adet yumurta
2 Çay bardağı nişasta
10 Yemek kaşığı tereyağı
3 Adet limonun suyu
1 Su bardağından fazla tozşeker
1 Su bardağı dövülmüş antepfıstığı
Şerbeti için :
4 Su bardağı su
2 Su bardağı tozşeker
Yarım limon suyu
Hazırlanışı:
Öncelikle tozşeker ile suyu kaynatıp, limon suyunu ekleyin
Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın
Un, yumurta ve limon suyunu yoğurup, parçalar koparın
Üzerini nişasta serpip, yaklaşık 5 dakika dinlendirin
Oklava ile tek tek açın
Tüm yufkaların aralarına eritilmiş tereyağı sürüp, üst üste dizin
Bıçakla kare biçiminde kesin
Uçlarını içe doğru bohça biçiminde katlayın
Biraz daha tereyağı sürüp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 45 dakika pişirin
Önceden hazırladığınız ılık şerbeti üzerine gezdirin
Şerbetini çekince servis yapın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.