İYİ Parti Genel Lideri Akşener, partisinin küme toplantısında konuştu. Akşener, Antalya'da KYK yurdundaki intiharları işaret ederek, 'Gençlerimizi çaresizliğe iten, yaşamaktan vazgeçiren sebeplerin peşini bırakmayacağız' sözlerini kullandı.
Konunun takipçisi olacağız...
Antalya'da son periyotta yaşanan öğrenci intiharlarına ait konuşan Akşener, 'Elmalılı Hamdi Yazır yurtlarında yaşanan olayların araştırılması, soruşturulması ve gerçeklerin gün yüzüne çıkarılması için bahsin takipçisi olacağız. Gençlerimizi çaresizliğe iten, yaşamaktan vazgeçiren sebeplerin peşini bırakmayacağız' dedi.
'Kürsü gösterileri peşinde koşup üç maymunu oynuyor'
Antalya'da Akdeniz Üniversitesi'nin içerisinde bulunan Elmalılı Hamdi Yazır KYK Yurdu'nda yaklaşık bir aydır intihar olayları yaşanıyor. Güç buldukları yurtlarda neler yaşadıklarını bilmek zorundayız. Şayet ortada gençlerimizin hayatlarını baskılayan kaideler varsa bunu öğrenmek zorundayız. Öğrencilerimizin barınma sorunu onları özel yurtlara mecbur bırakırken ve Enes'İn acısı hale tazeyken KYK yurtlarının da başıboş idarelere bırakılmasına göz yumamayız. Gerçeklerin bir an evvel gün yüzüne çıkarılması için bahsin takipçisi olacağız. Gençlerimizi karanlığa hapseden nedenlerin peşini bırakmayacağız. Ben tekraren bu kürsüden Erdoğan'ın vicdanına seslendim. Gel iktidar ve muhalefet el ele verelim bu ülkenin lügatından bayan, çocuk vefatlarını silelim dedim. Bu hususta tek bir somut adım atmadı, atmıyor. Zira kürsü gösterileri peşinde koşup hâlâ 3 maymunu oynuyor.
'İklim krizi ülkemizi derinden etkileyen problemlerden biri'
Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
'Ülkemizde yaşanan doğal afetlerin giderek artmasının sebebi var. Yaşadığımız bu felaketlerle bize fark ettirilmek istenen bir gerçek var. 17 Haziran günü dünya çölleşme ve kuraklıkla uğraş günü. İklim krizi tüm dünyayı fakat bilhassa de pozisyonu nedeniyle ülkemizi derinden etkileyen acil sıkıntılarımızdan biri. Türkiye maalesef su sorunu çeken bir ülke. Topraklarımızın yaklaşık yüzde 60'ı çölleşmeye eğilimli.
'Büyük bir beceriksizliğin cezasını çekiyoruz'
trthaberstatic.cdn.wp.trt.com.tr
Aziz milletim; Ülkemizin iktisadı, adım adım bir ödemeler istikrarı krizine yanlışsız gidiyor. Fakat, açıklanan makroekonomik bilgilerden, daha vahim bir şey daha var. O da; Devlet terbiyesinden, ciddiyetten ve liyakatten nasibini almamış bir zihniyetin, hâlâ idarede olması… Bu liyakatsiz iktisat idaresinin elinde, Türk Milleti olarak, çok büyük bir imtihandan geçiyoruz. Her gün, saçma sapan açıklamalar dinliyor, akıl dışı kararlarla, karşı karşıya kalıyor ve büyük bir beceriksizliğin cefasını çekiyoruz .
Nitekim, geçtiğimiz günlerde, Ak Partili bir vekil; Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 'Şehir hastaneleri için ödenecek paranın, bütçede bir yükü var; fakat devlet memurlarının da bütçeye yükü var' dedi. Bunu duyan, bir öteki Ak Partili vekil ise, altta kalmak istememiş olacak, 'Akaryakıt kıymetli lakin, sebebi biz değiliz. Dua edin, bol akaryakıt çıksın' dedi.'
'Şaşırdık mı? Maalesef şaşırmadık. Başını, 'Enflasyon sorunu yok, hayat pahalılığı var' üzere, akıl dolu tespitlerle, piyasalara inanç veren, Bay Kriz’in çektiği; Kabine'sindeyse; dar gelirli vatandaşlarımızı, düşünmediklerini itiraf eden, Nebati Bakan’ın olduğu, harika uzman bir siyasi takımın, milletvekillerinin de bu türlü konuşmaları, elbette şaşırtan değil. Hatırlarsınız, Ak Parti, bundan 20 yıl evvel, 'Yolsuzlukla, yoksullukla, yasaklarla gayret edeceğiz' diye yola çıkmıştı. Bugün ise, bu arkadaşlar, siyasi seyahatlerinin son durağında, artık; dar gelirliyi ikinci sınıf vatandaş, memurları ise bütçeye yük olarak görüyorlar. Milletimizi, akaryakıt için, duaya davet ediyorlar. Şahsen sebep oldukları ekonomik kahırlara, tahlil olarak da, milletimize şükretmeyi öğütlüyorlar. Nereden, nereye değil mi? Zihniyet bu türlü olunca da; deva olarak sundukları, kelamda kurtuluş reçeteleri, yalnızca vatandaştan yandaşa servet transferine yol açıyor.'
'İş yapamayanlar sarfiyat, yerine daha yeterli yapacak olanlar gelir'
Asgari fiyata rekor artırım yaptık' diye sabah akşam böbürlenenler, başta akaryakıt olmak üzere, çabucak her esere, neredeyse her gün gelen artırımlarla, zerre ilgilenmiyor. Bu kürsüden, daha evvel de söylemiştim, bugün tekrar, iktidara seslenmek istiyorum: minimum fiyatlı milyonlarca vatandaşımız meskenine ekmek götüremiyor. İğneden ipliğe her şeye gelen artırımlara doğrultusunda, bir an evvel, minimum fiyatı güncelleyin. Ayrıyeten 2 bin 500 liraya çıkardığınız en düşük emekli maaşını da, minimum fiyat düzeyine çıkartın. Milletimizi, ayın ortasına bile gelmeden eriyen maaşlar ile, açlığa, yokluğa ve çaresizliğe mahkûm edemezsiniz. Yandaşınız üç kuruş ziyan etti diye, dünyaları yerinden oynatırken; milletimizi geçim derdiyle, borçlarla bir başına bırakamazsınız.
Kendi eşinizi, dostunuzu, akrabanızı ihya ederken, bu milletin evlatlarını görmezden gelemezsiniz. Artık kabul edin. Sizin bu aziz millete verecek, hiçbir şeyiniz kalmadı. Bu saatten sonra yapılacak aşikâr. Getiririn sandığı, kararı milletimiz versin. Demokrasinin altın kuralıdır: işi yapamayanlar sarfiyat, daha yeterli yapacak olanlar başa gelir. Türkiye sahipsiz değil, milletimiz de tahlilsiz değil. Biz varız, biz buradayız. Madem yapamıyorsunuz, o vakit daha fazla gölge etmeyeceksiniz. Madem beceremiyorsunuz, o vakit yoldan çekileceksiniz. Madem yönetemiyorsunuz, o vakit Türkiye’nin önünde takoz olmayacaksınız. Siz yalnızca sandığı getireceksiniz, sonra da muhalefet saflarında yerinizi alıp, memleketi nasıl düze çıkartıyoruz, oturup izleyeceksiniz. Bu kadar kolay.
'Krizin nedeni Erdoğan, elini nereye atsa kurutuyor'
Aziz milletim; her alanda olduğu üzere, maalesef dış siyasetimizde da, derin bir krizin içerisine hakikat sürükleniyoruz. Bu derin krizin mimarı da, natürel ki Sayın Erdoğan. Sonuçta biz ona, boşuna Bay Kriz demiyoruz… Elini nereye atsa kurutuyor. Neyin hakkında yorum yapsa, hangi mevzuda bir bilmişlik taslasa, sonu kesinlikle bir krizle sonuçlanıyor. Hakikaten, haklı olduğumuz birçok hususta, daima olarak, haksız duruma düşüyoruz. Bırakın çıkarlarımızı korumayabilmeyi, elimizdeki gücü de, prestiji da, imkânları da kaybediyoruz. Pekala; bağımsızlığı, gerçekçiliği, barışçılığı, Hukuka bağlılığı, tutarlılığı, akılcılığı ve ileri görüşlülüğü temel alan, Atatürk’ümüzün dış siyaset vizyonundan; şimdi 16 yıllık, genç bir Cumhuriyetken, İkinci Dünya Savaşı yıkımının, dışında kalmayı başaran, dünyadaki hassas istikrarları gözeten, ve Türkiye’nin çıkarlarını muhafazaya odaklanan, diplomasi anlayışımızdan; iktidarın, her fırsatta nefret kustuğu, merhum İsmet İnönü’nün, Johnson Mektubu karşısında ortaya koyduğu, net halimizden, dik duruşumuzdan ve özgüvenimizden,bugünlere nasıl geldik, biliyor musunuz? Devlet hafızamızı, kurumlarımızı ve geleneklerimizi, inatla yok sayan, kirli bir zihniyet yüzünden geldik. Milletimizin canıyla, kanıyla, emeğiyle kurulmuş Cumhuriyetimizi; 'devlet benim' demekten utanmayan, 'şahsını' millet bilen, devasa bir kibir, ego, ve ergen hududu yüzünden geldik. Hâlbuki dış siyaset; bir ülkenin, ön savunma sınırı, devlet idaresinin can damarı ve milletimizin güvenliğinin teminatıdır.