iltasyazilim
FD Üye
Akdeniz Usulü Köfte Resimli
Akdeniz Usulü Köfte nasıl yapılır
Akdeniz Usulü Köftenin yapılışı
Malzemeler
• Kereviz yaprağı
• 1 adet kereviz
• 100 gr körpe havuç
• 2 kutu soyulmuş domates konservesi (800 gr)
• 7 yemek kaşığı zeytinyağı
• 200 gr arpacık soğanı
• 4 diş sarmısak
• Tuzlu
• Karabiber
80 gr ceviz içi
80 gr kurutulmuş domates
2 dilim tost ekmeği
12 demet maydanoz
1 ufak demet fesleğen
4 adet hamsi fileto
500 gr dana kıyma
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı değişken yağ
Hazırlanışı
Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve fidan gibi doğrayın Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir barbar toplayın ve doğrayın Soğanları kıyın Soğanların yarısını, 2 diş ezilmiş sarmısağı, havucu, kerevizi ve domates parçalarını 4 yemek yemek kaşığı zeytinyağında kavurun Domates suyunu ilave edin, tuz ve karabiber koyup 30 dakika hafif ateşte pişirin
Cevizleri irice doğrayın, kurutulmuş domatesleri kıyın Kalan soğan, sarmısak ve cevizleri 3 yemek yemek kaşığı zeytinyağında çevirin Tost ekmeğini doğrayın ve mutfak robotunda ufalayın Maydanoz, fesleğen ve ançuezleri de fidan gibi kıyın
Kıymayı yumurta, tost ekmeği, kurutulmuş domates, cevizli ka rışım, maydanoz, fesleğen ve ançuezleri yoğurun, yoğururken tuzlu ve karabiber ek edin
Kıymalı karışımdan 16 köfte hazırlayın Kızgın yağda ve orta ateşte kızartın Köfteleri sıcak domates sosunun üstüne koyun, üstlerine kereviz yaprakları serpiştirip servis yapın *
Akdeniz Usulü Köfte nasıl yapılır
Akdeniz Usulü Köftenin yapılışı
Malzemeler
• Kereviz yaprağı
• 1 adet kereviz
• 100 gr körpe havuç
• 2 kutu soyulmuş domates konservesi (800 gr)
• 7 yemek kaşığı zeytinyağı
• 200 gr arpacık soğanı
• 4 diş sarmısak
• Tuzlu
• Karabiber
80 gr ceviz içi
80 gr kurutulmuş domates
2 dilim tost ekmeği
12 demet maydanoz
1 ufak demet fesleğen
4 adet hamsi fileto
500 gr dana kıyma
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı değişken yağ
Hazırlanışı
Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve fidan gibi doğrayın Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir barbar toplayın ve doğrayın Soğanları kıyın Soğanların yarısını, 2 diş ezilmiş sarmısağı, havucu, kerevizi ve domates parçalarını 4 yemek yemek kaşığı zeytinyağında kavurun Domates suyunu ilave edin, tuz ve karabiber koyup 30 dakika hafif ateşte pişirin
Cevizleri irice doğrayın, kurutulmuş domatesleri kıyın Kalan soğan, sarmısak ve cevizleri 3 yemek yemek kaşığı zeytinyağında çevirin Tost ekmeğini doğrayın ve mutfak robotunda ufalayın Maydanoz, fesleğen ve ançuezleri de fidan gibi kıyın
Kıymayı yumurta, tost ekmeği, kurutulmuş domates, cevizli ka rışım, maydanoz, fesleğen ve ançuezleri yoğurun, yoğururken tuzlu ve karabiber ek edin
Kıymalı karışımdan 16 köfte hazırlayın Kızgın yağda ve orta ateşte kızartın Köfteleri sıcak domates sosunun üstüne koyun, üstlerine kereviz yaprakları serpiştirip servis yapın *