Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Akide Şekeri

Akide Şekeri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Gereçler:

1000 gr ( 4 bardak) toz şeker
3 bardak su500 gr ( 2 bardak) glikoz veya 1 gr krem tartar

Yapılışı:

1 Şekeri suyla ateşe koyun 10 dakika kaynatın İçerisine ölçülü glikoz veya krem tartar katın Daha evvel sıcak suda bekletilen şurup termometresini şuruba batırın
2 Termometre 145150 dereceye gelince, şurubu yağlanmış mermer bir masaya boşaltın Üzerine 1 gr limon tuzu ve 1 çay kaşığı limon esansı, 12 damla şekerci boyası katın
3 12 dakika sonra demir spatula veya keski ile kenarlarından ortaya doğru kaldırın Elle tutulur sıcaklığa gelinceye kadar karıştırmaya devam edin
4 Akide hamurunu elle çekerek uzatın İstediğiniz kalınlığa gelince temiz bir makasla kesin İnce jelatin kağıtlarına sarın veya sarmadan ikram edin
Not: Şekercilik sanayii memleketimizde de çok ilerlemiştir Açıkladığımız pratik yöntemler şimdi makine şekerciliğine bırakmaktadır
 
858,496Konular
982,158Mesajlar
30,100Kullanıcılar
serkanyircinSon üye
Üst Alt