iltasyazilim
FD Üye
Gereçler:
1000 gr ( 4 bardak) toz şeker
3 bardak su500 gr ( 2 bardak) glikoz veya 1 gr krem tartar
Yapılışı:
1 Şekeri suyla ateşe koyun 10 dakika kaynatın İçerisine ölçülü glikoz veya krem tartar katın Daha evvel sıcak suda bekletilen şurup termometresini şuruba batırın
2 Termometre 145150 dereceye gelince, şurubu yağlanmış mermer bir masaya boşaltın Üzerine 1 gr limon tuzu ve 1 çay kaşığı limon esansı, 12 damla şekerci boyası katın
3 12 dakika sonra demir spatula veya keski ile kenarlarından ortaya doğru kaldırın Elle tutulur sıcaklığa gelinceye kadar karıştırmaya devam edin
4 Akide hamurunu elle çekerek uzatın İstediğiniz kalınlığa gelince temiz bir makasla kesin İnce jelatin kağıtlarına sarın veya sarmadan ikram edin
Not: Şekercilik sanayii memleketimizde de çok ilerlemiştir Açıkladığımız pratik yöntemler şimdi makine şekerciliğine bırakmaktadır
1000 gr ( 4 bardak) toz şeker
3 bardak su500 gr ( 2 bardak) glikoz veya 1 gr krem tartar
Yapılışı:
1 Şekeri suyla ateşe koyun 10 dakika kaynatın İçerisine ölçülü glikoz veya krem tartar katın Daha evvel sıcak suda bekletilen şurup termometresini şuruba batırın
2 Termometre 145150 dereceye gelince, şurubu yağlanmış mermer bir masaya boşaltın Üzerine 1 gr limon tuzu ve 1 çay kaşığı limon esansı, 12 damla şekerci boyası katın
3 12 dakika sonra demir spatula veya keski ile kenarlarından ortaya doğru kaldırın Elle tutulur sıcaklığa gelinceye kadar karıştırmaya devam edin
4 Akide hamurunu elle çekerek uzatın İstediğiniz kalınlığa gelince temiz bir makasla kesin İnce jelatin kağıtlarına sarın veya sarmadan ikram edin
Not: Şekercilik sanayii memleketimizde de çok ilerlemiştir Açıkladığımız pratik yöntemler şimdi makine şekerciliğine bırakmaktadır