Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Akıdeli Gelin Pastası

Akıdeli Gelin Pastası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler :
• 1 fincan margarin
• 1 fincan süt
• 1 fincan toz şeker
• 2 su bardağı un
• 2 adet yumurta
• 1 yemek kaşığı amonyak tuzu
• 1 çay bardağı fındık (üzeri için)
• 1 su bardağı şeker
• 2 çorba kaşığı un
• 2 paket kakao
• 1 adet yumurta sarısı
• 3 su bardağı süt
• Yarım paketten biraz az margarin
• 1 paket vanilya
• Yeteri kadar kıyılmış fındık (katların aralarına koymak için)

Hazırlanışı :
Yukarıdaki malzemelerin hepsini karıştırıp hamur hazırlayın Mermerin üzerine un serpip merdane ile açın 6 adet top yapın Hamurların hepsini yarım mm kalınlığına getirin İstenilen ebada gelince ısıtılmış fırın tepsisine yerleştirin 10 veya 12 dakika pişirin Üzeri hafif pembeleşince fırından alın Yapılan kremayı mikserle çırpın Aralarına kıyılmış fındık ve krema döküp üst üste yerleştirin Üzerine vanilyalı puding yapıp dökün Katı olması için sütünü biraz az koyun Fındıkla süsleyip servise sunun

Bir su bardağı şekeri tencereye koyun Su koymadan ateşte pembeleştirin Donmasına meydan bırakmadan mermer üzerine dökün Hafif soğuduktan sonra bir bıçak yardımıyla alın Folya kağıdının üzerinde vurarak kırın

Bir su bardağı şeker su koymadan ateşte yakın Ayrı bir yerde ocağa su koyun Akide kızardıktan sonra yarım çay bardağı su koyup kaynamaya yüz tutunca ocaktan alın Çatal yardımı ile mermerin üzerine alın Çatalın ucu ile bir sağa bir sola uzatarak tellenmesini sağlayın Sonra toplayıp, krema üzerine konulması gerekmektedir Çünkü eriyebilir Erimemesi için soğuk ve kuru bir yerde saklayın
 
858,497Konular
981,911Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt