Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Akıl ve mantık ile İslam'ı bulmak...

Akıl ve mantık ile İslam'ı bulmak...

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Selamun aleyküm Herkese iyi forumlar

Arkadaşlar şöyle bir konu hakkında bir eksikliğim var Ve başlık açma gereği duydum Hepimiz güzel saygı çerçevesinde birbirimizi kırmadan tartışalım

Evinizde oturduğunuz binanın tuğlaları kendi kendine üst üste gelipte, mükemmel bir denge ile evinizi oluşturma ihtimali çok düşük olduğunu düşünüyorum O evin plani var, demiri var betonu var çimentosunun oranı var Varda var Bende bu evrenin bir kaba tabiri ile mütaiti, mühendisi olması ihtimalini daha yüksek buluyorum O yüzden bir yaratıcıya inanıyorum

Şimdi bir yaratıcı var Beni yaratmış Dünya dediğimiz mekandayım Nerden geldim? Nereye gidiyorum? Niçin burdayım? Sorularını sormam gayet doğal Bu sorulara cevap aradığımda, sorularıma cevap veren kategoriler din ve felsefe Felsefe, felsefenin ötesine geçemiyor sadece bilgiyi tartışıyor mantık ilkelerine göre ölçebiliyor ve kesin bilgler sunamıyor Dinler ise çok güzel cevap verebiliyor

Şimdi peki hangi din doğru din?

Ben Elhamdilillah müslüman bir ülkede doğduğum için İslam'ı tanısam benimsesem herhalde yaratıcım bana kızmazdı Çünkü bu şartlar içinde yetiştim Fakat gel gelelim ki böyle söyleyince kendi kendime klasikleşmiş bir soru geliyor Siz anlamışınızdır o soruyu Bu soruya 1) numarayı veriyorum

1) Başka ülkede doğsaydım ne olacaktı?

1 soruyu açmak istiyorum Klasik sorunun daha da ötesinde düşünüyorum çünkü Şimdi eğer mesela hristiyan olan bir ülkede doğsaydım, hristiyanlığında kendine göre mantıklı olan şeyleri var Onlara görede sadece hristiyanlar cennete girecek, Hzİsa son peygamber İslam'a görede öyle Yahudilere göre de öyle Eee? Nasıl olacak bu? Bu paragrafa cevap için 1) yazıp cevaplayınız

2) Dinlerden başka bir konu cevap verebiliyor mu benim sorularıma?

Ben İslam'ı çoğu dinden daha doğru olduğuna inanıyorum ve şu anda çok şükür müslümanım Ama çok kaba tabiri ile sanki kötünün iyisini seçmek zorunda kalmışım gibi hissediyorum doğruyu söylemek gerekirse Şu anda bana en doğru gelen bir din seçimi yapmak ve bu dinler arasından da bulunduğum zaman ve mekana göre en uygunu İslam Bu paragrafa cevap için 2) yazıp cevaplayınız

Herkese iyi forumlar

Dipnot: Benim kendime göre 1) soruya cevabım var mantıklı fakat sizinde cevaplarınızı duymak istedim asıl yoğunlaştığım kısım 2) sorumdur

858,465Konular
981,147Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt