Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Akıllı Eşşek Tiyatrosu

Akıllı Eşşek Tiyatrosu
0
86

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Cocuk
Cocuk oyunları
Cocuk skecleri
Tiyatrolar
Skecler
Akıllı eşşek
Akıllı eşşek sikeci
Akıllı eşşek tiyatrosu

AKILLI EŞEK

Kişiler
Ciftci – okuz – Eşek – Kopek – İki işci

1 Perde
(Arka plânda dağlar, tepeler ve ağacların olduğu bir resim yer alır
Ciftci bir koşede oturmuş, yere mendilini sermiş yemek yer Bir yanında su testisi durur Kopeği yanında yatar Arkasında kurek ve tırmık vardır Az otede eşek ve okuz yan yana otlar Ara sıra kafalarını kaldırıp birbirlerine bakarlar (Ciftci gulerek onları dinler)
(Ciftci başına siperli bir şapka takmıştır Suvari pantolon ve yelek giymiştir Ayağında deri cizmeler vardır
(okuz, eşek ve kopek basit bir maske ile belirtilir)
okuz (şikayet ederek)
— Sen butun gun durmadan calışmanın ne demek olduğunu biliyor musun?
Tam o canım otları ağzıma alırım, hevesim kursağımda kalır
Eşek (merakla)
— Niyeee?
okuz (biraz kızarak)
— Niye mi? Niye olacak? Tarla surulecek derler, alır gotururler Yuk taşınacak derler, alır gotururler
Durmadan emir verirler Sıkıysa yapma Yoruluyor mu demezler, ac mı demezler Biliyor musun?
Şimdiye kadar şoyle doya doya bir yemek yediğimi hatırlamıyorum Hep senden arta kalanları yiyorum
(Kopek yerinden kalkar Etrafa bakınır Koşmaya başlar)
Kopek
— Hav Hav Hav
okuz
— Ya sen napıyorsun dostum? Butun gun ahırda uyuyorsundur Allah bilir
Sahibimize nasıl yaranmamız gerektiğini de iyi bilirsin
Eee İş yapmadan yemek yiyebildiğine gore Cok rahatsın coook!
Eşek (gulerek)
— Vah Vah Zavallı kardeşim benim! Sana acıdım doğrusu Şimdi kulaklarını ac ve soyleyeceklerimi iyi dinle
okuz
— De bakalım ne soyleyeceksin?
Eşek
— Bak şimdi! Seni goturmek icin geldikleri zaman sakın yerinden kalkma
Her gonderilen yere gitmek zorunda değilsin ya
okuz (merakla)
— Pekii Ya kızarlarsa napcam?
Eşek
— Canım biraz sabredeceksin Hicbir şey kolay değildir ki Gozlerini kapat, hicbir şey yeme Su bile icme
okuz
— Eee?
Eşek
— Eeesi, boyle davranırsan iş yapmaktan kurtulursun Bir guzel dinlenir, keyfine bakarsın
Ciftci (kendi kendine gulerek)
— Sizi gidi yaramazlar sizi Neler de duşunuyorlar (Perde kapanır)

2 Perde
(Sahneye loş bir ışık verilir Ahır dekoru oluşturulur San renkli kâğıtlar kırpılarak kurumuş otlar yapılabilir Kurek ve supurge durur bir koşede okuz ve eşek yularla bağlanmış, otların uzerinde yatarlar Gozleri kapalıdır Dışarıdan bir horoz sesi gelir Bu sırada işciler ahıra girer)
1 Sahne
(İşciler yıpranmış giysiler giyerler Ayaklarında lastik ayakkabılar vardır Başlarında siperli şapkalar vardır) 1
İşci
— Kalk bakalım koca okuz! Bu kadar uyumak yeter Şimdi calışma zamanı (Şoyle hayvana bir iki şaplak vurur)
1 İşci
— Hadi kalksana, ne laf anlamaz hayvansın sen!
2 İşci (kızarak)
— Hıı Demek kalkmıyorsun ha Ben sana yapacağımı bilirim
(Ayağıyla okuze bir tekme atar okuz inlemeye başlar)
1 İşci
— Vurma, vurma! Hasta galiba baksana İnim inim inliyor
2 İşci
— E oyleyse ağaya soyleyelim de bir caresine baksın
1 İşci
— Sen bir koşu git haber ver
(2 İşci koşar adım ahırdan cıkar 1 İşci supurgeyi eline alır Homurdana homurdana ahırı temizlemeye başlar)
1 işci
— Şunlara bak, ne rahat yatıyorlar
Eşek (Yavaşca)
— Baksana derdi olan tek sen değilsin
okuz
— Yaa O da bizi dertsiz sanır Baksana ne diyor? Rahat rahat yatıyor muşuz? Gel sen onu bana sor Sanki tarlayı bu suruyor
Eşek
— Doğru soyluyorsun valla İşleri gucleri bize sopa cekmek Hınclarını bizden alıyorlar
okuz
— Naparsın dostum, yapacak bir şey yok
(Tam o sırada 2 işci koşar adım ahıra girer)
2 İşci (yorulmuş)
— Uff Canım cıktı valla!
1 İşci
— Ne yapacakmışız şimdi? Sordun mu?
2 İşci
— okuz hastaysa, eşeği cıkartın işe, dedi
Eşek (ağlamsı)
— Neee!
(Anırmaya başlar)
— AiLAii
1 İşci (gulerek)
— Baksana duydu sanki Nasıl da acızlanıyor?
(İşciler guluşurler 7 İşci eşeğin yularını cozer Cekmeye başlar)
1 İşci
— Gel bakalım koca kulak, bugun benden cekeceğin var
2 İşci
— Hadisene hımbıl hayvan!
Eşek (Acı acı artırır)
— Aii Aii (Eşek istemeye istemeye yurur)
(Sahne kararır)