iltasyazilim
FD Üye
Akıtma (Geleneksel Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı süt
*Yarım çay bardağı su
*2 yumurta
*1 çay kaşığı tuz
*1 vanilya
*1 kabartma tozu
*2 su bardağı+ 2 yemek kaşığı un
Akıtma (Geleneksel Tarif) Tarifi Yapılışı Süt, su ve yumurta çırpılır Tuz eklenir çırpılır Vanilya ve kabartma tozu eklenir çırpmaya devam edilir Yavaş yavaş un eklenir çırpılır Tavaya 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyulur Her akıtma için 1 kepçe hamur koyulur Çift taraflı pişirilir Göz kararı hamur piştikten sonra kuru yağsız gelirse üzerine margarin sürün yada hamuru koymadan tavaya yağda koyabilirsiniz Karar size kalmış ben tava yağsız kaldıkça tavayı yağladım 810 tane çıkıyor bu tariften tavaya bağlı Ben orta boy tava kullandım
*2 su bardağı süt
*Yarım çay bardağı su
*2 yumurta
*1 çay kaşığı tuz
*1 vanilya
*1 kabartma tozu
*2 su bardağı+ 2 yemek kaşığı un
Akıtma (Geleneksel Tarif) Tarifi Yapılışı Süt, su ve yumurta çırpılır Tuz eklenir çırpılır Vanilya ve kabartma tozu eklenir çırpmaya devam edilir Yavaş yavaş un eklenir çırpılır Tavaya 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyulur Her akıtma için 1 kepçe hamur koyulur Çift taraflı pişirilir Göz kararı hamur piştikten sonra kuru yağsız gelirse üzerine margarin sürün yada hamuru koymadan tavaya yağda koyabilirsiniz Karar size kalmış ben tava yağsız kaldıkça tavayı yağladım 810 tane çıkıyor bu tariften tavaya bağlı Ben orta boy tava kullandım