iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 yemek kaşığı kuru maya
3 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Üzerine: tereyağı, reçel ve bal
Yapılışı
Kuru mayayı, çukur bir kaba koyup üzerine ılık sütü ekleyin Maya eriyene kadar karıştırıp, yumurta, tuz ve unu da ilave edin Karışımı pürüzsüz hale gelene kadar mikserde çırpın Kabarması için 30 dk bekleyin Boza kıvamındaki hamurdan kepçeyle alarak kızdırdığınız yağsız tavaya dökün Hamur göz göz olunca diğer tarafını çevirerek kızartın Son olarak kızaran akıtmaların üzerine krema veya tereyağı sürerek servis tabağına sıralayın
Not: Akıtma kahvaltıyla birlikte ikram edilir ve reçel, peynir yada balla servise sunulur
1 yemek kaşığı kuru maya
3 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Üzerine: tereyağı, reçel ve bal
Yapılışı
Kuru mayayı, çukur bir kaba koyup üzerine ılık sütü ekleyin Maya eriyene kadar karıştırıp, yumurta, tuz ve unu da ilave edin Karışımı pürüzsüz hale gelene kadar mikserde çırpın Kabarması için 30 dk bekleyin Boza kıvamındaki hamurdan kepçeyle alarak kızdırdığınız yağsız tavaya dökün Hamur göz göz olunca diğer tarafını çevirerek kızartın Son olarak kızaran akıtmaların üzerine krema veya tereyağı sürerek servis tabağına sıralayın
Not: Akıtma kahvaltıyla birlikte ikram edilir ve reçel, peynir yada balla servise sunulur