Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Akıtmalı Köfte

Akıtmalı Köfte

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler :

• 250 gr az yağlı kıyma,
• 2 adet ortaboy kıyılmış soğan,
• 1 tatlı kaşığı baharat,
• 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber,
• 1 çay kaşığı tuz,
• 1 çay kaşığı karabiber,

Suyu:

• Yarım tavuk veya 500 gr kuşbaşı yağlı et,
• 12 bardak nohut,
• 1 yemek kaşığı domates salçası,
• 1 yemek kaşığı biber salçası,
• 12 limon, 1 yemek kaşığı tereyağı,
• 1 yemek kaşığı nane,
• 1 tatlı kaşığı tuz, Yeteri kadar su

Köftesi:

• 500 gr yağsız kıyma,
• 500 gr simit,
• 2 tatlı kaşığı kırmızıbiber,
• 1 tatlı kaşığı tuz, 1 adet yumurta,
• 1 ufak soğan, karabiber

Hazırlanışı :
Simit, yağsız kıyma, iki tatlı kaşığı kırmızı biber, bir tatlı kaşığı tuz, ince ince doğranmış bir küçük soğan, bir çay kaşığı kara biber ve bir yumurta birbirine katılarak iyice yoğrulur Ayrı bir kapta, içinin malzemesi kavrulur ve bir harç elde edilir Yoğurulmuş köfteden pinpon topu kadar parçalar ayrılır, parmakla oyulur İçine hazırlanmış iç harcından konularak yuvarlanır Bunlara akıtma denir Kalan köfte kiraz büyüklüğünde yuvarlanıp süzgeçte akıtmalarla birlikte su buharında haşlanır Bir gece önceden ıslatılmış nohut, tavuk veya et, salçalar ve limon, tuz ilave edilip pişirilir (tavuk kemiklerinden ayrılıp temizlenir) Hazırlanan akıtma ve köfteler bu suyun içerisine atılıp birkaç dakika kaynatılır Servis yapılırken üzerine nane ile ısıtılmış yağ dökülür
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt