Tabanlıoğlu, babasının yaptığı AKM'nin yıkılmasından ötürü çok üzüldüğünü söylerken, "Projeye müdahale eden yok. Şayet özgürlüğüm kısıtlansaydı ben bir mimar olmazdım" dedi.
Financial Times, kapılarını 2020’de açması planlanan Atatürk Kültür Merkezi’nin mimarı Murat Tabanlıoğlu ile konuştu. Babası Hayati Tabanlıoğlu’nun yaptığı Atatürk Kültür Merkezi kapılarını açtığında şimdi 8 yaşında olan Murat Tabanlıoğlu, projeyle ilgili ayrıntıları verdi.

Laura Pitel imzalı haberde Tabanlıoğlu’nun yakınları AKM’nin yıkılma karar sonrasında çok mutsuz olduğunu ve yerin fotoğraflarını görmeye bile tahammül edemediğini söyledi. Ama daha sonra Tabanlıoğlu’nun yıkım basamağında alana girerek yeni binada kullanılacak spiral bir merdiven ve seramik duvardan bir modül almayı başardığı belirtiliyor. Olağanda Erdoğan hükümetiyle çalışmayacağını lisana getiren Tabanlıoğlu, “Bu yapının ailem için değeri münasebetiyle kabul ettim” dedi. Tabanlıoğlu ayrıyeten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halk için bir kültür merkezi yaratma gayesinin kendisi için çok kıymetli olduğunu söylerken, “Eğer özgürlüğüm olmasaydı mimar olmazdım” dedi.
Financial Times’ın haberinde 860 milyon TL’lik projenin 21000 kapasiteli bir şov merkezi olacağı belirtilirken bu kısmın dışarıdan görülür olacağı vurgulandı. Tabanlıoğlu, “Bu bina çok şeffaf olacak. Bütün meydanı değiştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan dizaynından fazla büyüklüğüne ehemmiyet veriyor. Binanın dizaynını konuşmadık” dedi.
İMAMOĞLU’NA SESLENDİ
Tabanlıoğlu, “Onun için yapının kapasitesi daha önemli” derken isminin birebir kalması teklifinin de Erdoğan’dan geldiğini lisana getirdi. Tabanlıoğlu, yapının Taksim Meydanı’na hakikat genişlemesini istek ettiğini söylerken, yeni opera binasının önüne onun yansımasının düşeceği bir havuz yapmak istediğini vurguladı. Tabanlıoğlu, “Belki yeni belediye lideri buna müsaade verir. Buna müsaade veririm. Tahminen o da opera binasının bir kesimi olur. Neden olmasın?” dedi.