AKP Milletvekili eski futbolcu Alpay Özalan, Ekşi Sözlük'te yer alan Feyyaz Uçar'la olan anısını mahkeme kararıyla kaldırttı. Feyyaz Uçar'ın kendisi için söylediği 'gördüğüm en yalancı futbolcu lakin sevimlidir' kelamlarının yer aldığı anı mahkeme kararıyla kaldırılmasına karşın başlık en çok okunanlar ortasına girdi.
'Gördüğüm en yalancı kişi'
AK Parti İzmir Milletvekili ve eski futbolcu Alpay Özalan, Beşiktaş'ın efsanevi oyuncularından Feyyaz Uçar'ın kendisi için 'Gördüğüm en yalancı kişi' dediği anısına dair, Ekşi Sözlük'te yer alan 'Feyyaz Uçar'ın Alpay Özalan anısı' başlığını sildirdi.
Başlık Özalan'ın talebiyle İstanbul Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından silindi.
Ancak bu kararla içerikleri silinen başlık süratle yine doldu. Birçok kullanıcı kelam konusu olaydan erişim manisi kararı sayesinde haberdar olduklarını yazdı.Birçokları da, psikoloji biliminde 'Streisand etkisi' olarak bilinen ve bir şeyin saklanmaya, gizlenmeye, sansürlenmeye yahut kaldırılmaya çalışılması sonucunda daha fazla ilgi görerek çok daha geniş kitlelere ulaşmasını anlatan durumun yaşandığına dikkat çekti.
'En yalancı futbolcu kim?' sorusuna Alpay cevabını vermişti
Feyyaz Uçar yayıncı kuruluşta yayınlanan Quiz isimli programda 'en'leri yorumlarken “En yalancı futbolcu kim?” sorusuna “Alpay” cevabını vermişti. 'Gördüğü en yalancı futbolcunun Alpay Özalan olduğunu' söyleyen Uçar şöyle konuşmuştu: 'Alpay, yani ben o denli bir oyuncu görmedim. Bunu yüzüne karşı da söylemişimdir. Alpay'ı ben konutuma aldım, tesiste kalıyordu. Ben yıllarca Avcılar’da oturduğum vakit okula gidip gelirken bu zorluğu çekmiş bir adamdım. Vakit zaman tesiste kalmanın ne kadar külfetli olduğunu biliyordum. Konutuma gel dedim, gel bende kal. Konutumu Alpay’a daha sonra kiraladım, lakin konutumun kirasını kendime yeniden ben ödedim. Onu bile ödemedi adam. Mesela geliyordu benden para alıyordu, elektrik parasını yatıracak. Geliyordum, sonraki gün yeniden elektrik yok. Oğlum diyordum nerede bu diyordum, abi vallahi yatırdım, billahi yatırdım, oğlum palavra söyleme bak, yatırmadıysan bugün yatıralım, gece karanlıkta kalmayalım. Yemin ediyor, akşam yeniden elektrik yok. Ertesi gün geliyordu bu, gelirken de daima bir çiçek, eli boş gelmez, iki kurabiye alır, bir tane çikolata alır, abi ya ben yatırmadım diye… Onun üstüne tanımam yani, sempatiktir yani ama… Adam ne görürse alıyor, gidiyor bir yerden otomobil teybi alıyor, bir taraftan walkman alıyor, her gün kapıda birileri geliyor, bizden aldı malı parayı ödemedi, adres burada. Ben uygun sponsorluk yaptım