Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

AKP’li Çelik: AKP'nin MHP ile işbirliği yapmasını cinnet hali olarak görüyorum

AKP’li Çelik: AKP'nin MHP ile işbirliği yapmasını cinnet hali olarak görüyorum
0
135

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139

Eski Ulusal Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AKP ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'na yönelik değerlendirmelerde bulundu. Serbestiyet'ten Hilal Köylü'ye açıklamalarda bulunan Çelik, AKP programının çok uygun hazırlanmış bir program olduğunu belirterek "Ben tez ediyorum: Bugün AKP programı, dünyadaki en demokratik parti programlarından biridir. Bu program harfiyen uygulanırsa hiçbir kederimiz olmaz" dedi.

'AKP kendisini MHP'ye mahkum etmemeliydi'

"Ben AKP'nin Milliyetçi Hareket Partisi'yle iş birliği yapmasını bir cinnet hali olarak değerlendiriyorum. Bunun izahı olamaz" diyen Çelik, şöyle devam etti:

"AKP Edirne'den Kars'a kadar bütün bölgelerden, her etnik ögeden oy alan bir partiyken, AKP etnisite üzerinden oy alan bir partiye kendisini mahkum etmemeliydi. Ben bunu tekraren söyledim. Bugün de söylüyorum, yarın da söyleyeceğim.

Ülkemizin güvenliği elbette kıymetlidir. Ancak biz özgürlük ve güvenlik istikrarını tüm demokratik ülkelerdeki üzere kurmak zorundayız. MHP ile olan ittifaktan ötürü önemli bir oy kaybı olduğunu sağır sultan bile biliyor.

'Türkçülük ve Kürtçülüğü bir tuttu'

Daha evvel MKYK'da ve bulunduğum tüm konseylerde AKP Türkçü siyasetle ortak olursa Kürtleri, Kürtçü siyasetle ortak olursa Türkleri kaybeder dedim. Ben mesela AKP'nin HDP ile de bu türlü bir ismi konmamış koalisyona girmesini cinnet olarak değerlendiririm. Kürtçülük de Türkçülük de AKP'nin kuruluş ideolojisine terstir. Ancak bugünkü görüntü çok farklı."

858,462Konular
981,120Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt