Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

AKP'li Elitaş'tan 'Size Oy Verdim' Diyen Madenciye: Bana Ne, Vermeseydin'

AKP'li Elitaş'tan 'Size Oy Verdim' Diyen Madenciye: Bana Ne, Vermeseydin'
0
24

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
s-084ef7d81fdbdda61890e3e8c5a3142df56aa780.jpg

AKP Küme Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın, kendisine ‘Hakkımızı verin’ diyen madenciye, “Bana mı çalıştınız?” karşılığı verdiği, madencinin “Size oy verdim” demesi üzerine ise, Elitaş'ın, “Bana ne, vermeseydin” dediği sav edildi.

Bağlı çalıştıkları Uyar Madencilik'ten alamadıkları tazminatları için 5 yıldır uğraş eden Somalı madenciler, seslerini duyurma uğraşında. 4 Temmuz günü aileleriyle birlikte otobüsle geldikleri Ankara girişinde Güç ve Natürel Kaynaklar Bakanlığı'nın önünde aksiyon yapacakları gerekçesiyle polis tarafından durdurularak kente girişlerine müsaade verilmedi.

Kent girişinde bekleyişlerini sürdüren maden personelleri, örgütlü bulundukları Bağımsız Maden Personelleri Sendikası yöneticilerinden oluşan bir heyetle dün Güç ve Olağan Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri ile görüştü. Bakanlık yetkilileri haklarını isteyen madencilere, “Haklarınızı veremeyiz emsal olur” cevabı verdi.

Maden emekçileri AKP Küme Başkanvekili  ve MYK Üyesi Mustafa Elitaş’la görüştü. Gerçek Gündem'de yer alan habere nazaran bu görüşmede Elitaş ile bir madenci ortasında geçen diyalog şok tesiri yarattı.

"Bana ne, bana mı çalıştınız?"

Bağımsız Maden Çalışanları Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu’nun aktardığı o diyaloga nazaran, AKP’li Elitaş, haklarını istediklerini söyleyen madencilere “Bana ne, bana mı çalıştınız?” karşılığını verdiği argüman edildi.

Başaran Aksu’nun aktardığı o diyalog şöyle:

“AKP Küme Başkanvekili Mustafa Elitaş ile görüşme heyetindeki madenci kardeşimiz ortasındaki diyalog.

Madenci: Hakkımızı ödeyeceksinizElitaş: Bana ne? Bana mı çalıştınız?
Madenci: TKİ’ye iş yapan firmada çalıştım. AKP üyesiyim. Oy verdim kesintiniz.
Elitaş: Bana ne? Vermeseydin…”

Talepler karşılanmazsa Meclis'e yürüyecekler

AKP'li Elitaş ile yaptıkları görüşmeden sonuç alamayan emekçiler, talepleri karşılanmazsa engellemelere karşın TBMM'ye hakikat yürüyüşe geçeklerini duyurdu.

Bağımsız Maden İş Genel Lideri Tahir Çetin, AKP'li Elitaş ile yapılan görüşmenin akabinde açıklama yaptı. Mustafa Elitaş'ın 2 aydır kanunun Meclis'e gitmesini engellediğini söyleyen Çetin “Elitaş'a sormak lazım; Bize 3 kere 'yol buluyoruz' dediniz. Yol kanundur. Kanundan öbür nasıl yol olur? Siz yıllardır alışmışsınız yolsuzluğa. Biz kanun istedik. Kanun yok mu? Çevik kuvvet, asker, jandarma hepsi karşımızda. Neden? Bu nasıl bir adaletsizlik? Kâfi artık” diye konuştu.

858,543Konular
981,899Mesajlar
32,553Kullanıcılar
alizadegh123Son üye
Üst Alt