Kahramanmaraş vilayet merkezinde esnaf ziyaretinde bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Lideri Hayrettin Güngör ile Trabzonlu olduğunu belirten bir bayan ortasında yaşanan ‘Sizi biz Müslüman yaptık’ diyaloğu vatandaşlar tarafından reaksiyon çekti.
BAYAN ŞAŞKINLIĞINI GİZLEYEMEDİ
Güngör sohbet ettiği bir bayanın Trabzonlu olduğunu öğrenince “Sizi biz Müslüman yaptık” biçiminde konuştu. Bayan ise şaşırarak “Ne demek yani o?” kelamlarıyla yansısını gösterdi. Birçok mahallî gazete ve televizyonda yer alan manzaraların akabinde Güngör’e reaksiyonlar çığ üzere büyüdü.
POLİTİKLER DE REAKSİYON GÖSTERDİ
Başta Trabzon Büyükşehir Belediye Lideri Murat Zorluoğlu olmak üzere ÂLÂ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ve kentin önde gelen başka isimleri Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Lideri Hayrettin Güngör’e reaksiyon gösterdi.
“ÖZÜR DİLEDİ”
Güngör reaksiyonlar üzerine toplumsal medya hesabından özür dilerken Trabzon Büyükşehir Belediye Lideri Murat Zorluoğlu'nu da aradı. Lider Zorluoğlu görüşmenin ayrıntılarını, ”Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Lideri eski bir dostumdur. Dün akşam üzgün olduğunu söyledi. Sokakta Trabzonlu bir hemşerimizle boş bulunduğunu gayesini aşan kelamlar söylediğini söz etti ve özür diledi. O da eksiğini yanlışını gördü, bazen biz de bu türlü kusurlara düşebiliyoruz. Gayesinin bu olmadığını biliyorum. Niyetlere bakmak lazım. Niyetinin halis olduğunu biliyorum. Maraş bizim kardeş kentimiz ve inşallah bizim devrimizde hem Trabzon Caddesi hem de Maraş caddesiyle ilgili özel projemiz var. Ufak bir yol kazası diyelim ve üzerinde çok durmayalım diye öneriyorum'' sözleriyle anlattı.