Okul öncesindeki çocuklara din eğitimi verilmesini eleştirerek 'Orta çağ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu Cumhuriyet'e ne bu millete yararı var' diyen CHP'li Özgür Özel'e AKP cephesinden cevap Numan Kurtulmuş'tan geldi. Kurtulmuş, Orta çağı temsil edenin şahsen 'CHP zihniyeti' olduğunu öne sürdü ve Türkiye'nin 'yıldız ülke' olmaya devam edeceğini söyledi.
AKP Genel Lider Vekili Numan Kurtulmuş, “CHP’nin sözcülerinden bir zatın, Kur’an eğitimini Orta çağ karanlığının bir kesimi olarak anlatma zihniyeti, karanlık bir CHP zihniyetidir. Hem helalleşmeden bahsedeceksiniz hem halkın neredeyse tamamının kutsal kitabı olan Kur’an-ı Kerim eğitimini Orta çağ zihniyeti olarak değerlendireceksiniz. Yalnızca Kur’an eğitimini karşısına almak değil, Kur’an’la yoğurulan eğitim sisteminin bir çağ dışı zihniyeti olduğunu söz etmek de temel çağ dışılıktır ve CHP’nin ortaya koyduğu bir zihniyettir” dedi.
“Kur’an-ı Kerim’e Orta çağ zihniyeti diyen zihniyet, asıl Orta çağ zihniyetidir”
AKP'nin düzenlediği “Teşkilat Akademisi Eğitim Programı”nda konuşan Kurtulmuş şunları söyledi:
“İstanbul’da geçtiğimiz lokal seçimler öncesinde verilen bütün kelamlar hepinizin ve bütün İstanbulluların kulağındadır. İstanbul’da şayet bizi seçerseniz bir tek vatandaşımızı bile sokağa bırakmayacağız, diyenlerin İBB Başkanlığını kazandıktan sonra nasıl binlerce insanı kapının önüne koyduğunu biliyorsunuz. Son vakitlerde milletin farklı kesitleri ile yapmış oldukları yanlışlıklar münasebetiyle helalleşme kelamı veren CHP’nin genel liderine karşın hala CHP’de eski CHP’nin fikirlerine lisana getirenlerin var olduğunu görüyorsunuz. Milletin geniş bölümlerini mağdur eden CHP’nin zihniyeti münasebetiyle milletten özür dilenmesinin koşul olduğunu altını çizerek tabir etmiştim. O denli görünüyor ki CHP, tıpkı CHP. Daha birkaç gün önce CHP’nin kıymetli sözcülerinden birisi olan zat kalkarak yüzde 99’u Müslüman olan milletin 4-6 yaş öncesi çocuklarının okul öncesi Kur’an eğitimini maksat alarak Kur’an eğitimini Orta çağ karanlığının bir kesimi olarak anlatma zihniyeti hakikaten son derece karanlık bir CHP zihniyetidir. Hem helalleşmeden bahsedeceksiniz hem halkın neredeyse tamamının kutsal kitabı olan Kuran-ı Kerim eğitimini Orta çağ zihniyeti olarak değerlendireceksiniz. Hem Türkiye’de halkın geniş bölümleriyle barışmaktan bahsedeceksiniz hem de bu barışmanın en temel ögelerinden birisi olan milletin manevi bedelleri üzerinde yine kenetlenmeyi göz arkası ederek Kuran eğitimini karşınıza alacaksınız. Yalnızca Kuran eğitimini karşısına almak değil, Kuran’la yoğurulan eğitim sisteminin bir çağ dışı zihniyeti olduğunu söz etmek de temel çağ dışılıktır ve CHP’nin ortaya koyduğu bir zihniyettir. Bu zata şunu da söylemek lazım. Dünyanın en büyük medeniyetlerinden ikisi olan birisi Doğu’daki Mâverâünnehir medeniyeti oburu de Avrupa’nın en batısındaki Endülüs Emevileri’nin nasıl geliştiğine bakın. Bunlar yeri geldiği vakit milletin kıymetleriyle hengame etmeyi çok âlâ bilirler. CHP’nin sayın genel liderine söz etmek isteriz ki şayet helalleşmeyi sahiden önemli bir formda düşünüyorsanız evvel kendi arkadaşlarınıza bir fren yaptırın. Bu arkadaşlarınız her gün milletten özür dileyecek kimi kelamları sarf etmelerinin önüne geçin. Bu millet her kelamdan ciddiyet bekler”
2023 Seçimi’nde dikkat edecekleri konuya da değinen Numan Kurtulmuş, “Bizim AK Parti olarak başarımız milletin gönüllerine girmiş olmamızdı. Artık 2023’ün anahtarı şu cümledir. Gönüllerine girdiğimiz milletin gönüllerinden düşmemeyi başaracağız ve her gün daha fazla kardeşimizi kazanarak yolumuza devam edeceğiz” sözlerini kullandı.
“Yıldız ülke olmaya devam edeceğiz”
Türkiye’nin her alan güçlü bir ülke olduğuna vurgu yapan Kurtulmuş, “Yeniden güçlü, büyük Türkiye diyerek tabir ettiğimiz Türkiye’yi her alanda güçlendirmek, her alanda büyütme ve daha güçlü bir halde ileriye gerçek güçlendirme kararlılığıdır. İktisatta, siyasette, toplumsal dayanışmada, endüstride, ulusal savunma endüstride, eğitimde, her alanda güçlü bir Türkiye olmak zorundayız ki bu bölgede ayakta durabilelim. Önümüzdeki 10 yıllar boyunca dünyanın en değerli çatışma ve rekabet alanı olan Türkiye’nin içerisinde bulunduğu bu coğrafyada güçlü bir halde ayakta durabilelim. Türkiye iktisadında, siyasette, kendi savunma endüstrinde dışarıya bağlı, elin oğlundan alacağı üç kuruşa muhtaç bir ülke olarak ayakta kalamaz. Kendi üretimimizi yapacağız, dünya markalarıyla yarışacağız ve dünyada güçlü bir halde ayakta duran bu bölgenin yıldız ülkesi olmaya devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.
Özgür Özel ne demişti?
'Diyanet, okul öncesi eğitim üniteleri kuruyor. Okul öncesi eğitim Diyanet'in işi mi Ulusal Eğitim'in işi mi?” diyen CHP Küme Başkanvekili Özgür Özel, 'Sübyan mekteplerini kurmuşlar, kurumsallaştırmayı mecburî yapmaya çalışıyorlar.' ifadelerini kullanmıştı. Din eğitimine 'Orta çağ zihniyeti' diyen Özel, şunları söylemişti:
“Bu başla, bilimin B'si, fiziğin F'si, matematiğin M'si de olmuyor üniversiteye gidince. Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa o denli yetiştirmek varken bir ortaçağ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu Cumhuriyet'e ne bu millete yararı var; ne de Anayasa'ya uygunluğu var.”
????