Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

AKP'li vekiller bakanlardan rahatsız: 30 tane korumayla gezen bakan hangisi?

AKP'li vekiller bakanlardan rahatsız: 30 tane korumayla gezen bakan hangisi?

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
Bakanlarin%2DMeclis%2Dkarnesi%2DIste%2Dsinifta%2Dkalanlar%2Disimler%2D229370%2Ejpg

Zeyrek'e konuşan bir AKP'li vekil, "Seçimle işbaşına gelmedikleri için kimseye de hesap vermek zorunda değiller. Bu gösterişli, havalı halleri, rahatlıkları bundan" sözlerini kullandı

Sözcü müellifi Deniz Zeyrek, bugünkü yazısında AKP içerisindeki tartışmaya değindi.

"Şakirpaşa Havalimanı'nın VIP bölümünde iğne atsanız yere düşmeyecek bir manzarayla karşılaştık. Saydım, 30'dan fazla müdafaa vardı" diyen Zeyrek, "Görevlilere sordum, “Sayın Tarım ve Orman Bakanı” dediler" sözlerini kullandı.

AKP'li bir vekile müşahedelerini aktardığını söyleyen Zeyrek, vekilin "Bugünlerde partide konuşulan meselelerin temelinde tam da bu var" dediğini belirtti. AKP'li vekil, bakanlardan duyduğu rahatsızlığı Zeyrek'e şu sözlerle aktardı: "Sanki başka bir yönetici sınıf varmış üzere davranıyorlar... Seçimle işbaşına gelmedikleri için kimseye de hesap vermek zorunda değiller. Bu gösterişli, havalı halleri, rahatlıkları bundan."

"SAYDIM, 30'DAN FAZLA MÜDAFAA VARDI"

Deniz Zeyrek’in “Kaymakamın oğluyla memurun kızı” başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Mersin'den Ankara'ya dönmek için Adana Havalimanı'na geçtiğimizde Şakirpaşa Havalimanı'nın VIP bölümünde iğne atsanız yere düşmeyecek bir manzarayla karşılaştık. Saydım, 30'dan fazla muhafaza vardı. “İçişleri ya da Savunma Bakanı olabilir” diye düşündüm. Görevlilere sordum, “Sayın Tarım ve Orman Bakanı” dediler. Kendisine eski bakanlar Lütfü Elvan ile Jülide Sarıeroğlu da eşlik ediyormuş.

“Tarım Bakanı'nın bu kadar müdafaa ile gezmesi olağan mi” diye sorunca karşılığı o sırada Ankara'ya gelmek için uçak bekleyen eski bakanlardan YETERLİ Partili Salim Ensarioğlu verdi: “Bizim yanımızda iki müdafaa olurdu.”

Ben “İyi ki uçakta yer bulabilmişiz” diye takılınca, salondakilerden biri “Bakanlar özel uçakla gidiyor” dedi.

Aprona gerçek baktığımda nitekim de Cumhurbaşkanlığı envanterindeki uçaklardan birini gördüm.

Salim Ensarioğlu, biniş kartını üst kaldırarak “Biz bu türlü tarifeli uçaklara talim ederdik” deyince hepimiz birden gülüştük.

Eski Ulaştırma Bakanlarından Enis Öksüz bir seyahatinde bakanlığın uçağını kullandı diye gazetelerde günlerce “o uçağın parasını ödeyin” çağrıları çıkmıştı.

AKP MİLLETVEKİLLERİ BAKANLARDAN RAHATSIZ

Yazımı yazmadan evvel konuştuğum AK Parti Milletvekiline bu müşahedelerimi aktardım. “Bugünlerde partide konuşulan meselelerin temelinde tam da bu var” dedi ve ekledi:

"SEÇİMLE GELMEDİKLERİ İÇİN HESAP VERMEK ZORUNDA DEĞİLLER"

“Sanki farklı bir yönetici sınıf varmış üzere davranıyorlar. Bakın bunu yapanların hiçbiri o köyden çıkıp yeterli yerlere gelmiş isimler değil. Siyaset kökenli olanlar dışındakiler, bakan çocuğu, varlıklı işadamı, yönetici bürokrat, yani bir çeşit ‘Beyaz Türk'. Seçimle işbaşına gelmedikleri için kimseye de hesap vermek zorunda değiller. Bu gösterişli, havalı halleri, rahatlıkları bundan.”

Bu tespitler artık vatandaşların reaksiyon cümlelerinde de öne çıkıyor. Şayet vatandaşlar bu manzaranın faturası “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”ne keserse Akşener'in “İyileştirilmiş, güçlendirilmiş Parlamenter sisteme dönmek isteyenlerin oranı” diyerek açıkladığı yüzde 64, yakında çok daha yüksek bir sayıya dönüşebilir."

858,499Konular
982,579Mesajlar
30,338Kullanıcılar
kanka555Son üye
Üst Alt