Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Akraba Evliliği Doktorla Roportaj

0
70

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Akraba Evliliği

Niğde'de, 22 yıl once teyzesinin oğlu ile evlendirilen ve Bartın'a gelen Gulay Tanık'ın iki cocuğu da engelli dunyaya geldi Biri 21 yaşında diğeri 16 yaşında olan iki cocuktan erkek olanı askere cağırılırken kız cocuğunun ise 2 bin TL verilerek ayağına yurume cihazı yaptırılmazsa omur boyu yatağa bağlı yaşamak zorunda kalması gerceği ortaya cıktı
Niğde'de, teyzesinin oğlu Erol Tanık (46) ile 22 yıl once evlendirilen Gulay Tanık (40) iki cocuk dunyaya getirdi Akraba evliliğinin sonuclarının ne olduğunu cocukları dunyaya geldikten sonra anlayan genc kadın, evlendirilmeden once akraba evliliğinden sakat cocukların dunyaya gelebileceğini kimsenin soylemediğini belirtti Eşinin işleri nedeniyle Bartın'a gelen Gulay Tanık, Bana cocuklarımın dunyaya geldikten sonra engelli olabileceğini soyleselerdi asla evlenmezdim Kimse bizi bilgilendirmedi Eşim
de benimle aynı şeyleri duşunuyor Oğlum 21 yaşında ve 21 yıldır yatağa mahkum bir hayat yaşıyor Ben her gun oğlumun yuzune bakarken uzuntu icerisindeyimdedi
Akrabalar arasında birbirlerini seven cocuklara mutlaka bu gerceklerin anlatılması gerektiğini belirten Gulay Tanık, şoyle konuştu: Bilgisizlik cok kotu bir şey Kızım da oğlum gibi engelli dunyaya geldi Onun da durumu aynı Ben olursem cocuklarım ortada kalır
ENGELLİ GENC ASKERE CAĞIRILDI
Erol ve Gulay Tanık ciftinin 21 yıl once dunyaya gelen cocuğu Nedim Tanık, Turk Silahlı Kuvvetleri tarafından askere cağırıldı Askerlik cağrı kağıdı aileye teslim edilirken şu an asker kacağı gorulen Nedim'in durumunun ne olacağı merak ediliyor 21 yaşındaki Nedim Tanık'ın Ozel Değişim Rehabilitasyon Merkezi tarafından haftanın belirli gunlerinde evlerine gelerek fizik tedavisi yapılıyor
Anne Gulay Tanık, cocuğuna devlet engelli maaşı bağlandığını belirterek sozlerini şoyle surdurdu: Uc aydan aya maaş alıyor Keşke ayağa kalksa kendi ellerimle getirip askere teslim ederim Ama omur boyu yatağa bağlı yaşayacak Yuzde 100 ozurlu raporu var Şimdi askere cağırıyorlar Gidemediği icin de asker kacağı gorunuyor Ne yapacağımızı bilemiyorum
16 YAŞINDAKİ KIZIN YATAĞA BAĞLI YAŞAMAMASI İCİN İKİ BİN TL GEREKLİ
Doğuştan spastik olan 16 yaşındaki Esra Tanık da 22 yıl once akraba evliliği yapan anne ve babasının gozlerinin icine bakıyor Algılayabilen ve Ozel Değişim Rehabilitasyon Merkezi'nde haftanın belirli gunlerinde fizik tedavisi ve eğitimi verilen Esra Tanık, tum olumsuzluklara rağmen tedavisine cevap vermeye calışıyor Doktorların yatağa bağlı kalmaması icin iki ayağına yurume cihazı alınması gerektiği yonunde rapor verdi Yurume cihazını alabilme durumları olmayan Gulay Tanık, şoyle konuştu: Devlet
bakım icin Esra'ya aylık 450 TL veriyor Cocukların altlarına bez bağlıyorum Bu para ile ancak bez alabiliyoruz Şimdi kızımız icin yurume cihazı almamız gerekiyor Alamazsak Esra'nın ayakları zamanla kilitlenecek ve yatağa mahkum yaşamak zorunda kalacakmış Cocuklarımız gozumuzun onunde eriyor biz ise elimizden bir şey gelmediği icin caresiziz
Devlete yardım icin muracaat ettiklerini anlatan Gulay Tanık, sozlerine şoyle devam etti: Kızımıza maaş verdiklerini, bu cihazın parasını maaşıyla karşılamamızı soylediler Ancak bu maaşı zaten bez parası yapıyoruz Yurume cihazı ise iki bin TL civarındaymış Elimizde para olsa almaz mıyız? Bize ne olur yardım edin Kızımız olsun yatağa bağlanmasın Ne olur bize sahip cıkın
Akraba evliliğinin cezasını iki engelli cocuğu dunyaya getirmekle ceken 40 yaşındaki Gulay Tanık, şimdi kızının yatağa bağlı hayat gecirmemesi icin 2 bin TL bulunmasını bekliyor

858,475Konular
981,243Mesajlar
29,550Kullanıcılar
rastgeleSon üye
Üst Alt