Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Akrabalık Bağları Hakkında Ayetler

0
125

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0

Vaktiyle biz, İsrailoğullarından: Yalnızca Allah'a kulluk edeceksiniz, anababaya, yakın akrabaya, yetimlere, yoksullara iyilik edeceksiniz diye soz almış ve «İnsanlara guzel soz soyleyin, namazı kılın, zekatı verin» diye de emretmiştik Sonunda azınız mustesna, yuz cevirerek donup gittiniz
Bakara : 83

İyilik, yuzlerinizi doğu ve batı tarafına cevirmeniz değildir Asıl iyilik, o kimsenin yaptığıdır ki, Allah'a, ahiret gunune, meleklere, kitaplara, peygamberlere inanır (Allah'ın rızasını gozeterek) yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara, dilenenlere ve kolelere sevdiği maldan harcar, namaz kılar, zekat verir Antlaşma yaptığı zaman sozlerini yerine getirir Sıkıntı, hastalık ve savaş zamanlarında sabreder İşte doğru olanlar, bu vasıfları taşıyanlardır Muttakiler ancak onlardır!
Bakara : 177

Sana (Allah yolunda) ne harcayacaklarını soruyorlar De ki: Maldan harcadığınız şey, ebeveyn, yakınlar, yetimler, fakirler ve yolcular icin olmalıdır Şuphesiz Allah yapacağınız her hayrı bilir
Bakara : 215

Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan ve ondan da eşini yaratan ve ikisinden bircok erkekler ve kadınlar uretip yayan Rabbinizden sakının Adını kullanarak birbirinizden dilekte bulunduğunuz Allah'tan ve akrabalık haklarına riayetsizlikten de sakının Şuphesiz Allah sizin uzerinizde gozetleyicidir
Nisa : 1

Allah'a ibadet edin ve O'na hicbir şeyi ortak koşmayın Anababaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yakın arkadaşa, yolcuya, ellerinizin altında bulunanlara (kole, cariye, hizmetci ve benzerlerine) iyi davranın; Allah kendini beğenen ve daima boburlenip duran kimseyi sevmez
Nisa : 36

Ey iman edenler! Eğer kufru imana tercih ediyorlarsa, babalarınızı ve kardeşlerinizi (bile) veli edinmeyin Sizden kim onları dost edinirse, işte onlar zalimlerin kendileridir
Tevbe : 23

Nuh Rabbine dua edip dedi ki: «Ey Rabbim! Şuphesiz oğlum da ailemdendir Senin vadin ise elbette haktır Sen hakimler hakimisin»
HUd : 45

Nuh dedi ki: Ey Rabbim! Ben senden hakkında bilgim olmayan şeyi istemekten sana sığınırım Eğer beni bağışlamaz ve esirgemezsen, ben ziyana uğrayanlardan olurum!
HUd : 47

Onlar Allah'ın gozetilmesini emrettiği şeyleri gozeten, Rablerinden sakınan ve kotu hesaptan korkan kimselerdir
Ra'd : 21

Allah'a verdikleri sozu kuvvetle pekiştirdikten sonra bozanlar, Allah'ın riayet edilmesini emrettiği şeyleri (akrabalık bağlarını) terk edenler ve yeryuzunde fesat cıkaranlar; işte lanet onlar icindir Ve kotu yurt (cehennem) onlarındır
Ra'd : 25

Muhakkak ki Allah, adaleti, iyiliği, akrabaya yardım etmeyi emreder, cirkin işleri, fenalık ve azgınlığı da yasaklar O, duşunup tutasınız diye size oğut veriyor
Nahl : 90

Bir de akrabaya, yoksula, yolcuya hakkını ver Gereksiz yere de sacıp savurma
İsra : 26

İcinizden faziletli ve servet sahibi kimseler akrabaya, yoksullara, Allah yolunda goc edenlere (mallarından) vermeyeceklerine yemin etmesinler; bağışlasınlar; feragat gostersinler Allah'ın sizi bağışlamasını arzulamaz mısınız? Allah cok bağışlayandır, cok merhametlidir
NUr : 22

O halde sen, akrabaya, yoksula, yolda kalmışa hakkını ver Allah'ın rızasını isteyenler icin bu, en iyisidir İşte onlar kurtuluşa erenlerdir
RUm : 38

Geri donerseniz, yeryuzunde bozgunculuk yapmaya ve akrabalık bağlarını kesmeye donmuş olmaz mısınız?
Muhammed : 22