Ne pişireceğine karar veremeyenler ve pratik tarifler arayanlar, bu menü tam size göre! Bugün menüde: Soğan çorbası, tavuklu krep, green goddess (Tiktok salatası) ve kolay tiramisu tanımlarımız var!
Soğan çorbası tarifi
Malzemeler
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağ
1,5 çorba kaşığı un
4-5 su bardağı tavuk suyu
Karabiber
Tuz
1. Soğanı ortadan kesin, yarım halkalar elde etmek için ince ince dilimleyin.
2. 1 kaşık tereyağını tencerede eritin. Eridikten sonra soğanları ek ederek pembeleşene kadar kavurun.
3. Hafif pembeleşince unu ekleyin. Daima karıştırarak birlikte kavurmaya devam edin. (Kavurma etaplarında ateşiniz yüksek olsun.) Un ile birlikte soğanı 2 dakika kadar daha kavurun.
4. Daha sonra sıcak tavuk suyunuzu karışıma ekleyin. Dilerseniz tavuk suyu ve sıcak suyu karıştırarak da kullanabilirsiniz.
5. Ateşinizi kısın, daima karıştırarak 5 dakika kadar daha pişirin. Burada kullandığınız suyun kesinlikle sıcak olması gerekmektedir. Bu biçimde ununuz topaklanmadan daha kolay açılacaktır.
6. Ardından karabiber ve tuzunu ayarlayın. Ağzınıza hiç soğan gelmesin istiyorsanız bu evrede blenderdan geçirebilirsiniz.
7. Ocaktan aldığınız çorbanızı isteğe bağlı kruton ekmekle, üzerinde yağda yakılmış pul biber ile sıcak servis yapın.
Tavuklu krep tarifi
Malzemeler
Krep için:
2 su bardağı süt
2 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Bir tutam dereotu
Krep hamuru olacak kadar un (9-10 yemek kaşığı yaklaşık)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 modül tavuk göğsü
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet orta uzunluk patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
Tuz
Pul biber
Karabiber
1.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1.5 yemek kaşığı un
Tuz
- Kaşar peyniri rendesi
1. Krep için yumurtayı bir kasede çırpın. Üzerine sıvı yağı, sütü, unu, tuzu ekleyip çırpmaya devam edin.
2. Dereotunu ince kıyıp karışıma ekleyin.
3. Teflon tavayı ısıtın, kepçe ile karışımdan döküp her iki tarafını da pişirin ve soğumaya bırakın.
4. İç materyal için patatesi küp doğrayıp az yağda kızartın.
5. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.
6. Eti ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin ve salçayı ekleyin.
7. 5 dk daha kavurup patatesi bezelyeyi tuzu ekleyip bir müddet daha çevirip ocaktan alın.
8. Bir kase üzerine krepi koyun ve iç gereçten koyup bohça biçiminde katlayın.
9. Kürdan ile kapatın.
10. Tepsiye zıt çevirin, hepsine uygulayyın.
11. Beşamel sos için: Tereyağı ve unu pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü, tuzu ekleyip yoğunlaşıncaya kadar karıştırın.
12. Tepsideki bohçaların üzerine beşamel sostan paylaştırın.
13. En son üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyin.
14. Peynirler eriyip kızarana kadar fırında tutun.
Kolay tiramisu tarifi
Malzemeler
- 1 adet hazır pandispanya keki
2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme dolu)
3 yemek kaşığı un (tepeleme dolu)
1 adet yumurta
200 gram labne peyniri (1 paket)
1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
3’ü bir ortada hazır kahve
- Kakao
1. Öncelikle muhallebi için şeker, un, süt ve yumurta çırpılarak ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.Kaynadıktan sonra altı kapatılarak ılımaya bırakılır.
2. 15 dk kadar bekleyip ılındıktan sonra labne peyniri ek edilip mikser ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır.
3. Başka taraftan sıcak su içinde hazır kahve çözdürülerek hazırlanır ve hafif soğuması beklenir.
4. Servis tabağına pandispanya kekinin bir katı yerleştirilerek kahvenin yarısı ile ıslatılır.
5. Üzerine kremanın yarısı ek edilip kalan kahve ile üst kat da ıslatıldıktan sonra ikinci kat kapatılır.
6. Kalan krema pastanın üzerine dökülerek pastanın üzeri ve kenarları güzelce kapatılır.
7. Son olarak pastanın üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpilir.
8. Buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.
Diğer içeriklerimize de bakabilirsiniz: