Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

'Akşama Ne Pişirsem?' Diyenler İçin İftara Birbirinden Lezzetli, Çok Pratik ve Sağlık Dolu Yemek Tarifleri

'Akşama Ne Pişirsem?' Diyenler İçin İftara Birbirinden Lezzetli, Çok Pratik ve Sağlık Dolu Yemek Tarifleri
0
225

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
s-f414238c1395b48d13263bfb3287137ec11b141a.jpg


'Bugün ne pişirsem, akşama ne yemek yapsam?' Diye düşünenlere özel çok pratik ve kolay yemek tanımlarıyla günün menüsü: Sütlü mısır çorbası, ıspanaklı tavuk sarma, basmati pirinç pilavı ve supangle...


Sütlü Mısır Çorbası Tarifi




Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 2 yemek kaşığı un

  • 2 su bardağı süt

  • 2 su bardağı su

  • 1 kutu konserve mısır

  • Tuz
Sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Nasıl Yapılır?

1. Unu tereyağ ve sıvı yağla birlikte yaklaşık 5-6 dakika kavurun.

2. Kavrulan una süt ve suyu ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın.

3. Çorba kaynayınca konserve mısırı da ek edin.

4. Akabinde tuzu da ekleyin ve 10 dakika kadar daha kısık ateşte kaynamaya bırakın.

5. Üzeri için bir tavada tereyağını eritin ve pul biber de eklenerek kızdırıp çorbanın üzerine dökün.

Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi



Malzemeler

  • 1 adet tavuk fileto göğüs

  • 200 gram ıspanak

  • 1 kuru soğan

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 1 küçük kesim tereyağ

  • 1 yemek kaşığı un

  • 3/4 çay bardağı süt

  • Tuz, karabiber, pul biber

  • Kaşar peyniri
Nasıl Yapılır?

1. Tavuğu karabiber ve 2 kaşık zeytinyağı ile marine edin ve dinlendirin.

2. Yemeklik soğanı pembeleşene kadar sıvı yağ ile soteleyin.

3. İnce doğranmış ıspanak ile sotelenmeye devam edin.

4. Tereyağı ıspanaklara ekleyin ve eridiğinde unu da ekleyerek 3-4 dakika daha kavurun.

5. Soğuk sütü de ekleyip yeterlice çırpın.

6. Tuz, pul biber ve karabiber ile tatlandırın ve ocağın altını kapatın.

7. Hazırladığınız beşamelli sostan bir kaşık alarak her tavuk kesimini sarın ve kürdanla sabitleyin.

8. Evvelden ısınmış fırına atın ve üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

9. Tavuğu fırından alın ve kürdanları çıkarın, akabinde her modülün üzerine 1 dilim kaşar peyniri dizip eriyene kadar kızartın.

Basmati Pirinç Pilavı Tarifi



Malzemeler:

  • 1 su bardağı basmati pirinç

  • 2 su bardağı sıcak su

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 1 tatlı kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?

1. Tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyup, ısıtın.

2. Akabinde pirinci ekleyip, 2 dakika orta ateşte kavurun.

3. Pirinçlere sıcak suyu ekleyip, tuzunu ek edin.

4. Kısık ateşte, yaklaşık 10 dk. suyunu çekene kadar pişirin.

Supangle Tarifi



Malzemeler:

  • 1 litre süt

  • 2 adet yumurta sarısı

  • 6 yemek kaşığı toz şeker

  • 3 tepeleme yemek kaşığı kakao

  • 2 tepeleme yemek kaşığı un

  • 2 yemek kaşığı nişasta

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 2 paket bitter çikolata (120 gr)

  • Yarım su bardağı soğuk su (100 ml)

  • Kakaolu kek
Nasıl Yapılır?

1. Birinci olarak daha sonra kullanmak için suyumuzu buzdolabına kaldıralım ve soğutalım.

2. Daha sonra uygun bir tencereye nişasta, un, toz şeker, kakao ve yumurta sarılarını alarak karıştıralım.

3. Yavaş yavaş sütü ek ederek pürüzsüz bir hal alıncaya kadar karıştıralım.

4. Supanglemizi ocağa alalım ve karıştırarak yoğunlaşıp göz göz oluncaya kadar pişirelim.

5. Kıvam alan supanglemizi ocaktan alalım, içerisine tereyağı ve çikolatamızı ekleyerek her ikisi de eriyene kadar karıştıralım.

6. Son olarak buzdolabına kaldırdığımız suyu ek edelim ve karıştıralım.

7. Hazır olan supanglemizi soğuması için bir kenara alalım. Orta ara karıştırmayı unutmayalım.

8. Tatlımızın tabanında kullanmak için kakaolu kekleri minik minik doğrayalım ve bir kaç kesimini kuplara yerleştirelim.

9. Sonrasında supanglemizi kuplara paylaştıralım ve buzdolabına kaldırarak dinlenmeye bırakalım.

10. Bir kaç saat sonrasında supanglelerimizi dolaptan alalım ve dilediğimiz formda süsleyerek servis edelim.

'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Öteki menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????


 

Similar threads

'Bugün ne pişirsem, akşama ne yemek yapsam?' Diye düşünenlere özel çok pratik ve kolay yemek tanımlarıyla günün menüsü: Pancar çorbası, tavuk sarma, lahana salatası ve incir uyutması... Pancar çorbası tarifi Malzemeler: 2 adet orta uzunluk kırmızı pancar 1 adet orta uzunluk patates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
292
'Bugün ne pişirsem, akşama ne yemek yapsam?' Diye düşünenlere özel çok pratik ve kolay yemek tanımlarıyla günün menüsü: Kremalı patates çorbası, pideli köfte, meyhane pilavı ve tahinli süt düşü... Kremalı Patates Çorbası Tarifi Malzemeler 3 adet patates 1 adet soğan Yarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
231
'Bugün ne pişirsem, akşama ne yemek yapsam?' Diye düşünenlere özel çok pratik ve kolay yemek tanımlarıyla günün menüsü: Yalancı işkembe çorbası, haşlama, peynirli erişte ve meyve parfait... Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi Malzemeler 3-4 adet kemik 2 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
Akşama ne pişireceğinize karar veremiyorsanız, sizin için günün menüsünü oluşturduk: Karalahana çorbası, tavuk köftesi, tek tencere kremalı mantarlı makarna ve saray sarması ???? Tavuk köftesi tanımı: Tavuk Kıyması İçin Gereçler: Tavuk göğsü (istediğiniz porsiyonlarda) Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
'Bugün ne pişirsem, akşama ne yemek yapsam?' Diye düşünenlere özel çok pratik ve kolay yemek tanımlarıyla günün menüsü: Havuç çorbası, lavaştan kolay pizza, mesken üretimi patates kızartması ve çikolatalı oreo topları... Havuç Çorbası Tarifi Malzemeler 2 adet küçük soğan 4 adet orta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
147
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt