Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Akşama Ne Pişirsem? Sorusunu Cevaplıyor ve Günün Menüsünü Sizlerle Paylaşıyoruz

Akşama Ne Pişirsem? Sorusunu Cevaplıyor ve Günün Menüsünü Sizlerle Paylaşıyoruz

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
s-c437fc797ad4d23517f524624d1e2adcc00017a3.jpg


Bugün ne pişirsem? Diye düşünüyorsanız, bu içeriğimiz sizler için: Soğuk çorba, enginar, zerdeçallı kremalı makarna ve çikolatalı mousse bugünün menüsü.


Soğuk çorba tarifi




Malzemeler

  • 2 kase aşurelik buğday 

  • 1 kase haşlanmış nohut

  • Büyük 1 kase yoğurt

  • İsteğe nazaran nane , dere otu

  • 1 tatlı kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?

1. Buğdayı güzelce açılana kadar pişiriyoruz.

2. Pişen buğdaya nohutu ek ediyoruz.

3. Soğuyan buğdayımıza yoğurdumuzu ,nanemizi tuzumuzu ek edip karıştırıyoruz.

4. Soğuk olarak servis yapıyoruz.

Enginar tarifi



Malzemeler:

  • 6 adet enginar

  • 1 adet patates

  • 1 adet havuç

  • 1 adet soğan

  • Yarım limon suyu 

  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye

  • 1 adet limon

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

  • 1 su bardağı su

  • 1 çay kaşığı şeker

  • 1,5 çay kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?

1. Zeytinyağlı enginar için birinci olarak havuç ve patatesi küp küp doğrayarak tencereye alıyoruz. Daha sonra üzerini geçecek kadar su ekleyip yaklaşık 10 dakika haşlamaya bırakıyoruz. Sebzeler hafif canlı bir formda pişirildikten sonra suyunu süzerek kenara alıyoruz. Bezelyeleri de başka bir tencereye alarak yumuşayana kadar pişiriyoruz. Bezelyeleri haşladıktan sonra suyunu süzerek evvelce haşlanan patates ve havucun üzerine ekliyoruz. İsterseniz konserve bezelye de kullanabilirsiniz.

2. Garnitürlerimizi haşladıktan sonra küp küp doğradığımız soğanı yarım çay bardağı zeytinyağında kavurmamız gerekiyor. Soğan kavurduğumuz tencereye garnitürleri de ekleyerek birkaç dakika karıştırarak pişirelim ve ocağın altını kapatalım. Enginarları bir kabın içine alarak yarım limon suyu ile güzelce ovalım ve tencereye sırasıyla yerleştirelim. Enginarları dizdikten sonra orta kısımlarına garnitürleri ek edelim. Artan garnitürü ise tencerenin kenarlarına ek edebilirsiniz. 

3. Tencerenize şeker, tuz, zeytinyağı ve limon suyunu da ekleyerek kapağını kapatın ve kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte hafif yumuşayana kadar pişirmeye bırakın. Enginarlar piştikten sonra servis tabağınıza alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Zerdeçal kremalı makarna tarifi



Malzemeler:

  • 1 paket makarna

  • 1 paket krema

  • 5-10 adet mantar

  • Tereyağı yada sıvı yağ

  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal 

  • 1 diş sarımsak (İsteğe bağlı)

  • Tuz

  • Karabiber

  • Kekik ve istediğiniz baharatlar
Zerdeçal Kremalı Makarna Nasıl Yapılır?

1. Mantarları doğrayıp bir tavada pişirin. Üzerine sarımsağı atıp 5-10 dakika soteleyin.

2. Makarnayı haşlayıp süzün.

3. Tencereye yağı koyun üzerine krema koyup 5 dakika kadar pişirin.

4. Pişen kremanın üzerine 1 tatlı kaşığı zerdeçal koyup, rengini alana kadar karıştırın.

5. Diğer baharatları ve tuzu ekleyin.

6. Makarnayla sosu bir iki dakika özdeşleştirip servis edin.

3 gereçli çikolatalı mousse



Malzemeler:

  • 600 ml krema

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

  • 140 g bitter çikolata

  • 70 g sütlü çikolata
Nasıl Yapılır?

1. Çikolataları benmari metodu eritip orta ara karıştırarak ılımaya bırakın.

2. Krema ve pudra şekerini derin bir kapta uygunca köpürünceye kadar çırpın.

3. Soğuyan çikolatayı kremaya ek edip tekrar çırpın.

4. Tüm materyal güzelce karışınca küçük kaselere boşaltın.

5. Buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra istediğiniz formda süsleyip servis edin.

Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:


 

Similar threads

Akşama ne yemek yapacağını bilemeyenler toplanın! Çok pratik ve epey lezzetli günün menüsü sizlerle. Bugün menüde: Tel şehriye çorbası, İsveç köftesi, makarna böreği ve kazandibi tanımları var... Tel şehriye çorbası tarifi Malzemeler 1 çay bardağı tel şehriye 2 çorba kaşığı salça 4...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
'Akşama ne pişirsem?' diye düşünenlerin imdadına koştuk ve günün menüsünü oluşturduk. Bugün menümüzde: Lokanta yöntemi tavuk çorbası, barbunya pilaki, zerdeçallı pilav ve 2 materyalli tatlı tanımlarımız var! Lokanta adabı tavuk çorbası tarifi Malzemeler: 1 kesim tavuk göğsü ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
'Bugün ne pişirsem?' sorusunu her gün kendinize soruyorsanız, sizler için çok lezzetli ve pratik yemek tanımlarını yazdık. Bugün günün menüsünde sütlü mercimek çorbası, fırında sebzeli tavuk, taze domatesli makarna ve pişmeyen kolay tiramisu tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
'Bugün ne pişirsem?' Diye düşünüyorsanız sizin için hazırladığımız sağlıklı ve istikrarlı bu lezzetlere göz atabilirsiniz: Bugünün menüsü: Zerdeçallı havuçlu çorba, ıspanaklı lazanya, bol taze yeşillikli salata ve son olarak çok pratik panna cotta tanımlarını veriyoruz...???? Zerdeçallı havuç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
'Bugün ne pişirsem?' Menüsünde birbirinden lezzetli yemekler sizleri bekliyor. Günün menüsünde: Terbiyeli ıspanak çorbası, fırında tavuk, peynirli makarna ve pratik kedi lisanı tanımlarımız var...???? Terbiyeli ıspanak çorbası tarifi Malzemeler: 1 yemek tabağı dolusu ince doğranmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
858,505Konular
982,668Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt