Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

'Akşama Ne Yemek Yapsam?' Diye Düşünüyorsanız Haftanın İlk Gününe Özel Lezzetli Yemek Tarifleri Veriyoruz

'Akşama Ne Yemek Yapsam?' Diye Düşünüyorsanız Haftanın İlk Gününe Özel Lezzetli Yemek Tarifleri Veriyoruz
0
85

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
s-45887052e2381e39b319264305b96016c30402bd.jpg


'Bugün ne pişirsem?' Menüsünde sıkıcı pazartesini lezzetli bir hale dönüştürüyoruz. Bugün menümüzde: Terbiyeli ıspanak çorbası, İzmir köfte, zerdeçallı pirinç pilavı ve limonlu cheesecake tanımlarımız var! ????


Terbiyeli ıspanak çorbası tarifi




Malzemeler:

  • 1 adet küçük soğan

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 200 gr. ıspanak

  • 6 su bardağı su

  • Tuz
Terbiyesi için:

  • 5-6 kaşık dolusu yoğurt

  • 2 yemek kaşığı un

  • 1 adet yumurta sarisi

  • Bir kaç damla limon
Üzeri için:

  • 2 kaşık tereyağ

  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Nasıl Yapılır?

1. Öncelikle küçük küçük doğradığınız soğanları sıvı yağda kavurun.

2. Daha sonra küçük küçük doğradığınız ıspanakları ek edin.

3. Kısık ateşte ıspanakları kavurun.

4. Ispanaklar küçülünce ve yeterlice kavrulunca suyu ek edin ve kaynamaya bırakın.

5. Bir kasede yoğurt, yumurta sarısı, un ve bir kaç damla limon suyunu karıştırın.

6. Kaynayan çorba suyundan biraz alarak terbiyi karıştırın.

7. Terbiye ılıklaştıktan sonra çorbaya ek edin. 

8. Kaynayıncaya kadar karıştırın.

9. Son olarak çorbaya tuzu ek edin.

10. Son olarak isteğe bağlı üzerine kızmış tereyağına biraz pul biber ekleyin.

11. Çorbanın üzerine dökün.

Zerdeçallı pirinç pilavı tarifi



Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç

  • 1 kahve fincanı arpa şehriye

  • 1 çorba kaşığı tereyağı yada 4 çorba kaşığı zeytinyağı

  • 1 çay kaşığı zerdeçal

  • 4 su bardağı su

  • Tuz
Nasıl Yapılır?

1. Pirinci uygunca yıkayıp, suyunu süzün. Yapışmaz yüzeyli bir tencereye yağı alıp, şehriyeleri kavurun ve pirinci de kavurun.

2. Zerdeçalı 1 çay bardağı suda açıp, kalan suyla birlikte tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayın.

3. Tencerenin kapağını kapatıp, pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı 5-10 dakika demlendirip servis yapın.

Pişmeyen limonlu cheesecake tarifi



Malzemeler:

Taban için;

  • 1.5 paket yulaflı bisküvi

  • 75 gr. Tereyağı

  • 1 yemek kaşığı süt
Dolgusu için;

  • 2 kutu labne peynir

  • 1 kutu sıvı krema

  • 2 paket krem şanti

  • 1 yemek kaşığı limon suyu

  • 1 adet limonun kabuğu

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için:

  • 1.5 su bardağı su

  • 1 adet orta uzunluk limonun suyu

  • 1 orta uzunluk mandalina suyu

  • 1 adet orta uzunluk limon kabuğu rendesi

  • 5 yemek kaşığı şeker

  • 2 yemek kaşığı nişasta
Nasıl Yapılır?

1. Krema ve şantileri derin bir kapta 4-5 dakika kıvam bulana kadar çırpın.

2. Başka bir yerde labne peynir, pudra şekeri ve limon suyunu karıştırın.

3. İki karışımı güzelce birleştirerek limon kabuğu rendesi ek edin. Mixer yardımıyla 3-4 dakika çırpıldıktan sonra, 30 dakika buzdolabında bekletin.

4. Bu sırada tereyağını eritin, rondodan geçirdiğiniz bisküvilere 1 yemek kaşığı sütle bir arada ekleyin.

5. Düzgünce karıştırıp kelepçeli yuvarlak bir kek kalıbının tabanına sıkıştırarak yerleştirin. (Altına fırın kağıdı sermeniz servisi kolaylaştıracaktır.)

6. Küçük bir tencerede üzerinin sosu hazırlanır.

7. Muhallebi kıvamına geldikten sonra, kısık ateşte 1-2 dakika kaynatın. 

8. Soğuyana kadar serin bir ortamda bekletin.

9. Soğuyan materyalleri tezgaha alıp, tabanın üzerine sırasıyla hazırladığınız labne krema, ve soğuk olmasına dikkat etmemiz gereken limon sosu eklenir.

'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Öbür menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????


 

Similar threads

'Bugün ne pişirsem?' diye düşünüyor ve kolay, lezzetli, pratik yemek tanımları arıyorsanız sizler için günün menüsünü oluşturduk. Bugün menüde öncelikle sütlü mısır çorbası tanımımız var. Akabinde protein deposu bir yeşil mercimek yemeği tanımıyla devam ediyoruz. Yanına ise yasemin pilavı... Son...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
'Bugün ne pişirsem?' Diye düşünüyorsanız sizin için günün menüsünü hazırladık: Bugün menümüzde tarhana çorbası, istiridye mantar sote, kremalı makarna ve vegan kek tanımlarımız var... Tarhana çorbası tarifi Malzemeler: 5 yemek kaşığı ya da 1 çay bardağı tarhana 2 yemek kaşığı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
'Bugün ne pişirsem?' Menüsünde birbirinden lezzetli yemekler sizleri bekliyor. Günün menüsünde: Terbiyeli ıspanak çorbası, fırında tavuk, peynirli makarna ve pratik kedi lisanı tanımlarımız var...???? Terbiyeli ıspanak çorbası tarifi Malzemeler: 1 yemek tabağı dolusu ince doğranmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Bugün ne pişirsem menümüz birbirinden lezzetli! Bugün menümüzde yayla çorbası, etsiz pratik çiğ köfte, acılı ezme ve şekerpare tatlısı tanımımız var. Hazırsanız başlayalım! ???? Etsiz pratik çiğ köfte tarifi Malzemeler: 1,5 su bardağı çiğ köftelik esmer bulgur 1 su bardağı sıcak su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
'Akşama ne pişirsem?' diye düşünenlerin imdadına koştuk ve günün menüsünü oluşturduk. Bugün menümüzde: Lokanta yöntemi tavuk çorbası, barbunya pilaki, zerdeçallı pilav ve 2 materyalli tatlı tanımlarımız var! Lokanta adabı tavuk çorbası tarifi Malzemeler: 1 kesim tavuk göğsü ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
858,496Konular
982,342Mesajlar
30,209Kullanıcılar
bambooSon üye
Üst Alt