![s-a469ea3ccfc62247d25af93fddcffe77dac6e5a3.jpg](https://img-s1.onedio.com/id-621f21c54c5229201105e4da/rev-0/raw/s-a469ea3ccfc62247d25af93fddcffe77dac6e5a3.jpg)
İYİ Parti Önderi Meral Akşener, 6 partinin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni'ni imzalamasına değinen Akşener, 'Mutlu, huzurlu ve güçlü bir Türkiye için, yarının Türkiye'si için çok kıymetli bir adım attık' sözlerini kullandı.
İYİ Parti Genel Lideri Meral Akşener, partisinin TBMM Küme Toplantısı'nda gündeme ait değerlendirmelerde bulundu.
6 siyasi partinin bir ortaya gelmesi ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni'ni imzalamasına değinen Akşener, 'Devletimizi liyakatsizliğe ve beceriksizliğe mahkum eden partili cumhurbaşkanlığı sistemi ucubesinden kurtulmak için çok değerli bir adım attık. Memnun, huzurlu ve güçlü bir Türkiye için, yarının Türkiye'si için çok kıymetli bir adım attık' sözlerini kullandı.
Akşener'in açıklamalarından öne çıkanları şöyle:
Bugün Türkiye, Türk tarihinin en başarısız idare modeliyle ve tarihimizin en basiretsiz iktisat takımı tarafından yönetiliyor.
Milletimiz her ay farklı bir fedakarlık yapmak zorunda. Ampulleri söndürüp, karanlıkta kalmak durumunda.
Türk milleti sıkıntı vakitlerde kemer sıkmayı güzel bilir fakat bugün yaşadıklarımız bir kemer sıkma siyaseti değil adeta milletimizin ümüğünü sıkma siyasetidir.
6 siyasi parti olarak geçtiğimiz pazartesi günü çok değerli bir adım attık.
Ülkemizi toplumsal hayattan iktisada, adaletten diplomasiye, tabiattan demokrasiye her alanda yıpratan; milletimizi işsizlik, ümitsizlik ve hayat pahalılığı üçgenine hapseden; devletimizi de liyakatsizliğe ve beceriksizliğe mahkum eden partili cumhurbaşkanlığı sistemi ucubesinden kurtulmak için çok değerli bir adım attık.
Mutlu, huzurlu ve güçlü bir Türkiye için, yarının Türkiye'si için çok değerli bir adım attık. Ortak aklı ve istişare kültürünü çalıştırarak milletimizin ve memleketimizin muhtaçlıklarını düşünerek parlamenter sistem çalışmamızı tamamladık ve milletimizle paylaştık.