YETERLİ Parti Genel Lideri Meral Akşener, partisinin küme toplantısında konuşuyor. Konuşmasında Sedat Peker'in tezlerine ait AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Akşener, "Bu kepazeliğe ne kadar sessiz kalacaksın?" dedi. Akşener konuşmasında partisinin "iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem" teklifini de açıkladı.
ÂLÂ Parti Genel Lideri Meral Akşener, partisinin küme toplantısında gündeme ait açıklamalarda bulunuyor. Kabahat örgütü önderi Sedat Peker'in tezlerine ait konuşan Akşener, "Bu kepazeliği artık yalnızca Türkiye değil dünya takip ediyor" sözleriyle AKP Genel Lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi: "Bu kepazeliğe ne kadar sessiz kalacaksın?"
Akşener, şunları söyledi:
Bir görüntü fırtınası aldı başını gidiyor. Olağanda bizim siyaset anlayışımıza nazaran parti içi sorunlara karışmak olmaz, lakin bu iş aile içi problemler haline gelmiş, hele hiç karışmayız. Ancak AK Parti içindeki skandallarla milletin gerçek gündeminin gölgelenmesini istemeyiz.
Bu kepazeliği Türkiye değil, dünya takip ediyor. Beyefendiler, Türkiye Cumhuriyeti'nin prestiji kelam konusu, cümle aleme rezil ettiniz. Bu işler karşılıklı görüntüler yayınlamakla, gizemli öyküler bulandırıp, çarptırmakla olmaz. Ekranlara çıkıp saçmalamakla hiç olmaz.
Bu türlü devlet yönetilmez. Bu iş bütün savları araştıracak şeffaf bir yargı süreciyle olur. Devlet prestijinin bireyler üzerinden daha fazla ayaklar altına alınmasına müsaade verilemez. Yapılacaklar kolay, İçişleri Bakanı ve suçlamalara maruz kalanlar kenara çekilir, Cumhuriyet'in savcı ve yargıçları devreye girer... Adalet bunu gerektirir.
Sayın Erdoğan, bu kepazeliğe daha ne kadar sessiz kalacaksın? Alengirli abuk sabuk işlerinizle devletimizi daha fazla yaralamayın. Makamlarınızın sorumluluğuyla gerekeni yapan, memleketimizi küçük düşürmeyin.
Ben gezmezsem kim gezecek esnafı sayın? Büyük ortağın saraydan çıkmıyor, sen de ortada mahrum. Milletimizin sıkıntısını kim dinleyecek? En son ne vakit esnaf ziyareti yaptın? En son ne vakit çiftçinin elini sıktın, işsize iş buldun, milletin sıkıntısını merak ettin?
Sen iktidarın küçük ortağısın, madem esnafa gitmemizden rahatsızsın o vakit çok pahalı koltuğundan kalkıp milletimin ayağına gideceksiz, İstekli esnafın, Ispartalı çiftçinin halini hatırını soracaksın.
Kürsüden öfke tiradları atmayı bırakıp işini yapacaksın. Nefret siyasetiyle değil hizmet siyasetiyle rekabet edeceksin. Bunları yapamayacaksan da bize gölge etmeyeceksin.
Uygunlaştırılmış ve güçlendirilmiş parlamenter sistem teklifimiz milletimize güzel olsun. Büyük Türk milleti, güzel ve bahadır evlatların bugün burada. Yolsuzluğun, yoksulluğun, yasakların sebebi olan bu ucube sisteme son verecekler burada. Hukuksuzluğa, keyfiliğe dur deyip, milletimizin huzur ve refahı için düzgünleştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemi milletimizle inşa edeceğiz.
Pekala, uygunlaştırılmış ve güçlendirilmiş parlamenter sistem nedir? Toplumsal hayattan iktisada, adaletten diplomasiye her alanda ülkemizin karşılaştığı problemlerin anahtarıdır. Partili Cumhurbaşkanlığı sistemiyle içine düşürüldüğü zahmetlerden çıkış yoludur. Adaleti, liyakati, ortak aklı, devletle milletle yine buluşturan bir ilkesel çerçevedir. 12 Eylül darbesi ve devamındaki süreç, yüksek seçim barajı ve seçim kanunundaki çarpıklıklar, münasebetiyle iktidar partilerine aldıkları oy oranından daha büyük bir güçle ülke yönetme imkanı vardı. İdaresi ortak akıldan uzaklaştırdı. FETÖ'nün 15 Temmuz'da hain darbe teşebbüsü ve devamındaki OHAL devrinde, partili CB sistemine geçildi. Yüzde 50 artı 1i sağlamak için her şeyin mübah görüldüğü bu sistem milletimizi kutuplaştırdı.
Evvel İkizdereli vatandaşlarımızın doymak bilmez mütahhitlere karşı duruşuna şahit oldum. Sonra İkizdere ve Çayeli esnafının sıkıntılarını dinledim.
Biz ziyaretlerimizi yaparken, İkizdere ve Çayeli'nde AK Parti teşkilatlarının sağdan soldan topladıkları küçük kümeler üzerinden birtakım provokasyon teşebbüsler oldu.
Ben Sayın Erdoğan ve arkadaşlarını anlayabiliyorum, son periyotta çok sıkıntı günler geçiriyorlar. Kaçmak zorunda oldukları birçok soru, sektirmek zorunda oldukları bir dolu sav var. Bu yüzden de benim sözlerimi çarpıtıp buradan yol olur mu diyorlar. Varsın desinler, bazen bu cins siyasi 'işler' olur.
Bunu yaparken Rizeli kardeşlerimi zan altında bırakmaya cüret etmelerini kabul etmem. Bana Türkiye'nin hiçbir yerinde ziyan gelmez, ben Rize'nin geliniyim. Bana oradan hiç ziyan gelmez.
Bu zihniyetin artık milletimize verecek hiçbir şeyi kalmamıştır. Bu ucube sistemde milletimizin sıkıntısı dağ olmuş...
İktisat ağır bakımda, adalet ağır yaralı, demokrasi sizlere ömür lakin ağalara nazaran işler tıkırında.
Milletimiz bu sıkıntı vakitler ne yiyor umurlarında bile değil. 4 ayda 434 vatandaş intihar etmiş. Her gün bir cinnet çığlığı yükseliyor. Umurlarında bile değil.