Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Akşener'den '30 Ağustos yasağı' yorumu: Doğru bulmuyorum

Akşener'den '30 Ağustos yasağı' yorumu: Doğru bulmuyorum

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
Aksener%2DYildirim%2Dyayin%2Dbitse%2Dde%2Dgitsek%2Dmodundaydi%2D221616%2Ejpg

Âlâ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İçişleri Bakanlığı’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı’na getirdiği  kısıtlamayı “Valilikler organize etsin canı istemeyen de katılmayabilir ona bir şey diyemeyiz. Lakin iş yasak boyutuna gittiği vakit, o insanları birbirinin karşısına dikiyorsunuz, o gerçek bir şey değil” diye kıymetlendirdi. Akşener,  "Salgının münasebet gösterilmediği bir sürü toplantı oldu. Oralarda salgın geçerli değil, 30 Ağustos için salgın geçerli. Kurallara uyulsun lakin bırakın beşerler nasıl bir yol prosedür bulacaksa bulsunlar" dedi.

Âlâ Parti Genel Lideri Meral Akşener, İstanbul, Üsküdar'da esnaf ziyaretinde bulundu ve problemlerini dinledi. Ziyaret sırasında İçişleri Bakanlığı genelgesi ile 30 Ağustos Zafer Bayramı merasimlerinin kısıtlamasıyla ilgili görüşlerini açıklayan Akşener, “Topluluk açısından yasaklanmasını yanlışsız bulmuyorum. Zira, dini bayramlar, ulusal bayramlar birbirinden ayrılamaz, birbirinden ayırmaya kalktığınız vakit bu esnafı duymazsınız. Kıymetler üzerinden bir arbede, herkes çok rahat ediyor fakat kaygı sahiplerinin sıkıntısını kimse duymuyor. Ayasofya üzerinden arbede çıkarılmaya çalışıldı, Ayasofya’nın ibadete açılmasının kimseyi rahatsız etmediğini herkes anladı, hakikat mu? Kimseyi rahatsız etmedi. Artık Ayasofya sorununun bir kutuplaştırma aracı olmadığı anlaşıldı" sözlerini kullandı. 

Cumhurbaşkanlığı’ndan Meclis’te kümesi bulunan partilere davet gittiğini ve saat 10.45’te Anıtkabir’de olunacağını aktaran Akşener, 30 Ağustos’un kutuplaşma aracı olmaması ikazında bulunarak, “İsteyen gitsin kutlasın, kentlerde organize olsunlar, Valilikler organize etsin canı istemeyen de katılmayabilir ona bir şey diyemeyiz. Fakat iş yasak boyutuna gittiği vakit, o insanları birbirinin karşısına dikiyorsunuz, o hakikat bir şey değil” dedi.

Koronavirüs salgının kutlamalara münasebet olamayacağını belirten Akşener, salgın sırasında birçok toplantı olduğuna vurgu yaparak, şunları ekledi:

“Oralarda salgın geçerli değil, 30 Ağustos için salgın geçerli. Ben bugün maskemi çıkarmadım, siz de çıkarmadınız geziyoruz. Bunlara dikkat edilsin. Valilerin başkanlığındaki resmi kutlamalar kesinlikle olmak zorundadır. Kalabalık yapmadan, yapın. O İlin Siyasi Partiler ayırt etmeden milletvekilleri gelir, Vilayet Liderleri gelir bir kutlama yapılır, bunun yapılması lazım. Vilayetle de kıymetler üzerinden bir kutuplaştırma anlaşılmalıdır ki, artık kimsenin işine yaramıyor, yaramaz. Gençlerin sıkıntısı işsizlik, doruktaki sayınların kederi sanki bunları karşı karşıya getirebilir miyiz olunca, vatandaş artık yemiyor, izliyor yalnızca. Bunlara gerek yok.” 

858,500Konular
982,380Mesajlar
32,975Kullanıcılar
yazaraliSon üye
Üst Alt