Meral Akşener, İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın 'Alevi kimliği sünniler için endişe' sözü nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi.
Öte yandan Halil Oral da Twitter'dan bir görüntü paylaşarak 'Kullandığım kimi özensiz tabirler sebebiyle başta Sayın Kılıçdaroğlu ve Alevi kardeşlerim olmak üzere tüm milletimizden özür diliyorum” dedi.
İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın Kılıçdaroğlu'nun muhtemel adaylığına ait yaptığı açıklamanın yankıları sürüyor.
Oral'ın kelamlarına parti içinden birinci tepki İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Lider Başdanışmanı Aytun Çıray'dan gelmişti.
Oral'ın açıklamasının ardından “Maksadını aşan bu kelamlar asla lâik, demokrat, milliyetçi, kalkınmacı partimizin resmi görüşü değildir” ifadelerini kullanmıştı.
???? "Her bir kardeşimden farklı ayrı özür diliyorum"
???? Oral da özür diledi
Ne olmuştu?
İbrahim Halil Oral katıldığı bir yayında Kılıçdaroğlu'nun muhtemel cumhurbaşkanı adaylığı konusunda “Alevi olması benim açımdan bir pürüz değil, zira ben tanıyorum, unsurlarını biliyorum. Lakin siyasette niyet kazanmaktır. Türkiye'deki genel objektif açısından baktığımda bir çekince görürüm. Türkiye'nin yüzde 65'i yüzde 70'i muhafazakar profil çiziyorsa, ona hitap edebilen, farklı bir isimle çıkılır. Türk toplumu açısından, yani sünni diyebileceğimiz daha müslüman kesim tarafından bu bir kaygıdır. Bu bir oy verilmemesi gereken bir sorundur. Bu açıdan bakılabilir. Fakat alevi olduğu için Kılıçdaroğlu'nun (aday) yapılmaması, bence bir mani değil' diye konuşmuştu.