Ömrün kalitesini ve mühletini olumsuz cephede etkileyen bir hastalık olup yüzyılımızın en kıymetli sıhhat meselelerindendir.
Akupunkturiste başvuran hastalara çoklukla şu tavsilerde bulunulur;
Öğünlerinizi sistemli ve devranında yemelisiniz, lokmalarınızı küçültmeli ve çok çiğnemelisiniz, öğünlerde yediğiniz yemeğin ölçüsüne dikkat etmelisiniz.
Akupunktur'un bu durumda size sağlayacağı yarar; akupunktur, her şeyden evvel sindirim sisteminizin daha tertipli çalışmasını sağlayacak örneğin kabızlık meseleniz varsa bunu giderecek, midenizde ekşime yanma yahut hazımsızlık varsa bunları giderecek.
Akupunktur, hayatınızda hala var olan ve bu türlü önemli bir davranış değişikliği sırasında oluşacak olan gerilimi giderecek, kendinizi her devir olduğundan daha sakin ve rahat hissedeceksiniz. Bu da size birtakım davranışlarınızı yine gözden geçirip değiştirebilmeniz için imkan verecek. Akupunktur, bu süreçte doğal olarak aldığınız azık ölçüsü düşeceğinden beklenen açlık duygusu, mide kazıntısı ve halsizlik şikayetlerini giderecektir.
Akupunktur, sıkça rastlanılan doktor denetimi dışında yapılan sıkı diyetlerle kilo alıp vermeler sonucunda yahut bir sair nedenle yavaşlayan metabolizmanın hızlanmasını sağlayacaktır.
Akupunktur bu meseleleri giderirken hastanın yapacağı; haftada bir sefer akupunktur tedavisine tertipli gitmek ve tabibinin tekliflerine uyarak sağlıklı bir formda zayıflarken beslenme ile ilgili yanlış davranışlarını kalıcı bir biçimde değiştirerek ömür uzunluğu sürecek akıllıca alışkanlıkları edinmekten öteki bir şey olmayacaktır.
KİLO KAYBININ YARARLARI:
Kilo vermek fizikî,metabolik,endokrinolojik ve ruhsal komplikasyonları düzeltmektir.
5-10 kiloluk kilo kaybı;
-Sırt ve eklem ağrılarını azaltır.
-Akciğer fonksiyonlarındaki bozuklukları düzeltir.
-Hipertansiyonda düzelme sağlar.
-İnsulin hassaslığında ve glikoz toleransında düzelme sağlar.
-Kan lipidleri ve kolesterolde düşmeye neden olur.
-Over fonksiyonlarına yararlı tesir sağlar.
-Diabetes mellitusda düzelmeye neden olur.
Akupunkturiste başvuran hastalara çoklukla şu tavsilerde bulunulur;
Öğünlerinizi sistemli ve devranında yemelisiniz, lokmalarınızı küçültmeli ve çok çiğnemelisiniz, öğünlerde yediğiniz yemeğin ölçüsüne dikkat etmelisiniz.
Akupunktur'un bu durumda size sağlayacağı yarar; akupunktur, her şeyden evvel sindirim sisteminizin daha tertipli çalışmasını sağlayacak örneğin kabızlık meseleniz varsa bunu giderecek, midenizde ekşime yanma yahut hazımsızlık varsa bunları giderecek.
Akupunktur, hayatınızda hala var olan ve bu türlü önemli bir davranış değişikliği sırasında oluşacak olan gerilimi giderecek, kendinizi her devir olduğundan daha sakin ve rahat hissedeceksiniz. Bu da size birtakım davranışlarınızı yine gözden geçirip değiştirebilmeniz için imkan verecek. Akupunktur, bu süreçte doğal olarak aldığınız azık ölçüsü düşeceğinden beklenen açlık duygusu, mide kazıntısı ve halsizlik şikayetlerini giderecektir.
Akupunktur, sıkça rastlanılan doktor denetimi dışında yapılan sıkı diyetlerle kilo alıp vermeler sonucunda yahut bir sair nedenle yavaşlayan metabolizmanın hızlanmasını sağlayacaktır.
Akupunktur bu meseleleri giderirken hastanın yapacağı; haftada bir sefer akupunktur tedavisine tertipli gitmek ve tabibinin tekliflerine uyarak sağlıklı bir formda zayıflarken beslenme ile ilgili yanlış davranışlarını kalıcı bir biçimde değiştirerek ömür uzunluğu sürecek akıllıca alışkanlıkları edinmekten öteki bir şey olmayacaktır.
KİLO KAYBININ YARARLARI:
Kilo vermek fizikî,metabolik,endokrinolojik ve ruhsal komplikasyonları düzeltmektir.
5-10 kiloluk kilo kaybı;
-Sırt ve eklem ağrılarını azaltır.
-Akciğer fonksiyonlarındaki bozuklukları düzeltir.
-Hipertansiyonda düzelme sağlar.
-İnsulin hassaslığında ve glikoz toleransında düzelme sağlar.
-Kan lipidleri ve kolesterolde düşmeye neden olur.
-Over fonksiyonlarına yararlı tesir sağlar.
-Diabetes mellitusda düzelmeye neden olur.
| Obezite Nedenleri |
Genetik yatkınlık, hormonal metabolik bozukluklar, ruhsal çevresel etkenler, besinlerin tüketimi esnasında düşük güç harcamak.. Ölçüsüz karbonhidrat ve yağ ortamlar, hergeçen gün aldıkları günlük kalori ölçüsünü arttıranlar, aldıkları çokça kaloriyi depolarlar. Yaşla birlikte fizikî aktivitenin azalması, hareketsiz ömür, spor alışkanlığının bırakılması, mütemadi konutta oturma, TV seyretme, sistemsiz besin alınması, öğün arasında atıştırmalar,özellikle yağ içeriği güçlü azıklar, alkol alınması obeziteyle yol açmaktadır. Fizyolojik olarak gebelikte, ergenlik devrinde, menopozda kilo alma eğilimi olmaktadır. Hipotiroidizm, Tip2 Diabet, birtakım depresyon ilaçları, birtakım tevellüt denetim ilaçları, kortikosteroidler obeziteye neden olurlar. Sigaranın bırakılması gerek metabolik suratın azalması gerekse ziyade besin alma eğilimi ile birlikte obeziteye neden olmaktadır. AKILLICA BESLENMEDE DİKKAT EDİLECEK KURALLAR: -Posadan güçlü nişastalı yiyecekler : Çiğ zerzevat ve meyve, kepekli tahıl eserleri, kurubaklagiller tüketilmelidir. -Beyaz ekmek tarafına çavdar ekmeği, yulaf ekmeği, kepekli ekmek yenmelidir. -Her öğünde bir porsiyon pişmiş, bir porsiyon çiğ (salata) zerzevat tüketilmelidir. -Kurufasülye, nohut, mercimek üzere kuru baklagillere öğünlerde sıklıkla mekan verilmelidir. -Meyve suyu bölgesine meyvenin kendisi yenilmelidir. -Günde 8-10 bardaktan çok çay kahve tüketiliyorsa yapay tatlandırıcılar kullanılmalıdır. YAĞ TÜKETİMİ AZALTILMALIDIR: Doymuş yağlar noktasına doğmamış yağlar(bitkisel yağlar) tercih edilmelidir. Etin yağsız kısmı, tavuğun derisiz kısmı, balık tüketilmeli , makarna, pilav ve börek imalatında likit yağ kullanılmalıdır. Tam yağlı süt , yoğurt, peynir tarafına yarım yağlı olanlar tercih edilmelidir. Kaymak ve krema tüketiminden kaçınılmalı tarafına süttozu kullanılmalıdır. Sosis, salam, sucuk üzere yağlı şarküteri eserleri mahalline yağsız olanlar tercih edilmeli. ŞEKER TÜKETİMİ AZALTILMALIDIR; Şeker gereksinimini meyve ve sebzelerden karşılanmalıdır. Hazır konsantre meyve suları yanına, meyveler ve taze sıkılmış meyve sularını tercih edilmelidir. Günde 8-10 bardaktan ziyade çay, kahve tüketiyorsanız yapay tatlandırıcılar kullanmalısınız. TUZ VE TUZLU YİYECEK TÜKETİMİ AZALTILMALIDIR; Yemekler pişirilirken kullanılan tuz ölçüsü azaltılmalıdır. Zeytin, turşu, pastırma, salamura yiyeceklerin tüketimi kısıtlanmalıdır. Günlük tuz tüketimi yaklaşık altı gramı(bir tatlı kaşığı) geçmemelidir. ALKOL TÜKETİMİ SONLANDIRILMALI; Alkolün kuvvet kıymeti yüksektir(1gr. alkol 7kkal).Ilımlı tüketimin tarifi hatunlar için günde bir alköllü içki, erkekler içinse iki alkollü içkidir. Bir ölçü alkol 360-400 ml bira 160 ml şarap olarak tanımlanır. |
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.