Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Akvaryum Yapılışı Akvaryum Nasıl Yapılır

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58

Kapak ve alüminyum köşebentler akvaryum yapıldıktan sonra kesilebilirkuşakları bilhassa sağdan ve soldan 24 mm kısa yapıyorum akvaryum montajı esnasında 12 mm camların kayması söz konusu olabilir kuşakların kısa gelen yerlerini silikon ile sonradan doldurabiliriz Camları kestirdikten daha sonra camcının kenarlarını biley taşı ile köreltmesini sağlayın eğer bu operasyon yapılmazsa camların kenarları değdiği her yeri bıçak gibi kesebilir camları tutarken de buna uyarı etmelisiniz sonra camların temizliğine bakılmalı, eğer pak değilse temiz bir sünger ve su yardımıyla temizleyebilir daha sonra iyice kurulayabilirsiniz toz, leke, camcının elması ıslattığı gazyağı gibi etkenler camın yapışmamasına niçin olabilir camlarınız, akvaryum silikonunuz, elinize bulaşan silikonu silmek için kağıt havlu ya da peçeteniz, koli bant'ınız ve jiletiniz hazırlanmış ise başlayalım

1 Taban camını düzgün bir yüzey üzerine koymalısınız unutmayın akvaryumu yapıştırırken yerini hiç değiştirmeyeceksiniz ve yapıştıktan sonra 24 saat orada kurumayı bekleyecek bu yüzden çok kullanılmayan bir yeri seçmelisiniz eğer yüzey çok akıcı değilse benimki gibi iki adet çıta kullanabilir ve sabitleyebilirsiniz

2Taban camını soldan sağa doğru; bize uzak kalan uzun kenarına silikon çekiyoruz bu işlemi yaparken camın en kenarına yakın olmasına ve düz bir çizgi biçiminde olmasına uyarı ediniz silikon tabancasını resimdeki gibi açısal tutuyoruz yere 45 o ve camın uzun kenarına 45 o açı yapmasını sağlıyoruz

3Çektiğimiz bu silikonun üzerine arkadaki camı oturtuyoruz

4Arka camı yapıştırdıktan daha sonra sağ tabi kenarın tabana ve arkadaki kenara gelecek kısmına yeniden silikon çekiyoruz silikon çektikten daha sonra buraya sağ kenarı sabitliyoruz bu işlemden daha sonra arka camınız bundan böyle ileri geri oynamayacaktır

5Aynı işlemi sol ast kenar için yapıyoruz ve onu da sabitliyoruz

6Bir tek ön cam kaldı sağ ve sol tabi kenarların ön cama bağlantı edecek kenarlarına silikon çekiyoruz taban camının da üstteki kenarına silikon çekiyoruz daha sonra ön camı yerleştiriyoruz bu operasyon de bitince akvaryumu 10 ar cm halinde kestiğimiz koli bantlarıyla resimdeki gibi sabitliyoruz işlem bitince gözle görebildiğimiz silikonlu kenarlara bakıyoruz, hava kabarcığı kalmaması gerekiyor ileride bu hava kabarcıkları akvaryumun patlamasına yol açabilir veya kurduğunuzun ertesi günü akvaryumdaki su akvaryumdaki bu kılcal deliklerden dışarı sızabilir eğer hava kabarcığı kalmışsa göze çarpan parmağınızla içeriden silikonu biraz sıvayarak bu deliklerdeki havayı dışarı çıkarabilirsiniz

7Tüm bu işlemler bitip akvaryum 12 gün kuruduktan sonra daha aşağı köşebentleri önce uzunları daha sonra kısaları bol silikon ile yapıştırıp kenarlarını adamakıllı sıvayın

8Alt köşebentler kuruduktan sonradan, eğer dokunmayacaksanız bununla beraber üst köşebentleri de yapıştırın bunları da resimdeki gibi koli bantlarıyla sabitleyin ama aşağıya süzülmesinler resimdeki akvaryumda ben bir yanlışlık yapmışım üstteki köşebentlerdeki uzun kenarlar altta, kısa kenarlar üstte kalmalıydı

9Tepede iki bambaşka ende köşebent yapmıştık kalın olanı şekildeki gibi u biçiminde kavisli olarak kestirin ben bunu bu akvaryumda denedim birincil defa dış filtre ve ısıtıcı kullanan arkadaşlar faydasını görecektir ayrıca sırça kapağı en ince ayrıntısına kadar kestirip yemlemeyi ve su eklemeyi bu delikten yapabilirsinizbu cam üstte olması gerekirdi oysa altta kaldığı için buraya da ince bir sırça kestirdim ve köşebendin üzerine yapıştırıp kapakla bağlantı etmesini sağladım

Yavruluk bunlar da kendi yaptığım camdan yavruluklar altta boydan badana 2 mm başıboşluk var ve yeni doğan yavrular buradan aşağıya geçiyorlar kenarlarındaki camlar doğruca akvaryuma tıpkı arı kovanlarındaki *

858,542Konular
981,894Mesajlar
32,532Kullanıcılar
selimweghSon üye
Üst Alt