Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Akvaryum Yapılışı Akvaryum Nasıl Yapılır

0
174

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0

Kapak ve aluminyum koşebentler akvaryum yapıldıktan sonra kesilebilirkuşakları ozellikle sağdan ve soldan 24 mm kısa yapıyorum akvaryum montajı sırasında 12 mm camların kayması soz konusu olabilir kuşakların kısa gelen yerlerini silikon ile daha sonra doldurabiliriz Camları kestirdikten sonra camcının kenarlarını biley taşı ile koreltmesini sağlayın eğer bu işlem yapılmazsa camların kenarları değdiği her yeri bıcak gibi kesebilir camları tutarken de buna dikkat etmelisiniz daha sonra camların temizliğine bakılmalı, eğer temiz değilse temiz bir sunger ve su yardımıyla temizleyebilir daha sonra iyice kurulayabilirsiniz toz, kir, camcının elması ıslattığı gazyağı gibi etkenler camın yapışmamasına neden olabilir camlarınız, akvaryum silikonunuz, elinize bulaşan silikonu silmek icin kağıt havlu veya peceteniz, koli bant'ınız ve jiletiniz hazır ise başlayalım
imagesakvaryumyapilisiakvaryumnasilyapilir5b072b969af2e
1 Taban camını duzgun bir yuzey ustune koymalısınız unutmayın akvaryumu yapıştırırken yerini hic değiştirmeyeceksiniz ve yapıştıktan sonra 24 saat orada kurumayı bekleyecek bu yuzden cok kullanılmayan bir yeri secmelisiniz eğer yuzey cok duzgun değilse benimki gibi iki adet cıta kullanabilir ve sabitleyebilirsiniz
imagesakvaryumyapilisiakvaryumnasilyapilir5b072b97b1171
2Taban camını soldan sağa doğru; bize uzak kalan uzun kenarına silikon cekiyoruz bu işlemi yaparken camın en kenarına yakın olmasına ve duz bir cizgi şeklinde olmasına dikkat ediniz silikon tabancasını resimdeki gibi acılı tutuyoruz yere 45 o ve camın uzun kenarına 45 o acı yapmasını sağlıyoruz
imagesakvaryumyapilisiakvaryumnasilyapilir5b072b98c4a8e
3Cektiğimiz bu silikonun ustune arka camı oturtuyoruz

4Arka camı yapıştırdıktan sonra sağ yan kenarın tabana ve arka kenara gelecek kısmına yine silikon cekiyoruz silikon cektikten sonra buraya sağ kenarı sabitliyoruz bu işlemden sonra arka camınız artık ileri geri oynamayacaktır
imagesakvaryumyapilisiakvaryumnasilyapilir5b072b9a1eba8
5Aynı işlemi sol yan kenar icin yapıyoruz ve onu da sabitliyoruz
imagesakvaryumyapilisiakvaryumnasilyapilir5b072b9b385d0
6Bir tek on cam kaldı sağ ve sol yan kenarların on cama temas edecek kenarlarına silikon cekiyoruz taban camının da ust kenarına silikon cekiyoruz daha sonra on camı yerleştiriyoruz bu işlem de bitince akvaryumu 10 ar cm halinde kestiğimiz koli bantlarıyla resimdeki gibi sabitliyoruz işlem bitince gozle gorebildiğimiz silikonlu kenarlara bakıyoruz, hava kabarcığı kalmaması gerekiyor ileride bu hava kabarcıkları akvaryumun patlamasına yol acabilir veya kurduğunuzun ertesi gunu akvaryumdaki su akvaryumdaki bu kılcal deliklerden dışarı sızabilir eğer hava kabarcığı kalmışsa işaret parmağınızla iceriden silikonu biraz sıvayarak bu deliklerdeki havayı dışarı cıkarabilirsiniz

7Tum bu işlemler bitip akvaryum 12 gun kuruduktan sonra alt koşebentleri once uzunları sonra kısaları bol silikon ile yapıştırıp kenarlarını iyice sıvayın
imagesakvaryumyapilisiakvaryumnasilyapilir5b072b9c4f82a
8Alt koşebentler kuruduktan sonra, eğer dokunmayacaksanız aynı zamanda ust koşebentleri de yapıştırın bunları da resimdeki gibi koli bantlarıyla sabitleyin ki aşağıya suzulmesinler resimdeki akvaryumda ben bir yanlışlık yapmışım ust koşebentlerdeki uzun kenarlar altta, kısa kenarlar ustte kalmalıydı
imagesakvaryumyapilisiakvaryumnasilyapilir5b072b9d5f407
9Ustte iki farklı ende koşebent yapmıştık kalın olanı şekildeki gibi u şeklinde kavisli olarak kestirin ben bunu bu akvaryumda denedim ilk defa dış filtre ve ısıtıcı kullanan arkadaşlar faydasını gorecektir ayrıca cam kapağı tamamen kestirip yemlemeyi ve su eklemeyi bu delikten yapabilirsinizbu cam ustte olması gerekirdi ancak altta kaldığı icin buraya da ince bir cam kestirdim ve koşebendin ustune yapıştırıp kapakla temas etmesini sağladım
imagesakvaryumyapilisiakvaryumnasilyapilir5b072b9e74fbd
Yavruluk bunlar da kendi yaptığım camdan yavruluklar altta boydan boya 2 mm boşluk var ve yeni doğan yavrular buradan aşağıya geciyorlar kenarlarındaki camlar sayesinde akvaryuma aynen arı kovanlarındaki