Al Sümbül hakkında bilgi istiyorum Al Sümbül (Acalypha) Al Sümbül (Acalypha) id 1548820318 1548820318 alsumbulhakkindabilgiistiyorum5c511f63e7005alsumbulhakkindabilgiistiyorum5c511f63e7005 http:wwwbitkilerimnetresimleralsumbul Son yılların en çok sevilen konut bitkisidir Uzun, kırmızı çiçekler veren bitkinin yetişme şekli basit değildir Al Sümbül bitkisinin üretilmesi; çelikten kolayca çoğaltılır Bu çelikler genç filizlerin 7,5 cm uzunluğunda budanması ile elde edilir Alınan çelikler, kum bulunan ufak saksılarda köklendirildikten sonra daha geniş saksılara alınır Al Sümbül Bitkisinin Yetiştirilmesi için Zorunlu Koşullar: Toprak: Bir kısım funda, yarısı ince nehir kumu ve bir kısım yaprak çürüntüsü ile karıştırılan toprak bitki için en iyisidir Su: Çok ıslak bir atmosferde sulama ılık su püskürtülerek yapılmalıdır Işık: Yazın açıkta güneşli yerde yaşayabilir Sıcaklık: Alışılagelmiş ısılı odalarda büyür Mart ortasından Ekim ortasına kadar öğle sıcaklığından gözetmek gerekir Gübre: Kışın bitkiye gübre verilmemelidir, oysa ilkbahardan sonbahara değin haftada bir istikrarsız gübre verilmelidir Budama: İlkbaharın ilk günlerinde hafifçe budama yapılmalıdır