Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Alaattin Yavaşça Kimdir

Alaattin Yavaşça Kimdir
0
101

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Alaattin Yavaşça Kimdir
Alaattin Yavaşça Hayatı

Alaattin Yavaşça, 1951 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp fakültesini bitirdi ve Haseki Hastanesi 1 Bayan Doğum Mütehassısı olarak mesleki görevine başladı 1985 yılından hekimlik görevini bıraktığı 1990 yılına kadar Haseki Hastanesi başhekimliğini yaptı

Alâediin Ağır Ağır'nın musiki hayatı, daha 8 yaşındayken Batı musikisi keman dersleri ile başlamıştır İstanbul'a gittikten sonradan,Sadettin Kaynak, Münir Nurettin Selçuk, DrSuphi Ezgi, Hüseyin Sadeddin Arel, Zeki Arif Ataergin, Nuri Halil Poyraz, Refik Fersan, Mes'ud Cemil, Ekrem Karadeniz, Süleyman Ergüner, Dr Selahaddin Tanur gibi üstadlardan istifadeler sağlamış, İstanbul Belediye Konservatuvarı İleri Türk Müziği Konservatuvarı,İstanbul Üniversitesi Korosu gibi kuruluşlarda icra kabiliyetini ve musiki bilgisini geliştirdikten sonradan 1950 yılında açılan imtihanı kazanarak İstanbul Radyosunda solist icracı olmuş, zamanla Türkiye Radyolarında ve TRT bünyesinde Danışma, Denetim ve Repertuar kurullarında kayda değer görevler almış, 1967'den bu yana solistliği yanına koro yöneticiliği de yapmıştır

Alaattin Ağır Ağır, Türk Musikisinde Devlete yan ilk Konservatuvarın kurucuları arasında yer almış, 1976'dan itibaren Türk Musikisi Devlet Konservatuvar'nın Yönetim Kurulunda ve öğretim kadrosunda çalışmıştır Konservatuvar YÖK (Yüksek Öğretim Kurulu) yasasıyla İstanbul Teknik Üniversitesine bağlandıktan sonradan 1990'da İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Profesörlüğüne atanmış ve Ses Eğitimi Bölüm Başkanlığı'na getirilmiştir

Alaattin Yavaşça, icracılığı yanında 140 civarında beste, semai, şarkı, çocuk şarkıları, değişik saz eserleri (peşrev,saz semai,medhal,etüd)dini sahada da mevlevi ayini ve ilahi formunda besteleri vardır

Alaattin Ağır Ağır, 1950'li yılladan bu yana yurt içi ve yurt dışı çoğu konserler vermiştir Yurt dışı konserler için iki defa Amerika Birleşik Devletlerine ağırlama edilmiş ve 5 konser vermiştir 1988 yılında BBC'nin Londra Queen Elizabeth Hall'da tertiplediği 'Müzik Festivali'ne eğlence edilmiş,orada da 3 konser,ayrıca Almanya'da; Berlin, Köln, Hamburg ve Aachen'de muhtelif konserler vermiştir Dr Alaeddin Ağır Ağır'nın bir uzun çaları (LP), 25 adet 78'lik plağı, 15 adet 45'lik plağı mevcuttur

Alaattin Ağır Ağır'ya 1991 yılında 'Devlet Sanatçısı' unvanı verildi Ayten Ağır Ağır ile evlidir

kaynak:vikipedi *

858,506Konular
983,023Mesajlar
33,106Kullanıcılar
Asi1234Son üye
Üst Alt