Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Alabalık Buğulama

Alabalık Buğulama

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler:
4 adet Alabalık (fileto edilmiş)
4 adet defne yaprağı
3 adet domates
3 adet çarliston biber
15 adet limonun suyu
70 gr tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir)
250 gr mantar
1 çorba kaşığı kapari turşusu
Tuz ve karabiber



HAZIRLANIŞI:
Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilirAlabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilirBakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir
Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir
Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir
Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler
 
858,496Konular
981,690Mesajlar
29,767Kullanıcılar
sero_saplarSon üye
Üst Alt