iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
2 adet temizlenmiş alabalık
1 baş kuru soğan
6 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
2 adet yeşil biber
250 gram tereyağı
1 çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber
1 çay kaşığı acı kırmızı biber baharat
1 çay kaşığı tuz
100 gram kaşar
Hazırlanışı:
Kılçıkları alınmış 2 adet orta boy alabalığımızı önceden hazırladığımız pişirme kağıdı serdiğimiz dikdörtgen borcama diziyoruz Soğanlarımızı yuvarlak biçimde kesip içine yerleştiriyoruz Tereyağını küçük bir tavada eritiyoruz ve içine baharatlarımızı ilave ediyoruz Daha sonra balıkların içine ve dışına tatlı kaşığı yardımıyla yaydırıyoruz ve önceden 190 derecede ısıtılan fırına sürüyoruz Yaklaşık 15 dakika piştikten sonra zevkinize göre doğradığınız domates ve biberleri balığın iç ve dış kısmına yerleştiriyoruz Pişmeye yakın rendelediğimiz kaşarı balıkların üzerine serpiştiriyoruz ve kaşarın üstüne bir miktar daha tereyağı ekliyoruz Afiyet olsun Yeşil salata ve mumları unutmayın
nefisyemektariflericom
2 adet temizlenmiş alabalık
1 baş kuru soğan
6 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
2 adet yeşil biber
250 gram tereyağı
1 çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber
1 çay kaşığı acı kırmızı biber baharat
1 çay kaşığı tuz
100 gram kaşar
Hazırlanışı:
Kılçıkları alınmış 2 adet orta boy alabalığımızı önceden hazırladığımız pişirme kağıdı serdiğimiz dikdörtgen borcama diziyoruz Soğanlarımızı yuvarlak biçimde kesip içine yerleştiriyoruz Tereyağını küçük bir tavada eritiyoruz ve içine baharatlarımızı ilave ediyoruz Daha sonra balıkların içine ve dışına tatlı kaşığı yardımıyla yaydırıyoruz ve önceden 190 derecede ısıtılan fırına sürüyoruz Yaklaşık 15 dakika piştikten sonra zevkinize göre doğradığınız domates ve biberleri balığın iç ve dış kısmına yerleştiriyoruz Pişmeye yakın rendelediğimiz kaşarı balıkların üzerine serpiştiriyoruz ve kaşarın üstüne bir miktar daha tereyağı ekliyoruz Afiyet olsun Yeşil salata ve mumları unutmayın
nefisyemektariflericom