Alarko Küme yaptığı açıklamada, türel bağı ve iştirak alakası bulunmayan bir şirketin borcu nedeniyle haciz geldiğini belirtti.
Haciz süreci hangi banka tarafından yapıldığı ise açıklanmadı. Alvimedica Sıhhat Ekipmanları Pazarlama Satış ve Dağıtım A.Ş. ve Alvimedica Tıbbi Eserler San. ve Dış Tic. A.Ş.'nin bir bankaya olan kredi borcu nedeniyle, bu şirketlerin hissedarları Leyla Alaton ve Vedat Aksel Alaton'a haciz geldiği açıklandı. Açıklamayı ise Alarko Kümesi yaptı.
Borsa Zamanı'nın haberine göre Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu tabirler yer aldı.
Açıklamada "Şirketimizle hiçbir hukuki bağı ve paydaşlık münasebeti bulunmayan Alvimedica Sıhhat Ekipmanları Pazarlama Satış ve Dağıtım ve Alvimedica Tıbbi Eserler San. ve Dış Ticaret A.Ş.'nin bir bankaya olan kredi borcu nedeniyle, bu şirketlerin hissedarları Leyla Alaton ve Vedat Aksel Alaton'un şirketimizdeki iştirak hisseleri ile her türlü hak ve alacaklarına ihtiyati haciz konulduğu bilgisi şirketimize ulaşmıştır.
Alvimedica Sıhhat Ekipmanları Pazarlama Satış ve Dağıtım A.Ş. ve Alvimedica Tıbbi Eserler San. ve Dış Tic. A.Ş. ile Alarko Holding A.Ş. ve Alarko Topluluğu şirketleri ortasında rastgele bir paydaşlık bağlantısı yahut gibisi bir hukuksal ilgi bulunmamaktadır" denildi. Borcun ölçüsü konusunda bir açıklama ise yapılmadı.
Alvimedica Sıhhat Ekipmanları Pazarlama Satış ve Dağıtım A.Ş, Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında 135 milyar lira fiyatında takviye sağlanacak ve 135 bin şahsa dolaylı yoldan istihdam sağlanması planlanan 23 proje kapsamında teşvik dokümanı alan şirketlerden biriydi.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.