Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Albayrak: Kamu bankaları esnaf ve tarımsal kredi faizlerini yüzde 9'a düşürdü

Albayrak: Kamu bankaları esnaf ve tarımsal kredi faizlerini yüzde 9'a düşürdü

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
Albayrak%2DKamu%2Dbankalari%2Desnaf%2Dve%2Dtarimsal%2Dkredi%2Dfaizlerini%2Dyuzde%2D9%2Da%2Ddusurdu%2D229940%2Ejpg

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Konferans Salonu'nda, 'Türkiye İçin Değişim Başlıyor programı kapsamında 'Çanakkale İş Dünyası Buluşması' toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Vakıfbank Genel Müdürü Abi Serdar Üstünsalih, Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Gelir Yönetimi Başkanı Bekir Bayrakdar, ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu, Ak Parti Çanakkale Vilayet Başkanı Naim Makas, banka müdürleri ve iş insanları katıldı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Kamu bankalarımızda esnaf kredileriyle ziraî kredi faizleri, artık yeni yıl itibariyle yıllık yüzde 12'den yüzde 9'a düştü. Bu şu demek, halihazırda ziraî kredilerdeki yüzde 25 ila yüzde 100 oranındaki hazinemiz tarafından faiz sübvansiyonu uygulandığından ötürü bu oran ortalama yüzde 5'in altına düşeceği, yüzde 6- 7'ler değil, artık yüzde 5, yüzde 4,5, yüzde 0'a kadar ineceği bir noktada ve bilhassa ziraî kredilerde yüzde 6'lık faizin de yüzde 0 ile 4,5 aralığına gerileyeceğini buradan müjdelemek istiyorum. Çanakkale'de tarım ve sanayi yanında kıymetli oranda da mobilyacılık kesimi de var. Mobilya kesiminin önemli oranda bir mobilyada KDV'yi yüzde 18'e indirelim biçiminde bir talebi olmuştu. Bugün ben buradan mobilyacılık bölümü için de hoş bir haber olan mobilyadaki KDV'yi yüzden 18'den yüzde 8'e düşürdüğümüzün haberini paylaşmak istiyorum. Kayseri'de de söyledim. İhracatta da tıpkı halde artış yakalamamız lazım. Hem iç piyasaya bu maliyetler yansıyacak, hem de inşallah ihracatta da bu maliyetler üretime de istihdama da yansıyacak. İnşallah bu hoş adımında mobilyacı bölümümüze iyi olmasını temenni ediyorum."

858,497Konular
982,009Mesajlar
29,995Kullanıcılar
AcestreamingSon üye
Üst Alt