Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Albert Camus Bilge Sozleri

Albert Camus Bilge Sozleri
0
94

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
Albert Camus Sozler

Albert Camus Bilge Sozler

Dunyada her kotuluk, hemen her zaman cehaletten gelir

Duşuncenin haline ağlamak boşunadır Onun icin calışalım yeter

Yaşamanın tadını cıkarmaktan korkana aptal derim

Geleceğe yonelik gercek comertlik ,şu an mevcut olan herşeyden vazgecmeyi icerir

Merhamet faydasız olunca, insan ondan bıkar usanır

Kotuluk cehaletten gelir

İnsanlara boyun eğdirmek isteyenin kulağı sağırdır

İnsanın her gun yaptığı en iyi şey intihar etmemeye karar vermektir

Korkunc bir bırakılmışlık duygusu Dunyanın butun varlıklarını goğsume sarsam bile, kendimi hicbir şeyden koruyamazdım

Zamanımdan ayrılamayacağımı anlayınca, onunla birleşmeye karar verdim

Yaşamak kendi başına bir değer yargısıdır Nefes almak ise; yargılamaktır

Yaşama umutsuzluğu yoksa yaşama aşkı da yoktur

Yaratıcı olarak olumun kendisine hayat verdim Olmeden once yaptığım şey bu

Olum korkusunu aşmadıkca insan icin ozgurluk yoktur Ama intihar ile değil Bu korkuyu aşmak icin kendini bırkmamak gerekir Hic burukluk duymadan, korkmadan olebilmeli

Olum bir istatistik ve devlet işi oldu mu, dunya işleri artık iyi gitmiyor demektir

Sanatcı başkalarının katlandığı acıları uyuşturmasın icinde

Yabancı sacmanın karşısındaki insanın cıplaklığını gosterir

Politika ve sanat dunyanın duzensizlikleri karşısında başkaldırmanın iki ayrı yuzudur

Politika icin yaratılmadım Cunku hasmın olumunu istemekten ya da kabul etmekten acizim

Yirminci yuzyılımız korku cağıdır Diyeceksiniz ki korku bir bilim değildir, ama bu korkuda bilimin payı var

Huzur, suskunluk icinde sevmek olabilirdi Ama bilinc ve insan var; konuşmak gerekiyor Sevmek cehenneme donuşuyor

Aşk, akıllı aptal demeden tum insanlara bulaşan bir hastalıktır

Buyuk olmanın yolu da, deha gibi calışma ve alınterinden gecer

Kimi durumlarda neler duşunduğu konusunda bir soruya kişinin 'hic' yanıtını vermesi bir yapmacık olabilir

Sevilen yaratıklar bunu iyi bilirler İnsan duşuncesinin bir anlam taşıyabilecek biricik tarihini yazmak gerekseydi, yapılacak şey birbirini kovalayan pişmanlıklarının ve gucsuzluklerinin tarihini yazmak olurdu Yaşama nedeni denilen şey, aynı zamanda cok guzel bir olme nedenidir de

Cağdaş siyasi toplum, insanları mutsuzluğa duşurme makinesidir

Yazılan her şey yaşanamaz, ama insan bunu yapmayı deneyebilir

Dostlarım, şimdi ben size buyuk bir şey soyleyeceğim Sakın kıyametin kopmasını beklemeyin, o hergun kopmaktadır

Resmi tarih oldum olası buyuk katillerin tarihidir Kabil, Habil'i bugun oldurmuş değil, ama bugun Kabil, Habil'i akıl uğruna olduruyor ve onur madalyası istiyor

Dunya aydınlık olsaydı, sanat olmazdı

Yazarlık sanatı korunması guc olan şu iki odeve bağlı kalacaktır; bile bile yalan soylememek ve insanın insanı ezmesine karşı koymak

Yazar, sanatını buyuk yapan şu iki gorevi yuklenmelidir; gerceği ve ozgurluğu

Bir yazarım Ben değil kalemim duşunur, anımsar ya da kuşatır

Ateşten ve yiyecekten yoksun bir insan icin ozgurluk, hic de acelesi olmayan bir lukstur

Bir yapıtın kalbinde, orası karanlık bile olsa sonmeyen bir guneş parlar

Aşılmaz bir duvarın onunde yaşamak kopekce yaşamaktır

Başardığımız her iş bizi koleleştirir, cunku daha iyisini yapmaya zorlar

Bir insan soyledikleri kadar soylemedikleri ile de insanlaşır

Adalet olmadan duzen olmaz

Bu dunyada en buyuk suc, insanların taşıdıklarından kacmak değilse nedir?

Alcalmak, yukselmekten cok daha kolaydır

Sozun gelişi 'dostlarım' diyorum, dostum yok artık, sadece suc ortaklarım var Onların da sayısı pek coğaldı, butun insanlar suc ortağım benim En başta da siz geliyorsunuz Kim yanımdaysa birinci odur

Ben umutsuzluğu ve bu dertli dunyayı kabul etmeyerek, insanların birleşmesini ve kotu yazgılarına karşı savaşmalarını istiyordum

Benim uğraşım, kitaplarımı yazmak, insanlarım ve halkım tehdit edildiğinde savaşmaktır Hepsi bu

Bir kalıp duşunceyi işlemek, bir incelik uzerinde durmaktan cok daha kolaydır Benim icin kalıp duşunceyi sectiler: Ben de sacma oldum kaldım

Ne Faust, ne Don Kişot birbirini yenmek icin yaratılmamışlardır; ve sanat dunyaya kotuluk etmek icin icat edilmemiştir

Sanatcılar yaşamdan yanadırlar olumden yana değil

Sanatcı yalanla ve kotulukle uzlaşamaz

Sanatcı tanımı gereği, bugun tarihi yapanların buyruğuna girmez

Sanat, sanatcıyı insanlardan ayrılmamaya zorlar

Sanat zorbalığa karşıdır

Sanat hem bir coşma, hem de bir yadsıma işidir

Mutluluk şansı olmasaydı, adaletin hali ne olurdu

İnsan, kendi kendisinden saklamaya calıştığı yanını sevmez

İnsan, kendisine bir mana vermeye calışan tek mahlUktur

İnsanın eninde sonunda alışamayacağı bir duşunce yoktur

İnsan ne ise, o olmayı reddeden tek yaratıktır

Felsefe, utanmazlığın cağdaş bicimidir

Evrenimin gizi: İnsandaki olumsuzluk isteğine kapılmadan Tanrı'yı duşlemek

Sanat bence en buyuk sayıda insanı ortak acılar ve sevinclerle coşturacak goruntuleri, bicimleri bulmaktır

Polemik yuzunden coğumuzun gozunu perdeler burumuş, artık insanlar arasında değil bir golgeler dunyasında yaşıyoruz

Ozgurluk gelecek umudu değildir O, şu 'an'adır ve insanlarla ve şu andaki dunyayla uyumludur

Bilirsiniz ki;en zeki insanlar bile yanındakinden bir şişe fazla devirmekten şeref duyarlar

Bazılarının, sadece normal olmak icin ne buyuk caba sarf ettiğini kimse fark etmiyor

Butun buyuk olayların, buyuk duşuncelerin onemsiz bir başlangıcı vardır

Bir adam karısına arabasının kapısını acıyorsa emin olabilirsiniz: Ya arabası yenidir, ya da karısı

Basın ozgurluğu belki de ozgurluk duşuncesinin giderek aşağılanmasından en cok acı cekmiş ozgurluktur

Ağın ilmiklerine takılmış bir balık gibi cırpınıyorum

Sevmenin sınırı olamaz

İnsan hicbir zaman tamamıyla mutsuz olmaz

Hicbir sanatcı gercekten vazgecmez

İnsan kendisi icin gercek ve mutlak olan mutluluğa yaşamı boyunca yalnız bir kez erişir ve geri kalan tum yaşamını bu mutluluğa tekrar ulaşmaya adar

Evren insan icin uyumsuzdur ve bilinemez

Bugun annem oldu, veya dun, tam hatırlamıyorum

Bugun karım oldu fakat neyse ki masamın ustu beni oyalayacak bir suru evrakla dolu

Ahlaka dair ne biliyorsam bunu futbola borcluyum Cunku top hicbir zaman beklediğim koşeden gelmedi

Eğer tanrı olmasaydı, bir insan aziz olabilir miydi; bu benim bugun bildiğim tek samimi problemdir

Ya zamanla birlikte yaşar olursun, ya daha yuce bir yaşam uğruna zamanın dışına cıkarsın

Mutluluk, bizi zorlayan kadere karşı kazanılan zaferlerin en buyuğudur

İnsanlarla uzun sure yaşayamıyorum Sonsuzluğun payından bana biraz yalnızlık gerek

İnsanın parası varsa calışmak zorunda kalmaz Boylece zamanı satın alır Bu kalan zamanda da kendini mutlu edebilecek şeyleri yapar Yani para mutluluğu satın alır

Ya tum cırpınmalarını aşan daha yuksek bir anlamı vardır bu dunyanın, ya da bu cırpınmalardan başka hicbirşey gercek değildir

Onumden gitme seni izleyemeyebilirim, arkamdan da gelme yol gosteremeyebilirim; yanımda yuru ve yalnızca dostum kal

Tarih insanların, duşlerin en aydınlık olanlarını gercekleştirmek icin giriştikleri umutsuz bir cabadan başka bir şey değildir

Dunyanın insandan başka anlamı yoktur Hayat anlayışımızı kurtarmak istiyorsak, insanı kurtarmamız gerekir

İnsan tumuyle suclu değildir cunku tarihi o başlatmadı, ama tumuyle sucsuz da değildir cunku tarihi surdurdu

Şerefini bir yana bırakan inkılap, bu duygunun egemen olduğu kaynaklarına ihanet etmiş olur

İnsan da, yaşam da sacmadır; boşunadır, rastgeledir, sağlam hic bir şey yoktur; ama yine de yaşamak gerekir

İnsanların butun mutsuzlugu,kendilerini kalenin sessizliginden koparan,kurtuluş bekleyişi icinde surlara atan umuttan gelmektedir

İnsanlar gosterdiğiniz nedenlere, ictenliğinize ve acılarınızın ağırlığına, ancak ; Siz olduğunuzde inanırlar

Cekip gidene her şey mizah, kalıp bekleyene her şey şiirdir

Oldum olası icimde biri, Tum gucuyle hicbir şey olmamaya calışıyor

Sana butun bunları kim oğretti, Doktor?Yanıt anında geldi Acı cekmek

Her ozgurluğun ucunda bir YARGI vadır; işte bu yuzden ozgurluğun yuku cekilmez, cok ağırdır

Derin duygular da buyuk yapıtlar gibi ; Bilincli olarak soylendiklerinde daha fazla anlam taşır her zaman

Ben dilimin sınırlarında nobet beklerim

İnsanlar icin en ideal duzen, onların mutlu olduğu duzendir

İnsanı savunuyorum, cunku duştuğunu gordum

İnsanı akıllı yapan tek şey nefrettir

Geceler sonsuz değildir

Hatırlamak icin yavaşlar, unutmak icin hızlanırız

Genclik kolay mutluluklar icin parlak bir cağdır

Haklı olma ihtiyacı, sıradan insanlara ozgudur

Golgesiz guneş yoktur ve geceyi tanımak gerekir

Gercek umutsuzluk can cekişme, mezar ve ucurumdur

Kelimeler torba gibidir, icine konan şeyin şeklini alır

Başarı kolay elde edilir, zor olan başarıyı hak etmektir

Eğer bir ağa koleleri olmadan yapamıyorsa, ikisinden hangisi ozgur bir insandır

Bir insanı sevmek, onunla birlikte yaşlanmaya razı olmaktır

İnancın yere duşerse silahın da yere duşer

Hurriyet, tarihin kaybolmayan tek değeridir

Her şeye katlanabilirim, yeter ki icimde o yoğun ve coşkun yalımı duyayım

Hepimiz oleceğimize gore, ne zaman ve nasıl olduğunun onemsizliği meydandadır

Hayat bir şey değildir İtinayla yaşayınız

Hicbir şey, buyukluk kadar sade değildir; cunku sade olmak, biraz da buyuk olmaktır

Kışın en soğuk zamanında, ben nihayet icimde yenemediğim bir yaz olduğunu oğrendim

Bir insanın tek başına mutlu olması utanılacak bir şeydir

858,519Konular
981,234Mesajlar
31,097Kullanıcılar
roaniaSon üye
Üst Alt