Albert Camus Guzel Sozler
Albert Camus Sozleri
İnsanların butun mutsuzlugu,kendilerini kalenin sessizliginden koparan,kurtuluş bekleyişi icinde surlara atan umuttan gelmektedir
Cekip gidene her şey mizah, kalıp bekleyene her şey şiirdir
Oldum olası icimde biri, Tum gucuyle hicbir şey olmamaya calışıyor
Her ozgurluğun ucunda bir YARGI vadır; işte bu yuzden ozgurluğun yuku cekilmez, cok ağırdır
İnsan, ne ise o olmayı reddeden tek yaratıktır
İnsanın eninde sonunda alışamayacağı bir duşunce yoktur
Kendine bir anlam arayan tek varlık insandır
Kışın en soğuk zamanında, ben nihayet icimde yenemediğim bir yaz olduğunu oğrendim
Merhamet faydasız olunca, insan ondan bıkar usanır
Adalet olmadan duzen olmaz
Aslına bakılırsa, isyanın kendisinde bir asalet yoktur, fakat bizden istediklerinde
Aşılmaz bir duvarın onunde yaşamak kopekce yaşamaktır
Aşk, akıllı, aptal demeden, butun insanlara bulaşan bir hastalıktır
Basın hurriyeti, belki hurriyet fikrinin giderek aşağılanmasından en cok acı cekmiş olan hurriyettir
Bir insan soylediklerinden cok, soylemedikleri ile insanlaşır
Bir insanin tek başına mutlu olması utanılacak bir şeydir
Bu dunyada en buyuk suc İnsanların taşıdıklarından kacmak değilse nedir?
Dostlarım, şimdi ben size buyuk bir şey soyleyeceğim Sakın kıyametin kopmasını beklemeyin, o her gun kopmaktadır
Ya zamanla birlikte yaşar olursun, ya daha yuce bir yaşam uğruna zamanın dışına cıkarsın
Mutluluk, bizi zorlayan kadere karşı kazanılan zaferlerin en buyuğudur
İnsanlarla uzun sure yaşayamıyorum Sonsuzluğun payından bana biraz yalnızlık gerek
İnsanın parası varsa calışmak zorunda kalmaz Boylece zamanı satın alır Bu kalan zamanda da kendini mutlu edebilecek şeyleri yapar Yani para mutluluğu satın alır
Ya tum cırpınmalarını aşan daha yuksek bir anlamı vardır bu dunyanın, ya da bu cırpınmalardan başka hicbirşey gercek değildir
Albert Camus Sozleri
İnsanların butun mutsuzlugu,kendilerini kalenin sessizliginden koparan,kurtuluş bekleyişi icinde surlara atan umuttan gelmektedir
Cekip gidene her şey mizah, kalıp bekleyene her şey şiirdir
Oldum olası icimde biri, Tum gucuyle hicbir şey olmamaya calışıyor
Her ozgurluğun ucunda bir YARGI vadır; işte bu yuzden ozgurluğun yuku cekilmez, cok ağırdır
İnsan, ne ise o olmayı reddeden tek yaratıktır
İnsanın eninde sonunda alışamayacağı bir duşunce yoktur
Kendine bir anlam arayan tek varlık insandır
Kışın en soğuk zamanında, ben nihayet icimde yenemediğim bir yaz olduğunu oğrendim
Merhamet faydasız olunca, insan ondan bıkar usanır
Adalet olmadan duzen olmaz
Aslına bakılırsa, isyanın kendisinde bir asalet yoktur, fakat bizden istediklerinde
Aşılmaz bir duvarın onunde yaşamak kopekce yaşamaktır
Aşk, akıllı, aptal demeden, butun insanlara bulaşan bir hastalıktır
Basın hurriyeti, belki hurriyet fikrinin giderek aşağılanmasından en cok acı cekmiş olan hurriyettir
Bir insan soylediklerinden cok, soylemedikleri ile insanlaşır
Bir insanin tek başına mutlu olması utanılacak bir şeydir
Bu dunyada en buyuk suc İnsanların taşıdıklarından kacmak değilse nedir?
Dostlarım, şimdi ben size buyuk bir şey soyleyeceğim Sakın kıyametin kopmasını beklemeyin, o her gun kopmaktadır
Ya zamanla birlikte yaşar olursun, ya daha yuce bir yaşam uğruna zamanın dışına cıkarsın
Mutluluk, bizi zorlayan kadere karşı kazanılan zaferlerin en buyuğudur
İnsanlarla uzun sure yaşayamıyorum Sonsuzluğun payından bana biraz yalnızlık gerek
İnsanın parası varsa calışmak zorunda kalmaz Boylece zamanı satın alır Bu kalan zamanda da kendini mutlu edebilecek şeyleri yapar Yani para mutluluğu satın alır
Ya tum cırpınmalarını aşan daha yuksek bir anlamı vardır bu dunyanın, ya da bu cırpınmalardan başka hicbirşey gercek değildir