Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Albert Camus Sozleri

Albert Camus Sozleri
0
109

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
Albert Camus ozlu Sozleri

Albert Camus'tan Sozler

Tarih insanların, duşlerin en aydınlık olanlarını gercekleştirmek icin giriştikleri umutsuz bir cabadan başka bir şey değildir

Ustunde durduğumuz sıkıntı butun bir cağın sıkıntısıdır Biz, kendi tarihimiz icinde duşunmek ve yaşamak istiyoruzbiz inanıyoruz ki,bu hayatın gerceğine ancak herkesin kendi dramını sonuna kadar yaşamasıyla erişilebilir

Para mutluluğu satın alır Eğer paran varsa calışmak zorunda kalmazsın, zamanı satın alırsın ve bu zamanı kendini mutlu edecek şeyler yaparak değerlendirirsin

Dunyanın insandan başka anlamı yoktur Hayat anlayışımızı kurtarmak istiyorsak, insanı kurtarmamız gerekir

Hatırlamak icin yavaşlar, unutmak icin hızlanırız

Genclik kolay mutluluklar icin parlak bir cağdır

Gecenin kokuları, toprak ve tuz kokuları şakaklarımı serinletiyordu İşaretler ve yıldızlarla yuklu olan bu gecede kendimi ilk kez olarak, dunyanın kayıtsızlığına acıyordum Dunyayı kendime bu kadar eş, boylesine kardeş bulunca, anladım ki, eskiden mutluluğa ermişim, hatta hala da mutluyum

Haklı olma ihtiyacı, sıradan insanlara ozgudur

Golgesiz guneş yoktur ve geceyi tanımak gerekir

Gercek umutsuzluk can cekişme, mezar ve ucurumdur

Buyuk tarihsel bunalımların ertesinde, insan kendini ipin ucunu kacırdığı bir gecenin sabahında olduğu gibi hoşnutsuz ve hasta hissediyor Ama tarihsel akşamdan kalmalar icin aspirin yok

Kelimeler torba gibidir, icine konan şeyin şeklini alır

Başarı kolay elde edilir, zor olan başarıyı hak etmektir

İnsan tumuyle suclu değildir cunku tarihi o başlatmadı, ama tumuyle sucsuz da değildir cunku tarihi surdurdu

Ya zamanla birlikte yaşar olursun, ya daha yuce bir yaşam uğruna zamanın dışına cıkarsın

Mutluluk, bizi zorlayan kadere karşı kazanılan zaferlerin en buyuğudur

İnsanlarla uzun sure yaşayamıyorum Sonsuzluğun payından bana biraz yalnızlık gerek

İnsanın parası varsa calışmak zorunda kalmaz Boylece zamanı satın alır Bu kalan zamanda da kendini mutlu edebilecek şeyleri yapar Yani para mutluluğu satın alır

Şerefini bir yana bırakan inkılap, bu duygunun egemen olduğu kaynaklarına ihanet etmiş olur

İnsan da, yaşam da sacmadır; boşunadır, rastgeledir, sağlam hic bir şey yoktur; ama yine de yaşamak gerekir

İnsanların butun mutsuzlugu,kendilerini kalenin sessizliginden koparan,kurtuluş bekleyişi icinde surlara atan umuttan gelmektedir

858,524Konular
981,307Mesajlar
31,163Kullanıcılar
meryemm5Son üye
Üst Alt