Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Albert Einstein Sozleri

Albert Einstein Sozleri
0
126

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Albert einstein sozleri albert einsteinın sozleri

3 Dunya savaşında hangi silahların kullanılacağını bilmiyorum ama 4 Dunya savaşında taş ve sopalar olacağını biliyorum16 Ağustos 2006
A'yı hayatta başarı olarak tanımlayalım, o zaman A X + Y + Z' dir; X calışmaktır, Y oyundur Z ise cenesini tutmayı bilmektir
Aclıktan karnı guruldayandan durust politikacı olmaz
Akıllı ve iyi niyetli insanlara ozgu bir ada olması icin neler vermezdim; oyle bir yer olsa ben bile vatansever kesilirdim
Ancak başkaları icin yaşanan bir hayat, yaşamaya değer bir hayattır 16 Şubat 2007
Aptallığın en buyuk kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuc almayı ummaktır
Bana guvenilen bir sırrı kutsal bir emanet gibi saklarım, ama sırları elimden geldiği kadar bilmemeye calışırım
Bazı erkekler kadınları anlamaya calışır, diğerleri kendilerini daha basit konulara adarlar, orneğin gorelilik kuramına
Ben gelecek icin hic bir endişe duymadım O yeterince hızlı geliyor
Aforizma Einstein Arşivi 194445
Ben gorevimi burada bitiriyorumSon sozleri
Ben atomu insanlığa hizmet etmek icin buldum Onlar bomba yapıp birbirlerini yok ettiler(5 Mayıs 1930'da İngiltere Tıp Akademisinde En İyi DoktorOdulunu alırken)
Bilim atom bombasını uretti, fakat asıl kotuluk insanların beyinlerinde ve kalplerindedir
Bilim, her gunku duşunmelerimizin saflaşmasından başka bir şey değildir
Bir hatayı iki defa tekrar etmeyen en mukemmel insandır
Bir kum tanesinin sırrını cozmeyi başarsaydık, butun dunyanın sırrını oğrenmiş olurduk
Bir ulkenin geleceği o ulke insanlarının goreceği eğitime bağlıdır
Birisinin atom bombası yapmasına yardım etmekten daha kotu sadece bir şey varO da nazilere atom bombası yapmaları icin yardım etmek
Bu dunyada beni birkac kişi anladı, onlar da yanlış anladı
Buyuk guce sahip egemen devletler olduğu surece savaş kacınılmazdır 12 Haziran 2007
Buyuk idealler uğruna once kucuk bir azınlık savaşım vermiştir
Cok zeki olduğumdan değil, sadece sorunların ustunde daha cok duruyorum
Dahiliğin mutlak bir sınırı vardır, aptallığın asla
Dehanın 10'da 1'i yetenek 10'da 9'u da calışmaktır
Dunya yaşamak icin tehlikeli bir yer; kotuluk yapanlar yuzunden değil, durup seyreden ve onlara ses cıkarmayanlar yuzunden
Dunyada bir tane dahi cocuk mutsuz olduğu surece, buyuk icatlar ve ilerlemeler yoktur
Dunyanın Kainat'taki biricik meskUn yer olduğunu farz etmek bile dupeduz cehalettir Yetkili kişileri ucan daireler yoktur – iddiasına surukleyen tabii bir korku veya beşeri bir kibir ve azamettir
Eğer bir adam marşla uyum icinde yuruyebiliyorsa, o değersiz bir yaratıktır kendisine yalnızca bir omurilik yeterli olabileceği halde her nasılsa yanlışlıkla bir beyni olmuştur onun Uygarlığın bu kara lekesi en kısa surede yok edilmelidir Emirle gelen kahramanlıktan, bilincli ve bilincsiz şiddetten, aptalca yurtseverlikten, tum bunlardan nefret ediyorum Ben savaşı ve o soğuk silahları oylesine tiksindirici ve aşağılayıcı buluyorum ki boyle iğrenc bir eyleme katılmaktansa kendimi yok ederim daha iyibenim anlayışıma gore sıradan bir cinayet, savaşta adam oldurmekten daha kotu değildir
Eğer gerceği acıklamak istiyorsan, zarafeti terziye bırak
Boyle olacağını bilseydim, bir ayakkabı tamircisi olurdum(Hiroşima ve Nagasaki'ye atılan atom bombaları sonrasında verdiği demec)
Eğer ne yaptığımızı biliyor olsaydık, buna araştırma denmezdi oyle değil mi?
Eğitim, insanın okulda oğrendiği her şeyi unuttuğunda arta kalandır
En değerli kişiler alcakgonullu olanlardır
Fiziği gorelilik ilkesine sokmak fikrini rastgele bulmama teşekkurler, siz (ve diğerleri) benim bilimsel yeteneklerimi beni rahatsız edecek kadar cok abartıyorsunuz
Arnold Sommerfeld'e mektup 14 Ocak 1908
Gelecekte başarılı olacak insanlar, gecmişten calışarak ulaşmalıdır
Gencliğimizde duşuncelerimizi oluşturan tum konular sevgiyle ilgilidir, sonraları ise tum sevgimiz duşuncelerimiz olur
Genelde insanlığın kaderi, hak ettiği olacaktır
Gerceği aramak onu elde etmekten daha kıymetlidir
Gerceğin bilgisi deneyle başlar, deneyle biter
Gerceklikle karşılaştırıldığında, bilimde vardığımız duzey ilkeldir, cocuk oyuncağıdır Ama sahip olduğumuz en değerli şey odur 14 Mart 2007
Gercek yalnızca bir iluzyondur, ama bitmek bilmeyen bir iluzyon
Gorelilik kuramım başarıyla kanıtlanırsa Almanya benim bir Alman olduğumu iddia edecek, Fransa ise dunya vatandaşı olduğumu acıklayacaktır Kuramım gercek dışı cıktığında ise, Fransa bir Alman olduğumu soyleyecek, Almanya ise bir Yahudi olduğumu acıklayacaktır
Fransız Felsefe Cemiyeti'ne konferansından 6 Nisan 192212 Haziran 2008
Gunde yuz kez kendime ic ve dış yaşamımın, yaşayan ya da olu başka insanların emeğine dayandığını hatırlatıyorum; cok derinlere dalmadan gunluk yaşamdan biliyoruz ki, bir insan başkaları icin vardır
Guzel gencler doğanın eseridir, guzel yaşlılar ise sanatın
Hayal bilimden daha onemlidir, cunku bilim sınırlıdır
Hayatı yaşamanın iki yolu vardır: Biri hicbirşeyin mucize olmadığını duşunmek, diğeri herşeyin mucize olduğunu duşunmek
Her savaş insanlığın ilerlemesini engelleyen kotuluk zincirine bir halka ekler
Herkesin fikir birliğine vardığı bir akşam, kayıp bir akşamdır
İfade ozgurluğunu, yasalar tek başına garanti edemez Herkesin kendi duşuncesini, cezalandırma olmaksızın acıklayabilmesi icin toplumda hoşgoru mevcut olmalıdır
İlkelerin boğazına dolanıp dibe batmaktansa, oportunist olup suyun ustunde kalmayı yeğlerim
İnsan aklın sınırlarını zorlamadıkca hicbir şeye ulaşamaz
İnsan savaş gibi inanmadığı bir şey icin acı cekeceğine, barış gibi inandığı bir dava uğruna olse daha iyi değil mi
İnsanı ayakta tutan iskelet ve kas sistemi değil, prensipleri ve inanclarıdır31 Temmuz 2019
İnsanlar kendileri karşı cıkmadıkca, hicbir şey savaşları ortadan kaldıramaz
İnsanlar bundan 100 sene sonra Gandhi diye bir insanın yer yuzunden gectiğine inanamayacak ve onu bir efsane sanacaklar
İnsanlığın buluş ruhu, son yuzyılda bize oyle şeyler armağan etti ki; yonetimdeki gelişmeler de teknik gelişmelere ayak uydurabilseydi uzuntusuz ve mutlu bir yaşama kavuşurduk
İki şey sonsuzdur; İnsanoğlunun aptallığı ve evren fakat ikincisinden emin değilim
Kuantum mekaniği konusunda cok calışmak gerekir Ama, icimden bir ses bana bunun her şeyin cozumu olmadığını soyluyor Bu teoriyle bircok şey acıklanıyor; ama hala O'nun sırrını cozebilmiş değiliz Ben yine de, O'nun zar atıp kumar oynadığını, hic mi hic zannetmiyorum
Matematikciler, Gorelilik Kuramına el attıktan sonra, ben kendi kuramımı tanıyamaz hale geldim
Neden beni hic kimse anlamıyor, ama herkes beni seviyor?
Onyargıları yok etmek, atom cekirdeğini parcalamaktan daha zordur17 Ocak 2006
Propagandayla zehirlenmedikleri surece kitleler asla savaş duşkunu değildirler
Sadece barışcı değil, militan bir barışcıyım Barış icin savaşmaya hazırımceviri
Sadece iki şey sınırsızdır, evren ve insanoğlunun ahmaklığı, ilkinden o kadar da emin değilim
Sağduyu, onsekizine kadar edindiğimiz onyargılar toplamıdır
Savaş insan toplulukları arasındaki catışmanın en azgın bicimidir; aynı zamanda en trajik
Sorunlar, onları yaratanların mantığı ile cozumlenemez
Tabiatta oylesine yuksek bir akıl kendini gosteriyor ki, insanın en ince duşunceleri ve buluşları bu aklın yanında sonuk bir golge gibi kalır
Tanrı sozcuğu benim icin insanın zaaflarının bir ifadesi ve urunu olmanın otesinde bir anlam taşımıyor incil de yuce bir kitap ama yine de ilkel efsanelerden oluşan bir koleksiyon ve aynı zamanda oldukca cocukca
Uzay insanoğlu icin cok karmaşıktır uzayda insan kocaman bir kutuphanedeki minicik bir cocuğa benzer, cocuk ordaki kitapların yazıldığı binbir ceşit dili anlamaz, nasıl yazıldığınıda anlamaz, dikkatini ceken şey o kitapların karmaşık dizilişindeki ahenktir ve insan oğluda uzayın ahengini cozmeye calışabilir ancak
Yanlış yapmayan insan yoktur; insanlık yanlışını kabul ve duzeltmekle olur
Yeryuzundeki şartların duzelmesi, sadece bilimsel buluşlardan cok ahlaklı bir yaşama duzeninin gercekleşmesine bağlıdır
Yuksek ruhlar, her zaman sıradan akılların şiddetli muhalefetleriyle karşılaşırlar
Yolculuk etmeyi seviyorum ama varmaktan nefret ederim
Zorlukların gobeğinde fırsatlar yatıyor
Zorunlu askerlik sadece medeniyetin devamı icin değil, aynı zamanda varlığımız icin de ciddi bir tehlike oluşturur