iltasyazilim
FD Üye
1 İri bir kâsede sığır ve koyun (ya da kuzu) kıymasını birbirine karıştırınız Bir dilim ekmeği soğuk suda ıslatıp suyunu sıktıktan sonra ufalayarak (ya da pankoyu) kıymaya ekleyiniz
2 Yumurtayı, tuzu, adaçayını, naneyi ve karabiberi de kâsedeki karışıma katınız Hepsini iyice yoğurunuz Kıymayı elle ceviz iriliğinde köfteler haline getiriniz
3 Yağı derin ve büyük bir tavaya koyup köfteleri kahverengi bir renk alana kadar kızartınız Kızaran köfteleri delikli bir kaşıkla bir kenara alınız
4 Soğanları tavaya atarak altın sarısı bir renk alana kadar kavurunuz
5 Domates ve sarımsağı ekleyiniz Üstünü örtüp 30 dakika kadar hafif ateşte pişiriniz Tadına bakıp, gerekirse bir miktar daha tuz ve karabiber ekleyiniz
6 Köfteleri önceden ısıtılmış derin bir servis tabağına yerleştirip üstüne sosunu dökünüz ve etrafına pilav koyarak servis ediniz
Malzemeler ;
500 gr sığır kıyması
250 gr koyun ya da kuzu kıyması
1 kalın dilim beyaz ekmek
Soğuk su
1 yumurta
1 çay kaşığı adaçayı (istenirse)
1 çay kaşığı kuru nane
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
750 gr domates (soyulup, rendelenmiş)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve çekilmiş tane Karabiber
Kaynak : Turkmax Gurme
2 Yumurtayı, tuzu, adaçayını, naneyi ve karabiberi de kâsedeki karışıma katınız Hepsini iyice yoğurunuz Kıymayı elle ceviz iriliğinde köfteler haline getiriniz
3 Yağı derin ve büyük bir tavaya koyup köfteleri kahverengi bir renk alana kadar kızartınız Kızaran köfteleri delikli bir kaşıkla bir kenara alınız
4 Soğanları tavaya atarak altın sarısı bir renk alana kadar kavurunuz
5 Domates ve sarımsağı ekleyiniz Üstünü örtüp 30 dakika kadar hafif ateşte pişiriniz Tadına bakıp, gerekirse bir miktar daha tuz ve karabiber ekleyiniz
6 Köfteleri önceden ısıtılmış derin bir servis tabağına yerleştirip üstüne sosunu dökünüz ve etrafına pilav koyarak servis ediniz
Malzemeler ;
500 gr sığır kıyması
250 gr koyun ya da kuzu kıyması
1 kalın dilim beyaz ekmek
Soğuk su
1 yumurta
1 çay kaşığı adaçayı (istenirse)
1 çay kaşığı kuru nane
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
750 gr domates (soyulup, rendelenmiş)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve çekilmiş tane Karabiber
Kaynak : Turkmax Gurme