Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Alçak gönüllü olma

Alçak gönüllü olma
0
321

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
7234 İbnu Abbâs radıyallahu anhüma anlatıyor: Resülullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ama: Allah Teâla hazretleri buyurdular ki: Cömertlik benim ridamdır, azamet de benim izarımdır Kim, bunlardan birinde benimle iddialaşmaya kalkarsa, onu cehenıneme atarım
7235 Ebu Sa'îdi'lHudri radıyallahu anh anlatıyor: Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: Kim Allah Teâla hazretlerinin rızası için bir derece alçakgönüllü izhar eder (alçak gönüllü) olursa, Allah, onu bu sebeple, bir derece yükseltir Kim de Allah'a bir derece kibirde bulunursa, Allah da onu bu sebeple bir derece alçaltır, bu nedenle onu esfeli safilîne (aşağıların aşağısına) atar
7236 Hz Enes radıyallahu anh anlatıyor: Medine ehlinden bir cariye bile Resülullah aleyhissalatu vesselâm'ın elinden tutardı ve Aleyhissalatu vesselâm elini onun elinden çekmezdi de, cariye ihtiyacı için, O'nu Medine'nin istediği semtine çeker götürürdü (Resülullah tevazu gösterir, itiraz etmezdi)*

Similar threads

alcak gönüllü olma hain gönüllülük ile ilgili ayetler YÜCE GÖNÜLLÜ OLMA 7234 İbnu Abbâs radıyallahu anhüma anlatıyor: Resülullah aleyhissalatu vesselam buyurdular fakat: Allah Teâla hazretleri buyurdular ancak: Cömertlik benim ridamdır, azamet de benim izarımdır Kim, bunlardan birinde benimle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
7234 İbnu Abbas radıyallahu anhuma anlatıyor: Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: Allah Teala hazretleri buyurdular ki: Buyukluk benim ridamdır, azamet de benim izarımdır Kim, bunlardan birinde benimle iddialaşmaya kalkarsa, onu cehenıneme atarım 7235 Ebu Sa'idi'lHudri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
158
7086 Ebu Saidi'lHudrî radıyallahu anh anlatıyor: Resülullah aleyhissalatu vesselâm buyurdular oysa: Kur'lahza ehli (yani onu okuyan, onunla amel eden) cennete girdiği süre, kendisine: Oku ve yüksel!denilir O da okur ve yükselir Her ayet için bir derece verilir Bu Nedenle o bildiği ayetleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
222
5180 Ebu Said ve Ebu Hureyre radıyallahu anhümâ anlatıyorlar: Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular oysa: Allah Teâla hazretleri şöyle dedi: Soylu Davranış ridâmdır, izzet de izarımdır Kim bu iki şeyde benimle niza ederse ona azab veririm Müslim, Birr 136; Ebu Dâvud, Libas 29...
Cevaplar
0
Görüntüleme
228
3456 Ebu Musa radıyallahu anh anlatıyor: Resülullah aleyhissalâtu vesselâm aramızda ayağa kalkıp şu beş cümleyi söyledi: Allah Teâla Hazretleri uyumaz, zaten O'na uyku da yakışmaz Kıstı (tartıyı, rızkı) indirir ve kaldırır Geceleyin yapılan amel, gündüzleyin yapılandan önce; gündüzleyin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
358
858,498Konular
982,047Mesajlar
30,024Kullanıcılar
kelleavcisiSon üye
Üst Alt