Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Aldatma sonrası ilişkiyi adım adım kurtarma

Aldatma sonrası ilişkiyi adım adım kurtarma
0
124

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68
EŞİMİ GERİ İSTİYORUM! diyorsanız, bilin istedim; Bağışlama bir gecede gerçekleşmeyecek.

Yasak bir bağlantı, ekseriyetle evliliğinizin altında yatan sıkıntıları gösterse de, seçimlerinizin ve hareketlerinizin sorumluluğu külliyen size aittir.

Öncelikle kendinize, “ilişkimiz kurtarılmaya kıymet mi?” diye sorarak başlayın.

Değeceğini düşünüyorsanız, tüm mazeretleri bir kenara bırakıp yüzde yüz sorumluluk almalısınız. Her şeyi kabul edip devam etmeye hazır hissettiğinizde, eşinize, olanlarla ilgili yanıt verme konusunda istekli olun. Hisleriniz ve yaşananlar hakkında eşinize dürüstçe yanıtlar vermezseniz düzgünleşme olmaz.

“Yalnızca gerçek pişmanlık düzgünleştirir.”

Münasebette itimadı arttırmak için aldatan kişinin bundan sonra ömrün her yerinde dürüst olması beklenilir. Sadakatsizlik bırakıldı yahut ayan bir mühlet ara verildi diye itimat otomatik olarak geri gelmez. Her durumda hesap verebilir olun (harcamalar, geziler, iş mahallindeki sıkıntılar, içtimaî etkileşimler vb. hakkında), bazen acı verse de korkmadan gerçekleri söylemek gerekir. “Titiz bir dürüstlükle gerçekleri söylemek” aradığım cümle bu sanırım.

Artık Yalan YOK. Sır YOK…

Bu ne çok kolay ne de sefalı bir süreç. Itimadı inşa etmek vakit ve büyük gayret gerektirecek. Beyaz yalanlar bile yasak, eşiniz çöpü dışarı çıkarma konusunda dahi bir yalanınızı yakalasa, bunu başka yalanlara eşit olarak düşünecek ve bunalım ortamı yaratacaktır. Süreci hızlandırmanın tek yolu her mevzuda şeffaf (telefon, içtimaî medya şifreleri, erişilebilirlik v.b) olmaktır.

TAM DÜRÜSTLÜK kolay değildir…

Dürüstlük kelamlardan çok davranışlardadır. Öteki bayan yahut erkekle olan ilginizi külliyen kesmelisiniz. Muhabereye geçmek durumunda kalırsanız, eşinizle bunu paylaşmalısınız. Kendi gayretiyle öğrenirse her şey başa sarabilir. Tüm ilerleme kaybolur.

İhanet için itiraf etmek, özür dilemek yerinde değildir. Samimi olun. Özürler sık aralıklarla aylarca velev yıllarca sürebilir. Son kelamı eşiniz söyleyecek üzere görünse de münasebet üzere karar da sizin…

TAMAM mı? DEVAM mı?

Karşılık DEVAM ise; eşinize onun pahalı olduğunu hissettirin, onunla kontakta olun. Sakin ve odaklanmış bir formda bağlantınıza sahip çıkın. Dış yerküreyi sessize alın. Eşinizin samimiyetinizden emin olmasını sağlayın, onunla göz teması kurun, olumlu ses tonu ve vücut lisanınızı kullanın. Sadakatsizliğin bağa son vereceğini varsaymak kolaydır. Güzelleşme mümkün olsa da sağlıklı bir alaka için tekrar yapılandırma zordur. Eşler birlikte kalabilirler, gelgelelim kırılmış inancı tamir etmekte zorlanırlar.

Ne hengam mı düzelecek? Bunun için bir vade vermek sıkıntı. Fakat şunu söyleyebilirim uzun ve engebeli bir yol sizi bekliyor.

UNUTMAYIN! Ilgi umumide sadakatsizlikten çok bencillik ve güvenilmezlik devam ettiği için bitiyor.

Sadakatsizlikle gelen çiftlerle birinci olarak muhabere çalışıyoruz. Düzgün muhaberenin çiftlere katiyen yardımcı olduğunu düşünüyorum. Çiftler kim olduklarını ve münasebetten ne beklediklerini daha âlâ anlayarak alakalarını yine yapılandırabiliyor.

Ilgi dinamiklerini tekrar harekete geçirmek için istekli çiftlerin, sadakatsizlikten sonra da MESUT bir MÜNASEBET yaşayabileceklerini bilmeleri gerekir.

858,475Konular
981,228Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt