nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
*
“Çağdaş yaşamın getirdiği hava kirliliği, dağıtılmış kimyasallar ve ozon; vücutta oksidasyon etkisini artırarak doku hasarına neden olmaktadır Bu da bilhassa çocuk sağlığında alerjik hastalıklarda büyüme ilk önce edinmek üzere; şeker hastalığı, çölyak, Haşimoto ve hatta kanser gibi öyle çok kronik hastalığa davetiye çıkarmaktadır “ diyen Prof Dr Yonca Tabak, bu hastalıklardan korunmak için vücudun antioksidan savunma sistemini güçlendirecek besinlerin tercih edilmesi gerektiğine uyarı çekerek, kayda değer tavsiyelerde bulundu
*
“Her geçen gün gelişen çevre kirliliği ve sağlığa zararlı beslenme, özellikle çocuk sağlığında alerjik hastalıklar ilk önce edinmek üzere şeker hastalığı, çölyak, haşimoto ve hatta kanser gibi o kadar fazla kronik hastalığın da ortaya çıkmasına niçin olmaktadır diyen Çocuk Sağlığı Hastalıkları ve Alerji Uzmanı Prof Dr Yonca Tabak; “çocukları bu hastalıklardan gözetmek için bağışıklık sistemini güçlendiren oksidan ve antioksidan dengesini yerine oturtan besinler seçim edilmelidir uyarısında bulundu
*
Oksidasyonun dokularda bir elmanın kararmasına hatırlatan bir etki yarattığını söyleyen Prof Dr Yonca Tabak, *vücudun bu hasardan korunmak için kendi antioksidan savunma sistemlerini var ettiğini, ancak oksidasyon yükü fazla artı olduğunda da bu savunma mekanizmasının etkisiz kaldığını ve bu nedenle antioksidan savunma sistemini güçlendiren besinlerin bolca tüketilmesi gerektiğini belirtti
*
Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Vücudun Oksidan Antioksidan Dengesi Yerine Yerleştirmek Gerek!
Bitkisel gıdaların antioksidan özelliğinin hayvansal gıdalara göre daha fazla olduğunu belirten Yonca Tabak, “Beslenme tercihleri bitkisel kaynaklardan yapılır, hayvansal gıdalar daha az tüketilirse ve hayvansal gıdaların içinde de asgari atık üretenler seçilirse vücudun oksidan antioksidan dengesi yerine oturur ve bağışıklık sistemi güçlenir açıklamasında bulundu
*
Doku Hasarının Önüne Geçmek İçin Antioksidan Yönünden Varlıklı Besinler Seçim Edin
*
Vücuttaki doku hasarının sebep olduğu alerjik ve kronik hastalıklara karşı antioksidan yönünden zengin besinlerin tercih edilmesinin önemine dikkat çeken Prof Dr Yonca Tabak; çocuk beslenmesinde mevsiminde olan taze meyve ve sebzelere yer verilmesi gerektiğini beliterek, bir çocuğun havuç, yeşil, *sarı, kırmızı dolmalık biber, yeşil ıspanak, semizotu, karalahana gibi sebzeleri, fındık, ceviz, badem gibi kuruyemişleri, nohut, mercimek, kuru fasulye gibi baklagilleri ve tam tahıl gibi nebati gıdaları her gün dengeli bir şekilde tüketmesinin çok önemli olduğunu söyledi Prof Dr Yonca Tabak sözlerine şöyle devam etti; “Süt ürünleri içerisinde keçi sütünden yapılmış yoğurt, ayran gibi mayalı süt ürünlerini, peynir olarak eski yağlı peynir yerine taze yumuşak peynirleri, kırmızı et yerine balık ve tavuk etinin seçim edilmesi vücutta oksidan doku hasarını azaltacaktır Yağ seçiminde katı margarin, ay çiçek ve Darı özü yağı yerine zeytinyağı seçim edilmesi birçok kronik hastalıktan koruyacaktır
*
Oksidan En Yoğun Şekerde Bulunuyor
Doku hasarına neden olan oksidanın en yoğun şekerde bulunduğunu *belirten Prof Dr Yonca Tabak, “Çocuk beslenmesinde tatlıların haftada 1 ya da 2 den çok yer almaması gerektiği uyarısında bulunarak, “çocuklara bol su içme alışkanlığı kazandırılmalı, vücutta yoğun oksidan atık yaratıcı kafein taşıyan kakaolu, çikolatalı gıda, kola ve boyalı gazlı içeceklerden uzak durmaları sağlanmalıdır diye konuştu*
*
“Çağdaş yaşamın getirdiği hava kirliliği, dağıtılmış kimyasallar ve ozon; vücutta oksidasyon etkisini artırarak doku hasarına neden olmaktadır Bu da bilhassa çocuk sağlığında alerjik hastalıklarda büyüme ilk önce edinmek üzere; şeker hastalığı, çölyak, Haşimoto ve hatta kanser gibi öyle çok kronik hastalığa davetiye çıkarmaktadır “ diyen Prof Dr Yonca Tabak, bu hastalıklardan korunmak için vücudun antioksidan savunma sistemini güçlendirecek besinlerin tercih edilmesi gerektiğine uyarı çekerek, kayda değer tavsiyelerde bulundu
*
“Her geçen gün gelişen çevre kirliliği ve sağlığa zararlı beslenme, özellikle çocuk sağlığında alerjik hastalıklar ilk önce edinmek üzere şeker hastalığı, çölyak, haşimoto ve hatta kanser gibi o kadar fazla kronik hastalığın da ortaya çıkmasına niçin olmaktadır diyen Çocuk Sağlığı Hastalıkları ve Alerji Uzmanı Prof Dr Yonca Tabak; “çocukları bu hastalıklardan gözetmek için bağışıklık sistemini güçlendiren oksidan ve antioksidan dengesini yerine oturtan besinler seçim edilmelidir uyarısında bulundu
*
Oksidasyonun dokularda bir elmanın kararmasına hatırlatan bir etki yarattığını söyleyen Prof Dr Yonca Tabak, *vücudun bu hasardan korunmak için kendi antioksidan savunma sistemlerini var ettiğini, ancak oksidasyon yükü fazla artı olduğunda da bu savunma mekanizmasının etkisiz kaldığını ve bu nedenle antioksidan savunma sistemini güçlendiren besinlerin bolca tüketilmesi gerektiğini belirtti
*
Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Vücudun Oksidan Antioksidan Dengesi Yerine Yerleştirmek Gerek!
Bitkisel gıdaların antioksidan özelliğinin hayvansal gıdalara göre daha fazla olduğunu belirten Yonca Tabak, “Beslenme tercihleri bitkisel kaynaklardan yapılır, hayvansal gıdalar daha az tüketilirse ve hayvansal gıdaların içinde de asgari atık üretenler seçilirse vücudun oksidan antioksidan dengesi yerine oturur ve bağışıklık sistemi güçlenir açıklamasında bulundu
*
Doku Hasarının Önüne Geçmek İçin Antioksidan Yönünden Varlıklı Besinler Seçim Edin
*
Vücuttaki doku hasarının sebep olduğu alerjik ve kronik hastalıklara karşı antioksidan yönünden zengin besinlerin tercih edilmesinin önemine dikkat çeken Prof Dr Yonca Tabak; çocuk beslenmesinde mevsiminde olan taze meyve ve sebzelere yer verilmesi gerektiğini beliterek, bir çocuğun havuç, yeşil, *sarı, kırmızı dolmalık biber, yeşil ıspanak, semizotu, karalahana gibi sebzeleri, fındık, ceviz, badem gibi kuruyemişleri, nohut, mercimek, kuru fasulye gibi baklagilleri ve tam tahıl gibi nebati gıdaları her gün dengeli bir şekilde tüketmesinin çok önemli olduğunu söyledi Prof Dr Yonca Tabak sözlerine şöyle devam etti; “Süt ürünleri içerisinde keçi sütünden yapılmış yoğurt, ayran gibi mayalı süt ürünlerini, peynir olarak eski yağlı peynir yerine taze yumuşak peynirleri, kırmızı et yerine balık ve tavuk etinin seçim edilmesi vücutta oksidan doku hasarını azaltacaktır Yağ seçiminde katı margarin, ay çiçek ve Darı özü yağı yerine zeytinyağı seçim edilmesi birçok kronik hastalıktan koruyacaktır
*
Oksidan En Yoğun Şekerde Bulunuyor
Doku hasarına neden olan oksidanın en yoğun şekerde bulunduğunu *belirten Prof Dr Yonca Tabak, “Çocuk beslenmesinde tatlıların haftada 1 ya da 2 den çok yer almaması gerektiği uyarısında bulunarak, “çocuklara bol su içme alışkanlığı kazandırılmalı, vücutta yoğun oksidan atık yaratıcı kafein taşıyan kakaolu, çikolatalı gıda, kola ve boyalı gazlı içeceklerden uzak durmaları sağlanmalıdır diye konuştu*
*