Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

ALES başvuruları ne zaman başlıyor?

ALES başvuruları ne zaman başlıyor?
0
139

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
ALES 2019 başvuru tarihi

ALES 2019 başvuruların ne zaman?

Akademik Personel ve Lisansustu Eğitimi Giriş Sınavı'na (ALES) başvurular 24 Eylul Pazartesi gunu başlayacak

Olcme Secme ve Yerleştirme Merkezi'nden (OSYM) yapılan acıklamaya gore, yuksekoğretim kurumlarında oğretim gorevlisi, okutman, araştırma gorevlisi, uzman, cevirici ve eğitim oğretim planlamacısı kadrolarına acıktan veya oğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanmak veya bir lisansustu eğitimi programında oğrenim gormek isteyenlerin gireceği ALES'in, sonbahar donemi başvuruları 24 Eylul3 Ekim tarihleri arasında yapılacak

Guzel Sanatlar Fakulteleri ile Konservatuvarlara alınacak yuksek lisans, sanatta yeterlik ve doktora oğrencilerinden ALES'e girmiş olma koşulu aranmayacak ve ALES sonucları değerlendirmeye tabi tutulmayacak

Yuksekoğretim kurumlarının oğretim elemanı ihtiyacının karşılanması amacıyla, lisansustu oğrenimi gormek uzere yurt dışına gonderilecek adayların seciminde de bu sınavın sonucları kullanılacak Bu yolla yurt dışında lisansustu oğrenim gormek isteyen adayların bu sınava girmeleri gerekecek Mecburi hizmet yukumluluğu olmaksızın, kendi imkanlarıyla yurt dışında lisansustu oğrenim goreceklerin bu sınava girme zorunluluğu bulunmuyor
alıntı

Similar threads

OSYM tarafından 2019 ALES İlkbahar Donemi Sınavı Mayıs 2019 Tarihinde GercekleştirilecekALES İlkbahar Donemi Başvuru Tarihleri ise Mart 2019 olarak acıklanmıştır 2019 yılının ilk Akademik Personel ve Lisansustu Eğitimi Giriş Sınavı (ALES 2019) İlkbahar Donemi Mayıs 2019 tarihinde yapılacak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
278
2019 ALES Sonbahar Donemi Başvuru 2019 ALES Sonbahar Donemi Başvuruları ALES 2019 Sonbahar Donemi Başvuru Kılavuzu 2019 Akademik Personel ve Lisansustu Eğitimi Giriş Sınavı olan ALES Sonbahar Donemi başvuru işlemleri 10 19 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılacaktırOSYM tarafından konu ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
142
ALES 2019 Sonbahar Donemi Başvuruları, 2019 ALES Sonbahar Başvuru İşlemleri 2019 ALES Sonbahar Donemi Başvuru İşlemleri 2019 Akademik Personel ve Lisansustu Eğitimi Giriş Sınavı ALES 2019 Sonbahar Donemi başvuru işlemleri 1019 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılacak Konuyla ilgili OSYM...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
2019ALES İlkbahar donemi kılavuz ve başvuru bilgileri 2019Akademik Personel ve Lisansustu Eğitimi Giriş Sınavı (2019ALES) İlkbahar Donemi: Başvurular 2019ALES İlkbahar Donemi Sınavı, 13 Mayıs 2019 tarihinde yapılacaktır 2019ALES İlkbahar Donemi Sınavı, 13 Mayıs 2019 tarihinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
ALES Ne Zaman Yapılır?Ales Başvurular Ne Zaman Olur? ALES Nedir? Ales acılımı ile Akademik Personel ve Lisansustu Eğitimi Giriş Sınavıdır ALES Akademik Personel ve Lisanustu Eğitimi Giriş Sınavı anlamına gelmektedir ALES Akademik Kadrolara Atanmak ve Yuksek Lisans İcin Yeni Sınav...
Cevaplar
0
Görüntüleme
176
858,475Konular
981,234Mesajlar
29,550Kullanıcılar
rastgeleSon üye
Üst Alt