Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

-ALES İlkbahar dönemi kılavuz ve başvuru bilgileri

-ALES İlkbahar dönemi kılavuz ve başvuru bilgileri

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
2019ALES İlkbahar dönemi kılavuz ve başvuru bilgileri

2019Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Antre Sınavı (2019ALES) İlkbahar Dönemi: Başvurular

2019ALES İlkbahar Dönemi Sınavı, 13 Mayıs 2019 tarihinde yapılacaktır
2019ALES İlkbahar Dönemi Sınavı, 13 Mayıs 2019 tarihinde yapılacaktır
78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ilave Madde 8 uyarınca, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, bilirkişi, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için, ÖSYM göre yapılacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Antre Sınavına (ALES) girmek zorunludur
Türkiye'de bir lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek isteyenler de ALES'e girmek zorundadırlar Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Konservatuvarlara alınacak yüksek lisans, sanatta yeterlik ve doktora öğrencilerinden ALES'e girmiş olma koşulu aranmaz, ALES sonuçları değerlendirmeye emrindeki tutulmaz
Yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması nedeniyle, lisansüstü öğrenimi görmek üzere yurt dışına gönderilecek adayların seçiminde de bu sınavın sonuçları kullanılacaktır Bu yolla yurt dıştan lisansüstü öğrenim bakmak isteyen adayların bu sınava girmeleri zorunludur Mecbur hizmet yükümlülüğü olmaksızın, kendi imkânlarıyla yurt dıştan lisansüstü öğrenim göreceklerin bu sınava girme zorunluluğu bulunmamaktadır
Sınava, bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile eşitlik belgesi almış olmak kaydıyla yurt haricen lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilirler ALES'e yabancı uyruklular da girebilecektir
2019ALES İlkbahar Dönemine tatbik süresi 29 Mart9 Nisan 2019 tarihleri arasındadır Sınava müracaat etmek isteyen adaylar, 2019ALES İlkbaharDönemiKılavuzu ile Namzet Başvuru Formu Formuna başvuru tarihleri içinde ÖSYM'nin osymgovtr adresinden ulaşabilirler Rehber dağıtımı yapılmayacaktır Kılavuzda; dilekçe, imtihan, değer biçme ile ilgili detaylı bilgiler yer almaktadır Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir
Adaylara ve kamuoyuna duyurulur
ÖSYM BAŞKANLIĞI *

858,506Konular
983,090Mesajlar
33,116Kullanıcılar
TrsweozZSon üye
Üst Alt