iltasyazilim
FD Üye
Alevce Nefis Çıtır Sigara Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumuşak tam yağlı beyaz peynir
*2 adet taze yeşil soğan
*1 yumurta
*1 paket üçgen sigara böreği yufkası
*Süt
*Ayçiçek sıvı yağı
*Karabiber
Alevce Nefis Çıtır Sigara Böreği Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar ilk olarak, sigara böreği yufkamızı poşetinden çıkarıp, hava alması için bir kenara koyuyoruz Sonra yeşil soğan ince ince doğrayıp derin bir kabının İçin de bekletip, beyaz peyniri rondodan geçirin Bir çay kaşığı da karabiber serpin Beyaz peynir krema kıvamına geldikten sonra iyice soğanlar ile birlikte karıştırın 1 adet yufka yaprağına, üç tatlı kaşı peynir karışımımızdan doldurun Lakin sakın sürmeyin Sonra kalem şeklinde güzelce yanlarından katlayıp sarın Çok sıkı ama çok da geniş sarılmış olmaması gerek Ucunu yapıştırmak için ben süt tercih ediyorum Böreklerimizi sardıktan sonra, üzerine yumurta sarısı ve beş yemek kaşığı süt karışımı sürüyoruz Dilerseniz susam da serpebilirsiniz Yağımızın tavada kızgın olduğunu anlamak için, biraz bekledikten sonra bir tane böbreğin ucuyla yağa batırarak kontrol edebilirsiniz ) Böreklerimiz kızarmış altın rengini aldığında tavadan alınıp kağıt havlu serilmiş bir tabağa dizin Biraz soğumaya bırakın ve afiyetle yiyin
*1 yumuşak tam yağlı beyaz peynir
*2 adet taze yeşil soğan
*1 yumurta
*1 paket üçgen sigara böreği yufkası
*Süt
*Ayçiçek sıvı yağı
*Karabiber
Alevce Nefis Çıtır Sigara Böreği Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar ilk olarak, sigara böreği yufkamızı poşetinden çıkarıp, hava alması için bir kenara koyuyoruz Sonra yeşil soğan ince ince doğrayıp derin bir kabının İçin de bekletip, beyaz peyniri rondodan geçirin Bir çay kaşığı da karabiber serpin Beyaz peynir krema kıvamına geldikten sonra iyice soğanlar ile birlikte karıştırın 1 adet yufka yaprağına, üç tatlı kaşı peynir karışımımızdan doldurun Lakin sakın sürmeyin Sonra kalem şeklinde güzelce yanlarından katlayıp sarın Çok sıkı ama çok da geniş sarılmış olmaması gerek Ucunu yapıştırmak için ben süt tercih ediyorum Böreklerimizi sardıktan sonra, üzerine yumurta sarısı ve beş yemek kaşığı süt karışımı sürüyoruz Dilerseniz susam da serpebilirsiniz Yağımızın tavada kızgın olduğunu anlamak için, biraz bekledikten sonra bir tane böbreğin ucuyla yağa batırarak kontrol edebilirsiniz ) Böreklerimiz kızarmış altın rengini aldığında tavadan alınıp kağıt havlu serilmiş bir tabağa dizin Biraz soğumaya bırakın ve afiyetle yiyin