Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aleviler Cennete Gidemez mi?

Hoş geldin! oguzhansal tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Aleviler Cennete Gidemez mi?
0
361

Profösör

Super Mod
Etkileşim
29
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
125
Benim ailem Alevi. Ben Allah’ın varlığına ve birliğine,ahiret gününe ve bütün peygamberlere inanıyorum. Çok düzenli değil maalesef ama namaz da kılıyorum.

Bizim ailede ibadet eden çok kişi var. Ama bazı arkadaşlarım arasında ve internette bazı forum sitelerinde Alevilerin cennete gidemeyeceğini söyleyenler var. Lütfen bu konuda aydınlatın bizi. Sağ olun şimdiden.

Cevap: Değerli ziyaretçimiz, Allah’ın (c.c) birliğine inanan, ahiret gününe iman eden ve Peygamberlere inanarak Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (s.a.v) son peygamber olduğuna inanan her Müslüman cennete gidecektir. Bir kimsenin sen Hanefi’sin veya sen Şafi’sin veya sen Alevi’sin cennete gidemezsin demesi çok yanlış olacaktır. Bununla birlikte böyle bir iddiada bulunmak kişinin vebale ve günaha girmesine sebep olacaktır. Siz ibadetlerinize devam ediniz ve ibadetlerinizi vaktinde, düzenli bir şekilde yerine getiriniz. Ancak unutmayın ki ibadetlerinizi doğru bir şekilde yapabilmeniz için Dört ameli mezhepten birine tabi olmalısınız.

Similar threads

konumu sualcevap şeklinde yaptım konunun açıklığa kavuşması açısından Sual: İnsanlara da hizmet etmek sevab mıdır? Sevapsa, bazı kâfirlerin hizmetleri pek çoktur Onların da Cennete gitmesi gerekmez mi? Sayısız iyilikleri, cami yaptırmak gibi ibadetleri ve insanlığa büyük hizmetleri olan çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
Sual: Müslüman olan bir kimseye, ilk önce La ilahe illallah, Muhammedün resulullah kelimesinin manasını bilmek ve inanmak farz mıdır? CEVAP Evet farzdır Bu kelimeye Kelimei tevhid denir Kısaca manası, (Allah’tan başka ilah yoktur Muhammed aleyhisselam da Onun Resulüdür) demektir Müslümanın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
İman, bildirilen altı esasa inanmak ve Allahü teâlâ tarafından bildirilen, Muhammed aleyhisselamın Allahü teâlâ tarafından getirdiği emir ve yasakların hepsine inanmak ve inandığını dil ile söylemek demektir Amentü şöyledir: Âmentü billahi ve melaiketihi ve kütübihi ve rüsülihi vel yevmil...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
Dinimizde İslam hukukuna göre boşanma şartlarının sağlanması halinde Allah katında boşanma gerçekleşmiş olur. Allah'ın en sevmediği helaller arasında olan boşanmaya dair en çok merak edilenleri sizler için araştırdık. İmam nikahını bozmak için gerekli boşanma şartları neler? Boşanmak için şahit...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
01052007 Hutbeleri İstanbul Hutbesi ?????? ??????? ??????????? ?????????? ???? ???????? ???? ?????????? ?????????? ???????????? ???? ???????? ??????????? ??? ??????? ??????? ?????? ??????? ??????? ????????: ????? ??????? ????? ???????: ???? ?????? ????? ??????? ??? ?????? ?????? ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
858,496Konular
981,633Mesajlar
29,718Kullanıcılar
MercestgSon üye
Üst Alt